Līdz 3.februārim var iesniegt piedāvājumus atklātam konkursam par būvdarbu inženiertehnisko uzraudzību sadzīves atkritumu poligona "Pentuļi" infrastruktūras pilnveidošanai.

Iepirkums paredz apvienotā projektēšanas un būvdarbu līguma inženiertehnisko uzraudzību šim projektam. Plānots, ka tuvākajā laikā tiks izsludināts arī apvienotais projektēšanas un būvdarbu konkurss.

Būvdarbu inženiertehniskās uzraudzības līgumu, kā arī apvienoto projektēšanas un būvdarbu līgumu plānots parakstīt šī gada martā, savukārt darbus plānots pabeigt līdz 2012.gada beigām.

Kopējās projekta izmaksas plānotas 4,66 miljonu latu apmērā.. No šīs summas 3,17 miljonus latu finansēs Eiropas Savienības (ES) Kohēzijas fonds. Pārējos līdzekļus nodrošinās pašvaldības SIA "Ventspils labiekārtošanas kombināts", piesaistot kredītresursus.

Īstenojot projektu, sadzīves atkritumu poligonā "Pentuļi", kas atrodas Ventspils novada Vārves pagastā, tiks izveidots atkritumu mehāniskās priekšapstrādes centrs, kā arī atkritumu glabāšanas laikā radušās biogāzes savākšanas sistēma ar sadedzināšanas lāpu.

Šie pasākumi nodrošinās modernas un inovatīvas sadzīves atkritumu apsaimniekošanas un apglabāšanas sistēmas izveidi. Tāpat arī tiks izpildītas ES prasības par atkārtotu sadzīves atkritumu izmantošanu, kā arī par bioloģiski noārdāmo atkritumu apglabāšanas un CO2 emisijas samazināšanu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: