Ventspils pilsētas domes sēdē pieņemts lēmums apstiprināt saistošos noteikumus „Nekustamā īpašuma nodokļa piemērošanas kārtība Ventspils pilsētas pašvaldībā 2014. gadā”.

Noteikumi nosaka, ka 2014. gadā, tāpat kā iepriekšējos gados, nekustamā īpašuma nodoklis Ventspils pilsētas pašvaldībā netiks piemērots dzīvojamo māju palīgēkām. Šāds lēmums pieņemts nolūkā nepalielināt nodokļa kopējo apmēru, kā arī ņemot vērā to, ka daudzos gadījumos Nekustamā īpašuma valsts kadastra informācijas sistēmā reģistrētie dati par dzīvojamo ēku palīgēkām joprojām neatbilst dabā esošajam stāvoklim. Tādējādi iedzīvotājiem tiek dota iespēja nepieciešamības gadījumā sakārtot savu īpašumu datus un dzēst no kadastra reģistra dabā neeksistējošas būves.

 

Nolūkā veicināt nodokļa maksātājus sakārtot savus nekustamos īpašumus, būvēm, kuras tiks atzītas par vidi degradējošām, sagruvušām vai cilvēku drošību apdraudošām būvēm, 2014. gadā tiks piemērots paaugstināts nekustamā īpašuma nodoklis 3 procentu apmērā no būves vai šai būvei piekrītošās zemes vai kadastrālās vērtības (augstākās no tām). Šādu būvju statusa noteikšanu organizēs domes Būvniecības administratīvā inspekcija.

 

Nekustamā īpašuma nodoklim par zemi 2014. gadā tiks saglabāts 25 procentu nodokļa pieauguma ierobežojums pret 2013. gada nodokli. Nosacījums ietekmēs 2291 nodokļa maksātāju jeb apt 17% maksātāju kopskaita un attieksies tikai uz to fizisko personu nodokļu objektiem, kuru deklarētā dzīvesvieta 2014. gada 1. janvārī būs Ventspils pilsētas administratīvajā teritorijā, un uz to juridisko personu nodokļu objektiem, kuru reģistrētā juridiskā adrese 2014. gada 1. janvārī būs Ventspils pilsētas administratīvajā teritorijā. Pašvaldības budžetā 2014.gadā līdz ar šī nosacījuma saglabāšanu netiks saņemti aptuveni 39 tūkstoši latu.

Saistošie noteikumi stāsies spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas informatīvajā izdevumā „Latvijas Vēstnesis” un tiks piemēroti nekustamā īpašuma nodokļa maksāšanas paziņojumu sagatavošanai par 2014. taksācijas gadu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: