Lai sniegtu materiālu atbalstu Lieldienās Ventspils pilsētā deklarētiem pensionāriem un personām ar invaliditāti, kā arī bērniem ar invaliditāti, Ventspils pilsētas pašvaldība iedalījusi līdzekļus 233 657 eiro apmērā.

Pabalstu 28,46 eiro apmērā varēs saņemt pensionāri un personas ar invaliditāti, kuru pensijas apmērs pirms nodokļu nomaksas (neskaitot piemaksu pie pensijas ) nepārsniedz 291,77eiro, kā arī visi bērni ar invaliditāti, neatkarīgi no ģimenes ienākumu līmeņa. Kopumā pabalstu Lieldienās varēs saņemt 8 210 personas, no tām 110 bērni ar īpašām vajadzībām.

 

Pensionāri un personas ar invaliditāti piešķirto pabalstu 28,46 eiro apmērā varēs saņemt trīs dažādos veidos – savā norēķinu kontā, Sociālā dienesta kasēs vai ar piegādi mājās. Pabalsts mājās tiks piegādāts tikai tiem iedzīvotājiem, kuri veselības stāvokļa dēļ paši nevar ierasties Sociālajā dienestā. Par pabalsta izsniegšanas nepieciešamību dzīves vietā, Sociālais dienests jāinformē iepriekš, zvanot pa tālruni 63601210 (Ventas kreisajā krastā dzīvojošie) vai 63663001 (Pārventas iedzīvotāji). Gadījumā, ja nav iespējams piezvanīt, tad informāciju var sniegt arī ar citu personu starpniecību.

 

Pabalstu bankas norēķinu kontā vai Latvijas Pasta norēķinu kontā pensionāri un personas ar invaliditāti varēs saņemt no š.g. 2. marta līdz 30. aprīlim.

 

Ja izvēlēsaties saņemt pabalstu savā norēķinu kontā:

1) jāvēršas Sociālajā dienestā Raiņa ielā 10 vai dienesta filiālē Pārventā, Talsu ielā 39, lai uzrakstītu iesniegumu par pabalsta saņemšanu. Iesnieguma veidlapu iespējams arī izdrukāt no Ventspils portāla www.ventspils.lv;

2) pabalstu Sociālais dienests pārskaitīs uz norādīto kontu ne vēlāk kā 5 darba dienu laikā no iesnieguma saņemšanas, bet ne ātrāk kā 2.martā.

 

Personas, kuras būs izvēlējušās līdz Lieldienām saņemt pabalstu skaidrā naudā Sociālā dienesta kasēs: Raiņa ielā 10 vai Talsu ielā 39, to varēs izdarīt no 30.marta līdz 2.aprīlim. Šajā laikā kases būs atvērtas no plkst. 10.00 līdz plkst.15.00. Savukārt, sākot no 9.aprīļa līdz 30.aprīlim Lieldienu pabalstu izmaksa tiks turpināta Sociālā dienesta kasēs to parastajā darba laikā.

 

Pabalsta izmaksa Sociālā dienesta kasēs tiks organizēta, ņemot vērā iedalījumu pēc uzvārda sākuma burtiem, līdzīgi, kā tas organizēts arī iepriekšējās svētku pabalstu izmaksu reizēs.

 

Par pabalsta izmaksas kārtību Sociālais dienests iedzīvotājus informēs vēl papildus marta beigās, tāpēc aicinām sekot līdzi informācijai laikrakstā ,,Ventas Balss” un Ventspils portālā www.ventspils.lv.

 

Bērniem ar invaliditāti Sociālais dienests pabalstu 28,46 eiro apmērā izmaksās no 16. marta līdz 30.aprīlim Sociālā dienesta kasēs to parastajā darba laikā, vai arī pārskaitot uz bērna vecāku vai aizbildņu norēķinu kontu.

 

Sociālā dienesta (Raiņa iela 10) kases darba laiks:

 

Pirmdienās - no 10.00-13.00

Trešdienās – no 12.00-15.00

Piektdienās – no 10.00-13.00

 

Sociālā dienesta Pārventas filiāles ( Talsu iela 39 ) kases darba laiks:

 

Otrdienās – no 10.00-13.00

Ceturtdienās – no 12.00-15.00

 

Sociālais dienests aicina iedzīvotājus, kuriem ir tiesības saņemt pabalstu, rakstīt iesniegumu pabalsta saņemšanai bankas kontā. Šādu iesniegumu var rakstīt jau šobrīd un arī pabalsta izmaksas laikā, aizpildot iesnieguma formu, kas pieejama Sociālajā dienestā Raiņa ielā 10 vai dienesta filiālē Pārventā, Talsu ielā 39, kā arī portālā www.ventspils.lv.

 

Lūdzam iedzīvotājus ievērot, ka pabalstu iespējams pārskaitīt tikai uz tās personas norēķinu kontu, kurai ir piešķirts pabalsts!

 

Ar drošu elektronisko parakstu un laika zīmogu parakstītus iesniegumus iedzīvotāji var sūtīt uz Sociālā dienesta elektroniskā pasta adresi socdienests@ventspils.lv.

 

Neskaidrību jautājumos lūdzam zvanīt pa tālruņiem 63601210 (Ventas kreisajā krastā dzīvojošie) vai 63663001 (Pārventas iedzīvotāji).

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: