Ziņas

  • Pie zinātnes centra VIZIUM notiks Ģimeņu diena 0

    Svētdien, 30. jūnijā, pie zinātnes centra VIZIUM norisināsies jautras un atraktīvas ģimeņu sacensības, kur ar āķīgiem uzdevumiem un aktivitātēm tiks pārbaudīta ģimeņu atjautība, izveicība un loģiskā domāšana. Savukārt vakarā ikviens interesents aicināts baudīt brīvdabas kino burvību, uz lielā ekrāna kopīgi noskatoties filmu “Vectēvs, kurš bīstamāks par datoru”.

  • Mārcis Ziemanis: svarīgākais ir noticēt sev un darīt 0

    Darba rūķis ar bezgala labu sirdi – tā Mārcis Ziemanis tika pieteikts, pasniedzot viņam Ventspils Jauniešu gada balvu galvenajā nominācijā – Gada jaunietis 2023. Brīdi pirms saspringtās eksāmenu sesijas un daudzo pienākumu starplaikā tikāmies uz sarunu, kurā runājām gan par mācībām un profesijas izvēli, gan arī par Ventspils kultūras dzīvi un viņa tuvākajiem plāniem, kas ir gana iespaidīgi un priecēs daudzus ventspilniekus.

  • Jūlijā stāsies spēkā jauns siltumenerģijas tarifs 0

    Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija 13. jūnija padomes sēdē apstiprinājusi siltumenerģijas tarifa izmaiņas Ventspilī. Apstiprinātais siltumenerģijas tarifs 77,12 EUR/MWh stāsies spēkā šā gada 1. jūlijā un tas būs par 1,14% zemāks nekā pašreizējais tarifs.

  • Pieaug izsaukumu skaits pie bērniem un jauniešiem 0

    Līdz ar vasaras brīvlaika sākumu būtiski pieaudzis ir Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) izsaukumu skaits pie bērniem un jauniešiem.  Visbiežāk gūti lūzumi un galvas traumas, lēkājot uz batuta, pārgalvīgi braucot ar skrejriteni vai neievērojot ceļu satiksmes noteikumus.

  • Saeima atsakās no lielo pilsētu un blakus novadu apvienošanas 0

    Saeima galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumā, atsakoties no lielo pilsētu un blakus novadu apvienošanas. No likuma izslēgtas normas, kas līdz šim paredzēja, ka Daugavpils, Jelgavas, Liepājas, Rēzeknes un Ventspils pilsētu pašvaldības no 2029. gada apvienotos ar blakus novadu vienā pašvaldībā.

  • Notiks jūras desanta izsēšanās operācija 0

    Starptautiskajās militārajās mācībās "Baltops 24", kurās Latvijas teritorijā piedalās aptuveni 1500 Latvijas un sabiedroto karavīru, plānota arī jūras desanta izsēšanās Ventspils novadā, informē Nacionālie bruņotie spēki.

  • Stīgu kvartets ''Akilone'' aicina uz prieka pilnu koncertu 0

    Piektdien, 5. jūlijā, plkst. 19.00, koncertzālē "Latvija" stīgu kvartets "Akilone", aizsākot vasaras vakaru pasākumu ciklu, aicina uz prieka pilnu koncertu "O Sole Mio", piedāvājot doties muzikālā pastaigā zem dienvidu saules stariem.

  • Ar jokiem un zaļumballi svinēs Līgo svētkus 0

    23. jūnijā, Līgo vakarā plkst. 20.00 Reņķa dārzā visi aicināti uz joku spēli dziesmotās noskaņās muzikāli teatralizētā uzvedumā “Kā Līze un Zete brauca ventspilniekus lūkoties”. Pēc tā kopīga svētku ugunskura iedegšana un zaļumballe līdz rīta gaiļiem.

  • Ventspils novadu veido sešas pagastu apvienības 0

    Jūnijā sākumā pašvaldības funkciju un uzdevumu īstenošanu Ventspils novada pašvaldības iestādē “Ventspils novada pašvaldības administrācija” uzsāk pagastu apvienību pārvaldes: Piltenes un Zlēku, Užavas un Jūrkalnes, Popes un Puzes, Vārves un Ziru pagastu apvienības, savukārt Ugāles un Usmas, un Tārgales un Ances pagastu apvienība pastāv jau no šī gada sākuma.

  • Būs slēgta Sofijas un Akmeņu iela 0

    Sestdien, 15. jūnijā, no plkst. 10.00 līdz 15.00 Ventspils Rātslaukumā notiks informatīvā diena “Bruņojies ar zināšanām”, lai iedzīvotāji būtu informēti par rīcību krīzes situācijās iespējama apdraudējuma gadījumā.

  • Jūrkalnē svinēs vasaras saulgriežus 0

    21. jūnijā Jūrkalnes Ugunspļavā jau piecpadsmito gadu varēs piedzīvot vasaras saulgriežu burvību – ugunsratu un ugunsdzirnavas, tradīcijas, rituālus, dziesmas un dančus. Ugunspļavā no plkst. 21.00 līgos Ventspils novada folkloras kopas, būs pieejamas saulgriežu darbnīcas un meistarklases.

  • Pieminēs komunistiskā genocīda upurus 3

    Piektdien, 14. jūnijā plkst. 17.00 Ventspils Tilta dārzā notiks komunistiskā genocīda upuru piemiņai veltīts atceres pasākums. Ikviens tiek aicināts uz kopīgu piemiņas brīdi Tilta dārzā, kurā godinās un pieminēs 1941. gada 14. jūnija komunistiskā genocīda upurus.

  • Aicina uz Aijas Zentas Veseles grāmatas atvēršanas svētkiem 0

    Ceturtdienas, 13. jūnijā, plkst. 17.00 Gāliņciema bibliotēkā norisināsies Aijas Zentas Veseles grāmatas “Dzimtas pērles” atvēršanas svētki. Pati autore diemžēl grāmatas izdošanu nepieredzēja, jo viņas darbīgais mūžs ir noslēdzies. Taču pasākumā piedalīsies viņas ģimene.

  • Tērandē pārbūvē tiltu pār Užavu 0

    Ventspils novada Ziru pagasta Tērandē tiek pārbūvēts tilts uz vietēja autoceļa Alsunga-Tērande-Ziras (V1269), informē VSIA "Latvijas valsts ceļi" pārstāvji. Darbus plānots pabeigt šogad oktobra vidū. Satiksme pār tiltu nav slēgta, to organizē pa tilta vienu pusi ar ceļazīmēm.