7 °C

Vējš 5.66 m/s

Otrdiena, 16. decembris
Alvīne
7 °C

Vējš 5.66 m/s

Otrdiena, 16. decembris
Alvīne
S
S
Sanija
Ielu nosaukumi

Nesen izvērtās diskusija par Laikrakstu alejas nosaukumu. Es tā viendien aizdomājos, kā vispār ielas un laukumi tikuši pie saviem nosaukumiem? Piemēram kāpēc Lielā iela ir nosaukta tieši tā - vai tā kādreiz ir tiešām bijusi galvenā iela pilsētā? Un vēl mani vienmēr ir mazliet musinājis Rīgas ielas nosaukums, jo no centra Rīgas iela ved pavisam pretējā virzienā Rīgai. Loģiski jau būtu, ja par Rīgas ielu sauktu ielu, kas pāriet Rīgas šošejā, kā tas ir piemēram ar Kuldīgas ielu. Varbūt muzejnieki var izstāstīt, kā tad šīs divas ielas tikušas pie saviem nosaukumiem? Interesanti man kā vēsturniecei :)

Views
406
18.03.2019, 16:54
Pipars
Ventspilī sarūk iedzīvotāju skaits.

Pēc PMLP datiem uz 2019.gada 1.janvari apkopojot 20 lielākas Latvijas pilsētas, Ventspilī(6.lielākā pilseta Latvijā) ir 38 059 iedzīvotāji,kas ir par 503 iedzīvotajiem mazāk nekā 2018.g.1.janvārī.
Absolūtajos skaitļos tas ir 3.lielākais kritums pēc Rīgas un Daugavpils.
Procentuālajā izteiksmē (kritums pret iedzīvotāju skaita) Ventspils ar 1,30% ierindojās godpilnajā 5.vieta aiz Kuldīgas,Talsiem,Dobeles un Bauskas.
Iedzīvotāju skaita pieaugums ir Liepājā,Valmiera,Jūrmalā,Salaspilī,Tukumā un Sigulďā.

Views
2928
18.03.2019, 16:38
Katja
Lai tiesātu, jāpierāda vaina

Šorīt tv24 intervija ar Lembergu, pēc kuras noskatīšanās visa tā tiesvedība liekas nožēlojama. Un aizlaisties? Nopietni? Kādu vēl iemeslu atradīs, lai tik varētu apcietināt. Izskatās, ka nagi tā vien niez - vainu pierādīt nevar, bet apcietināt vajag par katru cenu.
https://xtv.lv/rigatv24/video/blmNmo4JGOP-11_03_2019_dienas_personiba_ar_veltu_purinu

Views
1161
16.03.2019, 05:57
S
S
Sanija
Daudzdzīvokļu māju siltināšana?

Gribēju painteresēties kādas ir atsauksmes par māju siltināšanu, kādi ir plusi un mīnusi? Pašvaldība to kaut kā arī atbalsta finansiāli? Vai kāds zin cik daudzdzīvokļu mājas dzīvokļu īpašnieku piekrišanu vajag, lai vispār varētu vienoties par siltināšanas darbu veikšanu?

Views
1644
11.03.2019, 13:18
S
S
Sanija
Pavasara talkas

Laiks gan ir auksts, bet gribas domāt pavasarīgas domas :) Lasīju, ka drīz būs sniegpulkstenīšu talka. Vai citas tradicionālās talkas arī šogad būs - piemēram, koku stādīšanas?

Views
414
06.03.2019, 17:45
Kebabs
Malmar

Sveiki! Esmu darba meklejumos. Varbuut kaads zin kas iisti notiek tajaa uznjeemumaa? Dzirdu ka daudzi iet prom un ilgi jaunie neturaas. Kaadi kadri, vadiiba, algas? Fizisku darbu paziistu, bet vai turp iet vajadzetu?

Views
844
04.03.2019, 02:00
Pēdējās komentētās

Pārmetumi un vainot ir dažādas lietas. Izbrīna Jūsu aizstāvēšanās…

Pirms 8 stundām

A.god.Edmundosa kungs, pilnīgi piekrītu, ka visprātīgākais pirms …

Pirms 10 stundām

Te nepaliek neviens frāķu pavārs. Visās ēstuvēs pensionāri strādā…

Pirms 10 stundām