Vai Ventspils Valstspilsētas pašvaldībai ir risinājums?
Stāsts ir gaužām vienkāršs! Uzkopjot pašvaldībai piederošo, privātmājai piegulošo teritoriju, trimerējot zāli, kaimiņam tika konstatēts, ka uz ielas atrodošam darba auto izsists stikls. Paziņoju kaimiņam, ka iespējams, esmu vainīgais! Tagad nākas atlīdzināt radušos zaudējumus! Ir pieejami video novērošanas ieraksti, kur īsti nav pārliecības, ka esmu pie vainas! Vai pašvaldībā ir paredzēta kārtība vai apdrošināšana trešo personu zaudējumu gadījumiem, kas radušies piegulošās teritorijas kopšanas laikā, un pie kā šādos gadījumos vērsties?

Komentāri (8)
Terimmerējot Tu neesi civiltiesiski apdrošināts! Tā ir tava labā griba, protams, vari iet apdrošināties. Un sakars ar OCTA te ir 0. jā auto īpašnieks var KASKO pieprasīt, un regresu AAS ierubīs pret tevi.
Tas ir tāpat kā es eju pa Renķeni un metu akmeni un trāpīju pa kādu auto. Vainīgs esmu es, nevis objekts (pašv.īpāšums) pa kurieni tu eji. Tu esi subjekts.
Piem., braucot pa VAS ceļiem un pārduras riepa, ne jau VAS ceļi vain;igi, bet tu, ka uzbrauci,
Civiltiesiskais process. Jautājums, priekš kam tev bija uzkopt pieguļošo teritoriju? Es to nedaru savā īpašumā.
Bija gadījums, ka manā ieguļošā teritorijā esošais koks uzkrita uz mana īpašuma žogu. Labi, ka bija žogs apdrošināts, dabūju no apdrošinātajiem eiras. Jo pie esošā regulējamam, kompensācija no pašv. nepienākas. N+1 ir rakstīti iesniegumi, lai nozāģē , apkopj kokus pašvaldība, bet bet tie uzskata, ka labi, kā uznā 28m-s, tā lūzt.
Es uzlieku mīksto uz pieguļošo kopšanu. Noslēdzu līgumu ar kombinātu, lai kopj. Un viss gemarojs viņiem. Kopj reti, zāli pļauj reti, sniegu tīra reti, a za to man līgums, ja muņiki piesienas, lai iet uz kombinātu.
Vai tad noslēgtais līgums ir bez atlīdzības? Tā pat, kā privātmāju īpašniekiem piegulošo teritoriju kopšanā?
Pa maksu. ikmēneša maksu. Pag.ziemu nu ļoti izdevīgi. Jā garāmgājiem nepatīkami, bet nu līgums paliek līgums. Un ticiet man kombināts līdz 8.00 notīra sniegu:)))
Sorry- līdz 8.00 nenotīra sniegu, kā tas parastajiem mirstīgajiem ir jāizdara;)
Pirmkārt - auto KASKO ..vai arī labs OCTA..
Otrkārt - tiesvedība..
Treškārt - kaimiņu draudzīgās attiecības..
Kāds sakars KASKO vai OCTA, kaimiņu lieta vienmēr ir prioritāte, negribu ne ar vienu tiesāties! Jautājums bija vienkāršs, vai pašvaldībai ir paredzēti risinājumi šādos gadījumos?