Maksātnespējas administratore Jana Kesenfelde 24.februārī izsludinājusi maksātnespējīgās SIA "Ošmaļi" neuzstādītā vēja ģeneratora izsoli.

Izsole notiks Liepājā. Tiks izsolīts vēja ģenerators "Vestas V80", kas atrodas uz zemes gabala "Lipstiņi" Ventspils novada Popes pagastā. Ģenerators nav uzstādīts. Izsoles sākumcena ir 262 947 eiro.

Plkst.11.30 tiks izsolīta vēja ģeneratora turbīnas torņa daļa, kas atrodas jau iepriekš minētajā vietā. Izsoles sākumcena ir 13 660 eiro. Savukārt plkst.12 tiks izsolīts lietu kopums, kurā sastāvā ietilpst vēja mērinstruments un servisa panelis. Šīs izsoles sākumcena ir 2930 eiro.

Kā skaidroja investīciju aizsardzības strīdā iesaistītajā uzņēmumā "Winergy", maksātnespējīgā SIA "Ošmaļi" nav saistīta ne ar SIA "Winergy", ne arī ar "Winergy" piederošo vēja parku Tārgales pagastā. Vienlaikus uzņēmumā atzina, ka "Winergy" nelielā apmērā ir maksātnespējīgās SIA "Ošmaļi" kreditors un ir pieteicis savu kreditora prasījumu 95 000 latu (135 173 eiro) apmērā.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, SIA "Ošmaļi" dibināta 2008.gadā. Tā īpašniece ir privātpersona Katri Petersone no Igaunijas. "Ošmaļu" apgrozījums 2012.gadā bijis 406 666 eiro, bet zaudējumi pārsnieguši vienu miljonu eiro. Uzņēmumam ir aktīvas divas ķīlas, kuru devējs ir "Norvik banka". Savukārt Valsts policija uzlikusi arestu SIA "Ošmaļi" kapitāla daļām.

Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesā 4.novembrī pasludināts maksātnespējas process Igaunijas "Wind One" piederošajai "Winergy", kas pārvalda Latvijas jaudīgāko vēja parku Ventspils novadā. "Winergy" paziņoja, ka tas ir loģisks rezultāts amatpersonu bezdarbībai un "Norvik bankas" organizētajai mērķtiecīgai reiderisma shēmai. "Winergy" lielākais dalībnieks Igaunijā reģistrētais uzņēmums "Wind One" nolēmis vērsties pret Latvijas valsti par investīciju pārkāpumiem un zaudējumu piedziņu.

Savukārt "Norvik banka" paziņoja, ka "Winergy" ierosinātā maksātnespēja ir absurda. Tā esot negodprātīga un saskaņota parādnieka un fiktīva kreditora rīcība, lai panāktu maksātnespējas procesa ierosināšanu nolūkā izvairīties no saistību izpildīšanas pret banku.

Ģenerālprokuratūras Personu un valsts tiesību aizsardzības departamenta virsprokurors Juris Pēda Augstākās tiesas Senātā iesniedzis protestu par "Winergy" maksātnespēju.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: