Ventspils pašvaldības budžetā pašlaik ir brīvo naudas līdzekļu atlikums 9,6 miljonu latu apmērā, neskaitot brīvos valsts naudas līdzekļus.

"Sekmīga nodokļu iekasēšana nodrošina to, ka Ventspils pilsētas pašvaldības budžetā aizvien ir liels brīvo naudas līdzekļu atlikums, un tas sastāda 9,6 miljonus latu," informēja Ventspils mērs Aivars Lembergs.

 

Daļu no brīvajiem naudas līdzekļiem pašvaldība plāno investēt pilsētas attīstībā. "Mēs gribētu, ka uz gada beigām brīvās naudas atlikums būtu mazāks - kādi pieci miljoni latu, jo tas [drošības] spilvens varbūt ir pārāk liels. Kaut gan Eiropā, protams, aizvien padziļinās ekonomiskā krīze un, pirmkārt, banku krīze. Tas vienā jaukā dienā var novest arī pie krīzes atkārtošanās Latvijā," atzina Lembergs.

 

Ventspils pilsētas pašvaldības 2012.gada budžeta izpilde pirmajā pusgadā bijusi sekmīga - iedzīvotāju ienākuma nodoklis (IIN) iekasēts par 700 000 latu vairāk nekā plānots. "Tie ir papildus resursi Ventspils attīstībai," atzina Lembergs.

 

"Lai arī valsts būtiski samazināja to IIN daļu, kas paliek pašvaldībām, un līdz ar to bija prognozēts, ka pašvaldības iekasēs mazāk nekā pirms gada, tomēr iekasēts ir par 2,4% vairāk nekā pērn pirmajā pusgadā," akcentēja Lembergs.

 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: