Maksātnespējīgā uzņēmuma AS "Ventspils maiznieks" kustamo mantu - ražošanas iekārtas - iegādājies Ventspilī reģistrētais uzņēmums SIA "Akro".

Uzņēmumam "Akro" pieder un arī līdz šim piederējusi ražošanas ēka Ventspilī, kurā līdz šī gada vasarai "Ventspils maiznieks" cepa maizi, atklāja SIA "Akro" īpašnieks un valdes priekšsēdētājs Igors Soldatenko.

Viņš apstiprināja, ka ražošanas iekārtas nekur netiks pārvietotas. Soldatenko gan neatklāja, ar kādu mērķi uzņēmums iegādājies šīs ražošanas iekārtas un kādi ir uzņēmuma tālākie plāni. "Tas ir komercnoslēpums," viņš teica. Vaicāts, vai ir cerības, ka Ventspilī tiks atsākta maizes cepšana, viņš vien īsi piebilda, ka "iespējas pastāv vienmēr".

Iespējams, mantas pircējs vēlēsies Ventspilī atsākt maizes cepšanu.

Jau ziņots, ka 1.decembrī notikušajā maksātnespējīgās AS "Ventspils maiznieks" pirmajā kreditoru sapulcē pieņemts lēmums sākt uzņēmuma bankrota procedūru.

Maksātnespējīgās AS "Ventspils maiznieks" kreditoru kopējā prasījumu summa ir vairāk nekā 380 000 latu, tostarp vislielāko daļu no šīs summas - ap 280 000 latu - "Ventspils maiznieks" ir parādā Valsts ieņēmumu dienestam. Pavisam uzņēmumam ir 106 kreditori - lielākā daļa no tiem ir bijušie uzņēmuma darbinieki, ka arī vairāki piegādātāji.

Septembrī Ventspils tiesa pasludināja "Ventspils maiznieka" maksātnespējas procesu. Uzņēmuma saimnieciskā darbība tika apturēta jau pirms maksātnespējas pasludināšanas.

 

Leta

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: