Šodien Ministru kabinets atbalstīja līdzekļu piešķiršanu pašvaldībām, lai palīdzētu tām pārvarēt vētras radītos zaudējumus.

 277 000 latu no piešķirtās summas tiks nodrošināti no budžeta līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem, bet vairāk nekā 97 789 lati - uz budžeta deficīta rēķina, ziņo LETA.

Ministru kabinets lika Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijai noteiktā kārtībā izvērtēt pašvaldību iesniegtos dokumentus līdzekļu piešķiršanai vētras postījumu novēršanai un pakāpeniski iesniegt atsevišķus pieprasījumus Finanšu ministrijā, ievērojot vairākus nosacījumus.

Proti, līdzekļus varēs izmantot pašvaldību īpašumā vai valdījumā esošajiem infrastruktūras objektiem normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā, kā arī pagaidu risinājuma izdevumu segšanai privātīpašumā esošo dzīvojamo māju jumtiem, ja pašvaldības un privātīpašnieka līdzfinansējums būs ne mazāks kā 50%.

Ventspils pašvaldība varēs maksimāli pretendēt uz palīdzību līdz 1432 latiem. 8. augustā gandrīz visā Latvijas teritorijā plosījās spēcīga vētra, kas radīja ievērojamus un būtiskus bojājumus vairāku pašvaldību infrastruktūras objektiem un privātīpašumā esošajiem objektiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: