LSM: aplēses par mandātu sadalījumu sola vairāk vietu «Latvijai un Ventspilij»

еs | 25.11.2019, 15:57:49 | 619

Ventspils novads pēc reformas: aplēses par mandātu sadalījumu sola vairāk vietu «Latvijai un Ventspilij»

5% barjeru pārvar visi, “Latvijai un Ventspilij” iegūst par vienu mandātu vairāk un vairākumu novadā – tāda varētu būt situācija Ventspils novadā pēc reģionālās reformas, ja iedzīvotāji balsotu tāpat kā iepriekšējās pašvaldību vēlēšanās.

Avots: https://www.lsm.lv/raksts/zinas/latvija/ventspils-novads-pec-reformas-apleses-par-mandatu-sadalijumu-sola-vairak-vietu-latvijai-un-ventspilij.a335609/

Komentāri (17)

  • -6
    krusttevsflorencs2 25.11.2019, 16:13:30

    Jācer,ka tāds murgs nekļūs par realitāti.
    Minētajai "partijai" laiks doties pa skuju taku.

  • -19
    Arnis Junge 25.11.2019, 16:15:41

    Un novada vairākums novadu un pilsētu kopā vadītu labāk?! :D

  • -2
    Nah Nahs VII 25.11.2019, 16:40:18

    Ja notiktu kas līdzīgs gadījumam ar advokātu Plataci,tad varbūt...

  • -18
    keda 25.11.2019, 16:55:50

    Novadu jau gadiem vada ZZS, kas draudzējas ar L un V, novadā ir daudz NA pārstāvju, kas startēja no atsevišķa saraksta, kamēr pilsētā skrēja uz gaišo nākotni Meroni naudas ātrvilcienā un nekur netika. Drīzāk loģisks šķiet iznākums, ka sadrumstalotu rezultātu gadījumā ZZS, LuV, NA ies kopā, bet vispār, kādi varianti ir milzu pārmaiņām tikai tā dēļ, ka nu būs javēl viens orgāns divu vietā? Personālijās jā, bet ne jau politiskas. Neticu

  • -18
    keda 25.11.2019, 16:13:32

    Tūlīt Pūce mainīs kaut ko :D :D :D

  • -15
    Soft 25.11.2019, 16:37:15

    Pieļauju, ka novadu reforma Ventspilij nav labvēlīga tādā ziņā, ka tiek mazināta pilsētas stratēģiskā nozīmība (iespējams, zūd valsts nozīmes pilsētas priekšrocības). Tas var skart pilsētas attīstību ilgtermiņā. Politiski, protams, pilsētā un, domāju, arī novadā šobrīd pie varas ir un paliks esošie cilvēki, jo tie objektīvi ir paši pieredzējušākie un spējīgākie. Pie tik maza iedzīvotāju skaita labākie ir jau atlasīti. Novadā, šķiet, vispār nekādu opozicionāru nav .

  • -5
    Soross 25.11.2019, 21:52:09

    Paziņot, ka apvienotā pilsēta un novads vēl vairāk nobalsos par Lembergu nekā līdz šim -- vislabākais veids, kā Rīgas kungus nomotivēt NEAPVIENOT Ventspili ar novadu!

  • -6
    Tas pats 11.03.2020, 16:46:59

    Vecajiem ir kaut mērā sajūta. Jauniem jāsāk vis no gala un apetīte jaunajiem liela. Es labāk ar veciem bukiem nekā ar jauniem ēzeļiem.

  • -1
    Spīdola 11.03.2020, 19:08:56

    Būs vai nebūs labvēlīga šī reforma, rādīs laiks. Bet to, ka troksni sacēluši tagdējie "vadoņi" baidoties par saviem krēsliem - un tikai- nesen ļoti saprotami izskaidroja F.Rajevskis. Domāt, ka kādam šī brīža ērtā krēslā sēdošam un daudz saņemošam deputātam rūp tauta, viņu rūpes ir tautas rūpes, ir vismaz muļķīgi. Ir skaidrs, kādēļ te savus prātojumus atstrādā tiem, kam tas pēc priekšrakstiem un hm sirdsapziņas, jādara. Bet cerēt, ka visi ir muļķi, nevajag. Un noteikti Latvijai nevajag 119 pašvaldības ar "aparātu".

  • -5
    ilona kaķis 11.03.2020, 19:42:19

    Ko tad ietaupīs- pagastveču algas? Ak, ak,- kā nu šos miljonus tērēsim? :)
    Ceļi paliks, kādi bijuši, un naudu valsts pacentīsies uz katru pašvaldību iedalīt vēl mazāk. Neredzu nekādu pamatojumu, izņemot politiskās cīņas, visai šai izrādei.

  • -2
    Spīdola 11.03.2020, 20:39:20

    Bez šaubām, ka pa visu LR pagastveču un "aparāta" nauda mērāma miljonos. Un ja vēl pieskaitām pašu galveno - ietekmi, tad viss kļūst skaidrs. Bet reforma būs un šis bardaks drīz aizies pagātnē.

  • -7
    Tas pats 12.03.2020, 04:13:42

    Novada pilsēta Ventspils. Nemaz tik slikti neskan. Nu apvienoja ar politisku varu. Savādāk es to nosaukt nevaru. Nu nekas. Pilsētā sakopta, sakopsim arī novadu. Bet tikai nedomāju ka to izdarīs kādi jaunie politiskie spēki ar Kristovski priekšgalā. Ja cilvēks nevarēja parūpēties par savām tēva mājām būdams citā vietā. Kad izredzes iegūt siltu vietiņu citur zuda. Tad atcerējās kur ir dzimis un kur ir tēva mājas. Kāpēc gan nepamēģināt šeit uz visu gatavu tikt pie teikšanas. Pie teikšanas jau tiek. Mēs jau to redzam. Tāpat kā tie citi apmelo un izrāda savu nepatiku pret pilsētas mēru kurš neskraidīja pa partijām apkārt. Bet gan visus šos gadus ir strādājis savas pilsētas un iedzīvotāju labā. Cilvēku var aprunāt, nomelnot, izdomāt un teik par viņu var visu.Uzlikt sankcijas lai iegūt ostu. Un tagad visādām metodēm cenšas tikt no cilvēka vaļā. Es ceru ka viņiem tas neizdosies. Tāpat kā tas nav izdevies līdz šim. Cilvēku var iznīcināt protams. Bet ne viņa padarīto darbu.

  • -6
    Гроссмейстер 12.03.2020, 08:59:28

    Nākamajās pašvaldību vēlēšanās apvienotajā Ventspils/Ventspils novada domē, pirmkārt, iekļūs vairāk partiju, būs lielākas iespējas dažādam kombinācijām. Bet ir vairāki galvenie scenāriji:
    1) Vairākumu domē iegūst Lemberga partija LunV, un koalīcija nav vajadzīga;
    2) LuV neiegūst vairākumu, un vajag koalīciju:
    a) koalīcijai pievienojas Lemberga partneri ZZS (tas ir 100%);
    b) Ja nu tomēr LunV+ZZS nav vairākuma, tad paņem vēl kādu cilvēku,
    ja labi startēs "Saskaņa", un iegūs 1 vai 2 vietas vismaz, tad varētu būt
    no "Saskaņas".
    Ar nacionālistiem Lembergs noteikti neies, NA tagad veiksmīgi darbojas koalīcijā valdībā, un atbalstīja republikas pilsētas statusa noņemšanu Ventspilij, gan arī ventspilnieks, NA biedrs J. Iesalnieks priecājas par Lemberga sankcijām. Tā ka tas ir izslēgts. Pārējas partijas ("Vienotība" ar Kristovski un Kornu, JKP (Jurševics), brāļi Landmaņi, "Laiks pārmaiņām" un Šafranska "Alternatīva" būs no Meroni grupējuma, tur principiāli nav iespējama sadarbība.

  • -4
    .Panzerfaust 60 12.03.2020, 10:38:43

    Bet vai tādu variantu neizskatīsim,ka Lembergs vēlēšanās vispār nekur vairs nekad neies?Un viņa privātā "partija" arīdzan?
    Ja nu vienīgi pa skuju taciņu...

  • -5
    Tas pats 12.03.2020, 10:07:43

    Visādi jau var būt. Partijas protams būs vairāk. Bet vēlēs jau cilvēki. Rezultāts tad arī parādīs kam viņi tic.

  • -3
    nomaļnieks 12.03.2020, 10:19:01

    Vēsturiski pilnīgi visas partijas, kas tikušas pie siles, cenšas tikai apmierināt savu neremdināmo varas un naudas kāri. Tauta ir tikai stulbs instruments, kas ar apgarotām sejām akli uzticas labumu solītājiem. Dzīvē jau nekas nemainās. Kā mēs mīcāmies pa sūdiem, tā mīcāmies. Un neko labāku arī nesagaidu. Kā saka: muļķu zemē viss pa vecam. Cik no tiem reformistiem ir laukos dzīvi redzējuši - viens vienīgs "veiksmes stāsts".

  • -5
    Tas pats 12.03.2020, 13:00:05

    Te jau vairāk tiek spriests par pašvaldību vēlēšanām. Ja runāt par saeimas vēlēšanām. Tad te ir mūsu pašu vaina ka neejam vēlēt. Tie kas bļaustās uz krieviem. Paši vainīgi ka saskaņai bija tik daudz balsu. Jo negāja vēlēt. Tas pats arī attiecas uz citiem kuri saklausījās jauno partiju solījumos un balsoja par jaunajām partijām. Balsis sadalījās pa vairākām partijām un tas atkal pa labu saskaņai. A Latviešu partijas knapi pārsniedza robežu. Visas partijas kļūdās. Tādēļ nevajag vēlēt tos kas daudz sola. Bet tos kas ir pildījuši savus solījumus kaut arī ir kaut kur nolaiduši greizi. Nekļūdās tas kas neko nedara. Esmu balsojis par vienu partiju. Un par to arī balsošu turpmāk. Jaunās partijas var solīt un kā tad viņām sokas. Viens otram asinis izsūkuši. Kur Kaimiņš tagad paši redzat. Daudzi solīja likvidēt OIK. Tas bija populārākais solījums. Tikai mēs kā maksājam tā maksājam. Kā mūs apzaga tā apzog. Labāk vecs kumeļš nekā neiebraukta ķēve. Bērns klausa vecākus lai mācīt vēlāk savējos.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: