Pirmdien parakstīta vienošanās par Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējuma piesaisti divu satiksmes drošības uzlabošanas projektu īstenošanai Ventspils pilsētā.

Projektu „Satiksmes drošības uzlabojumi Ventspils pilsētā – Ganību, Zvaigžņu, Talsu un Tārgales ielās” un „Satiksmes drošības uzlabojumi Ventspils pilsētā – Staldzenes un Bangu ielu krustojumā” mērķis ir uzlabot satiksmes drošību četros ielu posmos un vienā krustojumā Ventspils pilsētā.

Projektā „Satiksmes drošības uzlabojumi Ventspils pilsētā – Ganību, Zvaigžņu, Talsu un Tārgales ielās” tiks apvienota gājēju ietve un veloceliņš Ganību ielas posmā no Inženieru ielas līdz Riņķa ielai, izbūvēta gājēju ietve Tārgales ielas posmā no Mālu ielas līdz Siguldas ielai, apvienota gājēju ietve un veloceliņš, kā arī  ierīkots apgaismojums Zvaigžņu ielas posmā no Riņķu ielas līdz Tērauda ielai un uzstādītas gājēju drošības barjeras Talsu ielas posmā.

Projektā „Satiksmes drošības uzlabojumi Ventspils pilsētā – Staldzenes un Bangu ielu krustojumā” tiks izbūvēts krustojums.

Projektu kopējās izmaksas paredzētas 502 tūkstoši latu apmēra, tajā skaitā piesaistītais Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums veido 422 tūkstošus latus, kas ir 84%, valsts budžeta finansējums paredzēts 11 tūkstoši latu apmērā, savukārt pašvaldība projektu īstenošanā plāno ieguldīt turpat 69 tūkstoši latu.

Projektus plānots īstenot līdz 2011.gada novembrim.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: