Ventspils Nekustamie īpašumi - APKURE
Kas notiek ? Kāpēc vairums māju, kurus apsaimnieko VNĪ nav pieejami silti radiatori??? Ko tā operātorīte muld visai pilsētai , ka atnāks santehniķis paskatīties , kāpēc nav apkures? Un neatnāk neviens , un radiatori auksti. Kas par ekonomijas režīmu ? Jau vairāk par nedēļu! Un tā ir ļoti daudziem , visi zvana un tur klaji di*š , ka nezināja ka nav apkure un kāds mistiskais rūķis atnāks paskatīties! KAS NOTIEK ?
Komentāri (57)
Un vēl pārdomas par to KAS NOTIEK LEJPUTRIJĀ? Šajā vēsajā rudenī. Kad kādam salst, bet cits sasildās pie likuma. Jo likums apsilda. Par baltām apkaklītēm un baltiem krekliem.
Un tikai reiz pa reizei
Kāds atgādina viņam,
Ka dziesma nav par krekliem,
Bet ir par sirdsapziņām.
Jā.. nezinu kāpēc "Kariņpapam" bija vajadzīgi tādi MK grozījumi, jo ekonomēšanas periodu pats nemaz neskandināja - 2022.g. vēl bija "naudas ir tik daudz kā nekad".
Andris Lapukoks! Pagātnei nevajag atvērt durvis, tai nav ko vairāk pateikt! Ja VNĪ nenodrošina siltumu, tad tas ir stāsts par sirdsapziņām.
Indra, es nezinu, ko Jūs domājāt ar ilūzijām, bet ir reāli darbi, kur dz.īpašnieki nebija apmierināti ar apsaimniekošanu:
1) 3 cilvēki reģistrē biedrību
2) dz.īpašnieki lemj, ka apsaimniekošanu uztic biedrībai (protokols)
3) Protokolu iesniedz pašvaldībā, sagaida lēmumu, paraksta Nodošanas aktu
4) biedrība slēdz līgumu ar
-ūdens, apkures, elektrības piegādātāju, atkritumu izvedēju, kur cenas ietekmēt nevar (SPRK);
-avārijas situācijas novēršanas&remontdarbu veicējiem (kas ir atšķirīgi darbi) biedrība var izvēlēties pēc cenu aptaujas un pakalpojuma ātruma - kāds apmierina.
5) pieņem darbā sētnieku un grāmatvedi - uz nepilnu slodzi, jo vienai mājai pilna slodze nesanāk.
6) jāparedz izmaksas grāmatv. licencei, kas ir ~450,- gadā (Jumis)- tur var kooperēties, ja grāmatv. ir ārpakalpojums;
8) administratīvos darbus dz.īpašnieki veic paši bez maksas, kas arī veidoja vienīgo ekonomiju.
Pats esmu izgājis šo procesu 2 mājām, 2 pilsētās - tāpēc zinu ko runāju!
Andris! Es nešaubos, ka Jūs ziniet, ko runājiet! A es nezinu, kam tieši salst! Es vienkārši aizdomājos par to, ka kādam salst un tas nav patīkami! Tēmas rosinātājs apgalvo, ka salst. Un, ka operatores gvelž niekus! Un operatorei kāds licis gvelzt niekus un viņas to izpilda likumpaklausīgi. Es piedalos forumā atbildīgi!
Žēl - bet tā nav, jo bez dzīvokļu īpašnieku lēmuma neviens apsaimniekotājs nav tiesīgs paaugstināt temp. un pārkāpt MK noteikumus.
Bet tā taču nav problēma - vienu reizi veikt iedzīvotāju aptauju/balsojumu par to kāda temp. jānodrošina konkrētas mājas dzīvokļos - un visi laimīgi.
Kāpēc brīnīties vai dusmoties, ka kādi citi nepārkāpj MK noteikumus?
Paskaidroju: ILŪZIJAS ir sinonīms vārdam DZĪVE.
MK noteikumi nevienu salstošo nesasilda. Tātad ikviens ir tiesīgs neievērot šos noteikumus. Pēc pusgada šī tēma vairs nebūs aktuāla.
Andris Lapukoks! Nav iebildumu, ka lieliski pārziniet daudzus punktus ieskaitot izmaksas. Būtu tikai taisnīgi kā divu namu apsaimniekotājam divās dažādas pilsētās padalīties ar pieredzi empātijas punkta.
Indra, es tikai empātijas vadīts tik daudz rakstu par to, kas būtu jādara, lai visi savos dzīvokļos jusots labi!
Lūdzu izlasiet manu citātu no MK noteikumiem - nevis pārkāpjot, bet to ievērojot dzīvokļos nav pietiekami silti.
Pēc visa, kas te rakstīts saprotu, ka daudzus gadus dz.īpašnieki nav lasījuši likumus, kas uz pašiem attiecas un kas tur aprakstīts kā dz.īpašnieku pienākums apsaimniekošanas kontekstā - nu bet arī tagad visu var sākt mainīt!
Tikai vienu reizi nobalsot - par temperatūras regulēšanas jautājumu dz.mājai augstāku nekā nosaka MK noteikumi Nr.592 - tas taču nav tik sarežģīti, ja tiešām vēlamies ko mainīt!
Jebkuru darbību šajā jomā regulē LV normatīvi/likumi - labi/slikti, cits jautājums.
Tāpēc nedomāju, ka ir vietā te piesaukt sirdsapziņu - manuprāt tas nav saskaņā sirdsapziņu pozitīvā izpratnē - pašiem nepildīt likumu, bet pārmest, ka citi to nepārkāpj.
Andris! Visu cieņu Jūsu empātijai! Atkārtošos , ka MK noteikumi ļaudis nesasilda. Neviens punkts. Ja ievērojot MK noteikumu ļaudis salst vai, kā Jūs minat dzīvokļos nav pietiekami silts, tad tos noteikumus vienkārši nevajag ievērot! LV normatīvi/likumi ir apzinīgi pārkāpjami, ja tie nekalpo cilvēciskai cieņai, veselībai, labturībai utt.! Atbildīgi!
Neviens empātisks cilvēks nekad negribēs, ka viņu baigi ienīst rudeņos un ziemās salstoši ļaudis. Un ,pasarg Dievs, šo alkatības grēku nodos tālāk saviem bērniem, mazbērniem utt. Kad viņi prasīs, par ko tas viņiem? Par to, ka kāds ievērojis absurdus MK noteikumus? Pasarg, Dievs!
Jūs jau pats te esiet aizdomājies dikti par savu sirdsapziņu! Lai viss jauki!
Piedodiet, Indra, es tiešām nebūšu tas, kurš mudinās pārkāpt likumdošanu - un it sevišķi, ja problēma ir elementāri risināma likuma ietvaros!
Andris! Droši turpiniet pieturēties pie likumdošanas savā izpratnē! Tad jau redzēs ar ko kāda salšana beigsies! Vien jāatgādina, ka Dievam nepatīk ne absurda likumdošana, ne savtīgos nolūkos iegūta nauda. Jūs dariet un dzīvojiet tā, kā Jūs šo pasauli saprotiet! Jo tā Kunga tiesa ir nežēlīgāka par to "A es domāju?"
Priecīgus Ziemassvētkus! Lai siltums Jūsu sirdī un Jūsmājās!
Jā, Indra, paldies! Es tiešām uzskatu, ka vienu reizi nobalsot par to, ko es vēlos, ir vienkāršāk un Dievam tīkamāk, nekā gadiem ilgi turēt rūgtumu un izplatīt to pasaulē.
Lai sirsnīgi Ziemassvētki arī Jūsmājās!