Ventspils pašvaldība plāno iegādāties vairākus zemesgabalus, lai realizētu Ventspils lidostas attīstības projektu.

Pašvaldība jau sākusi sarunas ar zemes īpašniekiem par nekustamo īpašumu pirkšanu. Ja kāds nevēlēsies pārdot savu īpašumu, ar viņu mēģinās panākt vienošanos par zemesgabalu apmaiņu - pašvaldība nopirks līdzvērtīgu zemi turpat blakus un piedāvās apmainīt šos zemesgabalus. Ja arī šādā ceļā nebūs iespējams vienoties, tiks risināts jautājums par zemes piespiedu atsavināšanu sabiedrībai nozīmīgām vajadzībām.

"Taču es ceru, ka ar visiem izdosies vienoties. Kā mani informēja, liela daļa jau ir pateikuši, ka ir gatavi pārdot zemi par to cenu, par kādu ir kadastrālais novērtējums. Mēs nevaram pirkt dārgāk kā kadastrālais novērtējums," šodien preses konferencē informēja Ventspils mērs Aivars Lembergs.

SIA "Ventspils lidosta" valdes priekšsēdētājs Ints Sēlis informē, ka runa ir par 14 nekustamo īpašumu pirkšanu Ventspils novada Vārves pagasta teritorijā. Pašreizējo 1298 metru vietā lidotas skrejceļu plānots pagarināt līdz 1799 metriem, taču tas tiks īstenots divās kārtās. Pirmajā kārtā skrejceļu pagarinās līdz 1500 metriem, bet nākotnē - līdz 1799 metriem.

Ventspils lidostas infrastruktūras attīstības projektam plānots piesaistīt Eiropas Savienības (ES) Kohēzijas fonda līdzekļus.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: