Ziņas

  • Tiks pacelts Zilais karogs 0

    Starptautiskais vides izglītības fonds Ventspils pilsētas pludmalei šī gada sezonai piešķīris Zilo karogu, kurš svinīgi mastā tiks pacelts 1. jūnijā plkst. 11.00. Līdz ar to tā būs jau 26. sezona pēc kārtas, kopš varēsim baudīt vasaru Ventspils pludmalē, virs galvas lepni plīvojot Zilajam karogam.

  • Pastiprinās sodus 0

    Saeimas Juridiskā komisija atbalstīja grozījumus Krimināllikumā pirms trešā lasījuma, kas paredz noteikt bargākus sodus par virkni noziedzīgu nodarījumu, tostarp cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvniekiem, braukšanu reibumā, citas personas identitātes izmantošanu, izvairīšanos no mobilizācijas, kā arī noziedzīgiem nodarījumiem, kas saistīti ar vardarbību.

  • Var pieteikt nolietoto elektroiekārtu bezmaksas savākšanu 0

    Pašvaldības SIA “Ventspils labiekārtošanas kombināts” no 29.maija līdz 21. jūnijam aicina ventspilniekus piedalīties elektrisko un elektronisko iekārtu atkritumu savākšanas akcijā un veiksmes gadījumā tikt arī pie SIA “Latvijas Zaļais punkts” un SIA “Eco Baltia vide” sarūpētas balvas.

  • LM iecerējusi katru gadu pārskatīt minimālo algu 6

    Labklājības ministrija (LM) iecerējusi mainīt līdzšinējo kārtību, kādā tiek noteikta minimālā alga, plānojot tās apmēru pārskatīt katru gadu. Kopš šī gada sākuma minimālā alga ir 700 eiro, kas pagājušajā gadā tika paaugstināta no 620 eiro.

  • Notiks Tehnoloģiju pēcpusdiena jauniešiem un vecākiem 0

    Digitālais centrs aicina jauniešus un vecākus piedalīties tiešsaistes nodarbībā, kur tiks apskatīti veidi, kā lietderīgi pavadīt laiku digitālajā vidē, kādas datorspēles, aplikācijas un vietnes ir ne tikai izklaidējošas, bet arī izglītojošas, ko ņemt vērā un no kā izvairīties, pavadot laiku tiešsaistē, tāpat tiks apskatīti YouTube satura veidotāji, kuri cenšas ne tikai izklaidēt, bet arī izglītot.

  • Piešķirs pabalstu absolventiem 0

    Ventspils pašvaldība sniegs materiālu atbalstu vispārizglītojošo skolu 9. un 12. klašu absolventiem – bērniem no trūcīgām un maznodrošinātām mājsaimniecībām, kā arī trūcīgiem un maznodrošinātiem bāreņiem un bez vecāku gādības palikušiem bērniem, lai palīdzētu sagatavoties skolas izlaidumam.

  • Apbalvoti Ventspils labākie skolēni un skolotāji 0

    Mācību gada noslēgumā Ventspils pašvaldība turpina tradīciju un pateicas skolēniem un skolotājiem par augstiem sasniegumiem valsts un reģionālajās mācību priekšmetu olimpiādēs, zinātniski pētniecisko darbu izstrādē, kā arī konkursos, skatēs un sporta sacensībās.

  • Uzsāk iekšpagalma labiekārtošanas darbus Embūtes ielā 0

    Ventspilī turpinās daudzdzīvokļu dzīvojamo māju iekšpagalmu labiekārtošana. Ar Ventspils pašvaldības finansējumu un līdzfinansējuma atbalsta programmu šogad tiek uzsākti jau ceturtās daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas iekšpagalma labiekārtošanas darbi, šoreiz Embūtes ielas 49 iekšpagalmā pie daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas Embūtes ielā 51.

  • Paziņojums par siltumenerģijas apgādes pakalpojumu sniedzēja noteikto tarifu 0

    Pašvaldības SIA "Ventspils siltums" iesniegusi Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai (SPRK) apstiprināšanai jaunu siltumenerģijas tarifu, kas aprēķināts saskaņā ar SPRK padomes 2010. gada 14. aprīļa lēmumu Nr. 1/7 "Siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifu aprēķināšanas metodika".

  • Rafaels Martins Kalvo saņem Kultūras ministrijas Atzinības rakstu 0

    Dzejnieks, tulkotājs un Ventspils Augstskolas Tulkošanas studiju fakultātes docētājs Rafaels Martins Kalvo saņēma Kultūras ministrijas Atzinības rakstu par nozīmīgu ieguldījumu Latvijas literatūras tulkošanā un popularizēšanā spāņu valodā lasošajās valstīs, tostarp pārstāvot Latviju Eiropas Savienības viesu valsts programmā Gvadalaharas grāmatu tirgū Meksikā.

  • Pludmalē drīkst celt telti un kurt ugunskuru 1

    Valsts vides dienesta (VVD) pārstāve Sabīne Jaunbirze skaidrojusi, kuras ir tās vietas pie jūras, kur var celt telti un iekurt ugunskuru, lai nesaņemtu naudas sodu. Kā nosaka aizsargjoslu likums, celt teltis un ugunskurus kurt nedrīkst kāpu aizsargjoslā, izņemot speciāli ierīkotās vietās, bet likumā nav teikts, ka pludmalē.

  • Palīdz vecāku un vienaudžu labais piemērs 0

    Turpinot pētīt, kas veicina lasītprasmes attīstību bērniem, devāmies pēc padoma uz pirmsskolas izglītības iestādēm. Skolotājas uzsver, ka ļoti svarīgs ir vecāku piemērs – ja vecāki lasa, arī bērnus var vieglāk pievērst lasīšanai. Iedvesmojošs ir arī vienaudžu labais piemērs.

  • Novērtē ''Jūras akmentiņu'' sniegumu 0

    Noslēdzies starptautiskais vokālais konkurss ''Tonis pustonis-2024'' Tukumā. Šogad Pop-studiju ''Jūras akmentiņi'' pārstāvēja četras grupas divās vecuma kategorijās: 7-9 gadi un 10-13 gadi un divas solistes. Pavisam konkursā piedalījās 14 grupas no dažādiem Latvijas novadiem un pilsētām, kā arī pārstāvji no Igaunijas un Lietuvas.