AS "Ventspils nafta" koncerna ienākumi pērn samazinājušies par 13,6% līdz 117,2 miljoniem latu (166,76 miljoniem eiro), un tika atzīts vērtības samazinājums nefinanšu aktīviem 44,5 miljonu latu apmērā, 2013.gadā koncernam radot neto zaudējumus 43,02 miljonu latu (61,21 miljona eiro) apmērā.

Par to liecina paziņojums biržā ''NASDAQ OMX Riga".

Kā liecina auditētie pērnā gada rezultāti, bruto peļņa savukārt palielinājās par 7,8% līdz 29,1 miljonam latu (41,41 miljonam eiro), un, pateicoties izmaksu kontrolei, administratīvie izdevumi samazinājušies par 13,5% līdz 7,7 miljoniem latu (10,96 miljoniem eiro).

Uzņēmumā skaidro, ka pagājušais gads bija pārmaiņu un konsolidācijas gads, un tās meitassabiedrību uzmanība tika koncentrēta uz uzņēmējdarbības pārstrukturēšanu un racionalizēšanu, ņemot vērā nelabvēlīgās tirgus tendences, teikts uzņēmuma paziņojumā biržā.

Īpaši esot jāņem vērā pieaugušā konkurence ar Krievijas ostām, kuras palielina savas valsts eksporta plūsmas daļu, nolūkā īstenot Krievijas valdības stratēģiskos mērķus - līdz 2030. gadam panākt, lai vietējā ostu infrastruktūra spētu nodrošināt visu valsts naftas un naftas produktu eksportu.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: