Kopā ar citiem Latvijas tranzīta nozaru pārstāvjiem šonedēļ uz Ķīnas pilsētu Urumčiem, kas ir Sindzjanas provinces galvaspilsēta, devušies arī Ventspils brīvostas pārstāvji, lai piedalītos Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) organizētajā nacionālajā stendā starptautiskajā izstādē "China-Eurasia Expo 2013".

Latvijas tranzīta nozares - ostas, dzelzceļš, autopārvadātāji - interese primāri ir saistīta ar kravu pārvadājumiem no šī reģiona gan uz Baltiju, gan tālāk uz Ziemeļeiropas valstīm. Nacionālajā stendā piedalīsies pārstāvji no Rīgas brīvostas pārvaldes, Ventspils brīvostas pārvaldes, Liepājas speciālās ekonomiskās zonas, "Latvijas Dzelzceļa", "Avetrans" un "Schenker".

 

Šī ir lielākā Ķīnas province, un šobrīd kalpo kā būtisks tranzīta un loģistikas centrs tirdzniecībai ar Centrālās Āzijas (Tadžikistāna, Uzbekistāna, Kirgizstāna, Pakistāna, Indija) un Eirāzijas valstīm (Krievija, Kazahstāna, Mongolija).

 

Reģiona izaugsmes pamatā ir tā bagātīgie derīgo izrakteņu krājumi, lauksaimniecības resursi, kā arī Ķīnas centrālās valdības attīstības iniciatīvas, kas ir mērķētas uz Ķīnas rietumu reģionu ekonomiskās attīstības veicināšanu.

 

Dalība izstādē notiek Eiropas Reģionālā attīstības fonda (ERAF) Ārējo tirgu apgūšanas atbalsta programmas projekta "Nozaru nacionālie stendi starptautiskajās izstādēs ārvalstīs un eksporta konsultācijas" ietvaros.

 

Vizīte ilgs līdz 7.septembrim.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: