30. aprīlī Stiklu internātpamatskolā svinēs skolas 60 gadu jubileju. Uz tikšanos aicināti arī bijušie skolas pedagogi un tehniskie darbinieki. Svētki sāksies plkst. 19, bet viesu reģistrēšana – plkst. 17.

Stiklu internātpamatskolas pirmssākums sniedzas 20. gadsimta sākumā, kad Stiklu fabrikas strādnieku bērniem atvēra četru klašu skolu. 1936. gadā Stiklos nodibināja divgadīgu lauksaimniecības skolu, bet 1954. gadā atvēra skolu bērniem ar garīgās attīstības traucējumiem.

 

Skolā tiek uzņemti skolēni ar Valsts un pašvaldību medicīniski pedagoģisko komisiju atzinumiem ar diagnozēm F-70; F-71; F-72. Skolēni var iegūt vispārējo pamatizglītību un profesionālo pamatizglītību.

 

Sākot ar 5. klasi, skolēniem ir iespēja apgūt dažādus arodus: kokapstrādi, metālapstrādi, mājturību, lauksaimniecības pamatus, šūšanas pamatus.

 

Pēc pamatizglītības iegūšanas skolēniem tiek dota iespēja iegūt I līmeņa profesionāko kvalifikāciju- galdnieka palīgu un pavāra palīgu, ko apgūst programmās „Kokizstrādājumu izgatavošana” un „Ēdināšanas pakalpojumi”, un saņemt Latvijas republikas IZM izdotu apliecību par profesionālās pamatizglītības iegūšanu.

 

Skolēniem ar vidēji smagiem un smagiem garīgās attīstības traucējumiem (diagnoze F-71 un F-72) ir iespēja skolā mācīties 12 mācību gadus.

 

Pēc mācību stundām skolēniem ir iespēja aktīvi darboties dažādās nodarbībās un pulciņos: vokālajā un mūzikas ansambļos, korī, deju kolektīvā, sportā, šūšanas, rokdarbu, novadpētniecības, kokapstrādes, foto, runas mākslas, noformēšanas un metālapstrādes pulciņos.

 

Skolā tiek organizēti dažādi pasākumi. Skolēni piedalās gan novada, gan valsts organizētos pasākumos. Aktīvi Eiropas līmeņa sacensībās piedalās skolas sportisti, iegūstot godalgotas vietas.

 

Sākot ar 2014./2015. mācību gada 1. septembri Stiklu internātpamatskola ieviesusi skolēniem e-talonus braukšanai maršrutā Stikli-Ventspils, Ventspils-Stikli, kas nodrošina skolēnu bezmaksas nokļūšanu uz skolu un uz mājām.

 

Laika gaitā skola ir mainījusies, izturējusi dažādus pārbaudījumus, kļuvusi vizuāli pievilcīgāka un tehniski modernāka (IT tehnoloģijas). Skola tiek pielāgota personām ar fiziskiem traucējumiem – ir izveidota uzbrauktuve pie skolas ēkas. Sākot no 2005. gada par novada, skolas vai projektu līdzekļiem skolā ir notikuši visdažādākie renovācijas darbi: internāta atpūtas telpas remonts, logu, durvju nomaiņa, klašu telpu remonts, internāta dušas telpu remonts, katlu mājas un siltumtrases renovācija, ugunsdrošības sistēmas uzstādīšana internātā, skolas gaiteņu remonts un durvju nomaiņa, jauno mākslinieku apgleznota ēdnīcas ēdamzāles siena, piesaistot projektu līdzekļus, izveidots āra trenažieru laukums.

 

2013. gadā dibināta biedrība „Annahite”, lai realizētu dažādus projektus- rotaļlaukuma paplašināšana, „Zaļās darbnīcas izveidošana”, u.c. Paldies jāsaka Ventspils novada domei, kura uzdāvināja skolai 1. stāva remontu, lai skolas jubilejas reizē viesus varētu uzņemt skaistās telpās. Paldies arī SIA „Samrode” par remontdarbu veikšanu.

 

Nemainīgi zinoši, gudri, radoši, darbīgi un entuziasma pilni ir palikuši mūsu pedagogi, kā arī mūsu īpašie bērni, kuri Stiklu skolā gūst pamatu visai turpmākai dzīvei. Tikpat darbīgi, izturīgi un labestīgi ir mūsu skolas tehniskie darbinieki, bez kuriem skolas bērni nebūtu samīļoti, aprūpēti, paēdināti.

 

Šajā mācību gadā ir pienācis brīdis, lai jubilejas reizē atskatītos uz padarīto, satiktos un ieskicētu nākotnes vīzijas.

 

2015. gada 30. aprīlī plkst.1900 Stiklu internātpamatskola aicina visus bijušos, esošos pedagogus un tehniskos darbiniekus uz skolas 60 gadu jubilejas svinībām.

 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: