Augstākā tiesa atcēlusi Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesas 2013. gada 4. novembra spriedumu, ar kuru tika pasludināts Winergy maksātnespējas process.

Pērn septembrī, raksturojot tiesas lēmumu par Winergy maksātnespēju, uzņēmums norādīja, ka šis lēmums «ir amatpersonu bezdarbības un Norvik bankas organizēta mērķtiecīga reiderisma sekas». Pērnruden Winergy lielākais dalībnieks – Igaunijas Wind One – arī uzsāka starptautiskās arbitrāžas pirmo fāzi ar prasību 50 miljonu eiro apmērā no Latvijas valsts.

Tikmēr strīda otra puse – Norvik bankas pārstāvji – pauda, ka Winergy negodīgi izvairās no saistību pildīšanas, šajā procesā iesaistot arī maksātnespējas administratorus. Pēc Norvik banka lūguma, tika uzsākts kriminālprocess un uzlikti aresti Winergy mantai. Ja tiktu atcelti aresti mantai, Winergy varētu turpināt attīstīt ieplānoto projekta nākamo kārtu, uzstādot 13 jaunas vēja elektrostacijas ar papildu jaudu kopā 29,9 MW. Ir jāpiebilst, kā Winergyceļ vēja ģeneratorus arī Ventspils novadā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: