Līdz 2014.gadam Ventspilī turpināsies gandrīz 30 objektu rekonstrukcija un būvniecība, lai uzlabotu brīvostas termināļu un industriālo zonu infrastruktūru.

Projekta kopējās izmaksas ir gandrīz 20 miljoni latu, no kuriem 85% ir Eiropas Savienības (ES) Kohēzijas fonda līdzfinansējums, informē Ventspils Brīvostas pārvaldes sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Ieviņa.

Pagājušajā gadā Ventspils Brīvostas pārvalde sāka projekta "Pievadceļi Ventspils brīvostas teritorijā esošajiem termināļiem un industriālajām zonām" īstenošanu. Projekts paredz gandrīz 30 objektu - ostas un tās industriālās teritorijas pievedceļu - rekonstrukciju un būvniecību, kā arī atsevišķu ostas teritoriju sakārtošanu.

Būvdarbi jau pabeigti Embūtes ielā posmā no Tārgales ielas līdz Celtnieku ielai, Tērauda ielas posmā no Kuldīgas ielas līdz Dīķu ielai, Riņķa ielas posmā no Zvaigžņu ielas līdz Saules ielai, Dzintaru ielas posmā no Kurzemes ielas līdz Embūtes ielai, kā arī Rūpniecības ielas piebrauktuvē nekustamajam īpašumam Rūpniecības ielā 37. Kopējais izbūvēto brauktuvju garums ir apmēram 3000 metru.

Šogad tiks pabeigti 2010.gadā sāktie būvdarbi Mičurina ielā un Talsu ielas posmā no Kaiju ielas līdz pilsētas administratīvajai robežai. Noslēgsies neapgūto teritoriju sakārtošana Kaiju ielā 9 (1.kārta) un Medņu ielas posmā no Zvejas ostas līdz Dienvidu molam. Kopējais izbūvēto brauktuvju garums būs apmēram 5200 metru.

Ventspils Brīvostas pārvalde ir izsludinājusi nākamo iepirkumu par būvdarbiem 2011.gadā. Iepirkums paredz būvdarbu izpildi brauktuvju izbūvei vēl gandrīz 6000 metru garumā.

Projekta "Pievadceļi Ventspils Brīvostas teritorijā esošajiem termināļiem un industriālajām zonām" realizācijas termiņš ir 2010.-2014.gads. Projekta kopējās izmaksas plānotas 19 888 693 latu apmērā. 85% no projekta izmaksām līdzfinansē ES Kohēzijas fonds.

Foto no ventasbalss.lv arhīva – Ventspils Brīvostas pārvaldnieks Imants Sarmulis paraksta līgumu par Eiropas Savienības Kohēzijas fonda projektu īstenošanu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: