Saeimas Budžeta un finanšu komisija šodien atļāva Izglītības un zinātnes ministrijai (IZM) novirzīt 310 151 latu no studējošo un studiju kreditēšanai ietaupītajiem līdzekļiem skolēnu mācību līdzekļu iegādei, tādējādi ir atrasta visa šogad šim mērķim nepieciešamā naudas summa.

IZM un Finanšu ministrijas pārstāvji komisijas sēdē apgalvoja, ka minētās līdzekļu pārdales rezultātā studenti necietīs, jo naudas summa tiks pārdalīta no apakšprogrammas ietaupījumiem, kas radušies, samazinoties sešu mēnešu RIGIBOR likmei.

Lai no šā gada 1.septembra nodrošinātu Izglītības likumā nostiprināto apņemšanos nodrošināt skolēniem bezmaksas izglītību, IZM kopumā 2013. gadam bija nepieciešami papildu 537 112 lati.

Jau minēts, ka 310 151 lats no šīs summas rasts, pārdalot līdzekļus no studējošo un studiju kreditēšanai paredzēto līdzekļu ietaupījumiem. Arī atlikušo summu ministrija nodrošinās, veicot finanšu līdzekļu pārdali no IZM budžeta apakšprogrammām, kurās radušies ietaupījumi, tomēr tam nebija nepieciešama Saeimas atļauja.

IZM aprēķinājusi, lai nodrošinātu Izglītības likuma izpildi 2014. gadā un turpmākajos gados, mācību līdzekļu iegādei nepieciešams papildu finansējums 1,6 miljonu latu apmērā.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: