Ziņas

  • Baltijas jūrā notiks starptautiskās militārās mācības 0

    No 7. līdz 20. jūnijam Baltijas jūras reģionā norisināsies plaša mēroga ikgadējās starptautiskās militārās mācības “BALTOPS 24”. Mācības “BALTOPS 24” ir vienas no vērienīgākajām Ziemeļeiropas reģionā, un to mērķis ir turpināt pilnveidot dažādu spēka veidu un ieroču šķiru vienību savstarpējo sadarbību un operacionālo savietojamību.

  • Salidojumā tiksies Ventspilī dzimušie bērni 0

    Svētdien, 16. jūnijā, no plkst. 11.00 līdz 13.00 Ventspils Bērnu pilsētiņā darbosies Pekausīša slimnīca un tradicionālajā mazuļu salidojumā tiksies Ventspilī dzimušie bērniņi, viņu vecāki un dzemdību speciālisti. Svētku koncertprogramma plkst. 15.00 turpināsies arī Pārventas bērnu parkā "Fantāzija".

  • Vizītē ieradās Latvijas mikroshēmu nozares pārstāvji 0

    Ventspili apmeklēja delegācija no mikroshēmu pusvadītāju ekosistēmas nozares, lai iepazītos ar pilsētas piedāvātajām iespējām šīs nozares attīstībai. Delegācijas sastāvā bija pārstāvji no vadošajiem uzņēmumiem un nozares asociācijām.

  • Uzsākta Mētru ielas pārbūve 0

    Pilsētvides attīstības 2024. gada programmas ielu infrastruktūras atjaunošanas un uzlabošanas darbu ietvaros ir uzsākti būvdarbi objektā “Mētru ielas izbūve posmā no Mētru 15 līdz Mētru 17 un apgaismojuma pārbūve Mētru ielā un Sila ielā, Ventspilī”.

  • Remontdarbu dēļ līdz rudenim jārēķinās ar satiksmes ierobežojumiem 0

    Pie Ventspils turpinās ceļu būvdarbi Kolkas un Dundagas virzienā, tādējādi līdz rudenim jārēķinās ar ievērojamiem satiksmes ierobežojumiem, informē VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC). LVC norāda, ka gan Kolkas, gan Dundagas virzienā patlaban darbojas pieci pagaidu luksoforu posmi, lai šķērsotu būvdarbu vietas, jāplāno vismaz papildu pusstunda ceļā.

  • Būs slēgts Ventspils poliklīnikas rentgena kabinets 0

    Drīzumā Ventspils poliklīnikā uzstādīs jauno digitālo rentgena iekārtu, tādēļ no 12. jūnija rentgena izmeklējumus nebūs iespējams veikt. Stacionārā digitālā rentgena iekārta iegādāta, pateicoties Eiropas Savienības (ES) Atveseļošanas fonda programmai.

  • Tehnikums uzsāks jauno skolēnu uzņemšanu 0

    Ventspils tehnikums 17. jūnijā uzsāks topošo izglītojamo uzņemšanu 2024./2025. mācību gadam, piedāvājot plašu profesionālās izglītības programmu klāstu, kas sagatavo jauniešus darba tirgū pieprasītām profesijām.

  • VeA – daļa no CERN superdatoru tīkla 0

    Latvija ir kļuvusi par daļu no pasaules augstas veiktspējas skaitļošanas infrastruktūras kopienas, jo ir pievienojusies Eiropas Kodolpētniecības centra (CERN) superdatoru tīklam. Turpmāk liela apjoma zinātnes datu apstrāde notiks arī Latvijā, ko palīdzēs īstenot Ventspils Augstskolas (VeA) un Ventspils Starptautiskā radioastronomijas centra pētnieki.

  • REKLĀMA: 21. gadsimta priekšstati par vīrišķību: kāds ir mūsdienu vīrietis?

    Spēks, drosme, uzticība mīļotajai sievietei un upurēšanās sabiedrības interešu labā - tās ir īsta vīrieša vērtības. Tomēr laiki ir mainījušies, un jūs droši vien piekritīsiet, ka mūsdienu 21. gadsimta vīrieti vairs nevar salīdzināt ar cēlajiem viduslaiku bruņiniekiem no stoiskās pasaules - vīrišķības jēdziens piedzīvo reālas pārmaiņas.

  • ''Bucher Municipal'' saņem gada balvu vides aizsardzībā 0

    Atzīmējot Pasaules vides dienu Latvijā, 5. jūnijā, svinīgā balvu pasniegšanas ceremonijā Valsts vides dienests (VVD) sveica desmit “Zaļā izcilība” balvas laureātus no visas Latvijas – uzņēmumus un sadarbības partnerus, kas visaugstākajā līmenī ievēro vides prasības un pēc savas iniciatīvas rīkojušies, lai samazinātu savas darbības ietekmi uz vidi.

  • Uzsāk sadarbību ar RSU Sarkanā Krusta medicīnas koledžu 0

    Attīstot reģionālo sadarbību un darba vidē balstītu studiju pieeju, RSU Sarkanā Krusta medicīnas koledža (RSU SKMK) aicina pieteikties īsā cikla profesionālās augstākās izglītības programmā “Ārtsniecība” ar iegūstamo kvalifikāciju Ārsta palīgs, klīnisko praksi īstenojot Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā Ventspilī.