Prāmis no Ventspils uz Gotlandi varētu sākt kursēt jūlijā vai augustā, drīz izsludinās konkursu pārvadātājiem.

Ventspils ostas pārvaldes pārstāvji pašlaik uzturas komandējumā Somijas galvaspilsētā Helsinkos, kur tiek risināti ar projekta "Gotlande-Ventspils-Sāremā savienojums ilgtspējīgai attīstībai" ieviešanu saistīti jautājumi, ziņo LETA.

Pēc tam tiks izsludināts konkurss, aicinot pieteikties kuģošanas kompānijas.

Tā kā konkursa procedūra aizņem aptuveni divus mēnešus, prāmis starp Ventspili un Gotlandi, visdrīzāk, varētu sākt kursēt ne agrāk kā vasaras otrajā pusē - jūlija beigās vai augustā.

Tas, vai prāmju līniju starp Ventspili un Gotlandi tiks nodrošināta visu gadu vai tikai sezonas laikā, lielā mērā būs atkarīgs no tā, ko piedāvās kuģošanas kompānijas, kas pieteiksies konkursā.

Jau ziņots, ka šovasar varētu sākt kursēt pasažieru prāmis starp Ventspili un Slitas ostu Gotlandē.

Sākumā plānots izveidot prāmju līniju starp Ventspili un Slitas ostu Gotlandē. Atkarībā no prāmja tehniskajām iespējām no Ventspils līdz Gotlandei ar prāmi varēs nokļūt 5-6 stundās.

Gotlande ir liels tūrisma centrs - šo salu gadā apmeklē 2-3 miljoni tūristu, un daļu no tiem, izveidojot jauno prāmju līniju, cer piesaistīt arī Ventspils.

Pašlaik Ventspils brīvosta apkalpo divas regulārās prāmju līnijas. Uz Vācijas ostu Travemindi četras reizes nedēļā kursē kravas/pasažieru prāmji "Urd" un "Envoy", ceļā pavadot aptuveni 27 stundas. Savukārt satiksmi maršrutā Ventspils-Nīneshamna nodrošina kravas/pasažieru prāmis "Ask", kas kursē piecas reizes nedēļā, ceļā pavadot aptuveni 11 stundas. Abu līniju operators ir "Scandlines".

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: