Ventas tilta rekonstrukciju Ventspilī varētu pabeigt un tiltu nodot ekspluatācijā līdz oktobra beigām, prognozē Ventspils brīvostas pārvaldnieka vietnieks Arnis Mazalis.

Saskaņā ar būvdarbu līgumu tilta rekonstrukciju bija plānots pabeigt jau līdz augusta sākumam, taču dažādu iemelsu dēļ darbi krietni aizkavējās. Nav šaubu, ka ģenerāluzņēmējam AS "Latvijas tilti" par katru nokavēto dienu būs jāmaksā soda nauda, sacīja Mazalis, taču iespējamo sodas naudas apmēru viņš pagaidām atturējās nosaukt.

Tilta rekonstrukcijā ir pabeigti teju visi darbi, izņemot tilta paceļamās daļas montāžu un regulēšanu. Pārējie darbi, ieskaitot brauktuves asfaltēšanu un tilta apgaismojuma ierīkošanu, ir pabeigti.

Paredzēts, ka oktobra otrajā pusē, kad rekonstrukcija būs pabeigta, notiks tilta slogošana, ko saskaņā ar līgumu veiks SIA "Inženierbūve".

Ventas tilta rekonstrukcija aizvadītās bargās ziemas dēļ atpalika no grafika, tāpēc šī gada aprīlī, kad to pieļāva laika apstākļi, būvdarbu veicējs AS "Latvijas tilti" pārgāja uz diennakts darbu režīmu, iepriekš pastāstīja AS "Latvijas tilti" valdes priekšsēdētājs Sergejs Brovkins.

Brovkins skaidroja, ka projekta "Autotransporta tilta pāri Ventas upei, Ventspilī" realizācijas gaitā radās papildus darbi, pie tam ziemas apstākļi, kas pārsniedza vidējo ilggadējo rādītāju līmeni, kā arī vēla un ilgstoša ledus iešana Ventā sarežģīja darbu veikšanu projekta sākuma stadijā.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: