Vai Ratnieks saņēma VeA 3500 eiro algu un izrēķinājās ar darbiniekiem?
Pēc konflikta starp Ventspils Augstskolas (VeA) līdzšinējo rektori un personālu no amata atbrīvota augstskolas sabiedrisko attiecību speciāliste Agnese Jēkabsone.
VeA Satversmes sapulces priekšsēdētāja Dace Štefenberga informēja, ka Jēkabsone no amata atbrīvota ar rīkojumu, ko izdevis no VeA rektores amata atstādinātās Gitas Rēvaldes savulaik ieceltais prorektora administratīvajos un finanšu jautājumos pienākumu izpildītājs Edvards Ratnieks.
Pamatojums šādam lēmumam esot darba devēja uzticības zaudēšana. Pēc Štefenbergas teiktā, tas ir "pēdējais gadījums, kas raksturo kritisko situāciju Ventspils Augstskolā". "Jau iepriekš informēju, ka tieši Ratnieks un Rēvalde ar draudiem un paceltā balsī centās mani ietekmēt - parakstīt vienošanos par darba attiecību izbeigšanu," viņa piebilda.
No darba atbrīvotā Jēkabsone skaidroja, ka problēmas radušās saistībā ar informācijas ievietošanu VeA mājaslapā. Augstskolas Senāts bija nolēmis veikt neatkarīgu auditu par finanšu līdzekļu izlietojumu augstskolā un izsludinājis iepirkumu, savukārt Rēvalde uzdevusi ievietot VeA mājaslapā informāciju par iepirkuma apturēšanu. VeA Senāta sēdē nolemts tomēr turpināt iepirkuma procedūru.
"Balstoties uz Senāta lēmumu, es no mājaslapas izņēmu šos divus teikumus par iepirkuma apturēšanu," skaidroja Jēkabsone. Pēc tam sabiedrisko attiecību speciālistei un citiem augstskolas struktūrvienību vadītājiem, kuriem līdz tam bija atļauta piekļuve informācijas atjaunošanai mājaslapā, tā ir tikusi liegta. Sabiedrisko attiecību speciālistes amata aprakstā viens no darba uzdevumiem ir informācijas atjaunošana mājaslapā sadarbībā ar augstskolas struktūrvienību vadītājiem, bet no 1.jūnija to vairs neesot bijis iespējams veikt, un viņai neesot sniegti nekādi paskaidrojumi, ko šajā situācijā darīt. Savukārt 15.jūnijā Jēkabsone saņēmusi Ratnieka rīkojumu par viņas atbrīvošanu no amata.
Jēkabsone apsver iespēju vērsties Valsts darba inspekcijā ar sūdzību par savu atbrīvošanu. Uzreiz pēc rīkojuma saņemšanas viņa norādījusi, ka tam nepiekrīt.
Vaicāts par Jēkabsones atlaišanas iemesliem, Ratnieks norādīja, ka, ievietojot informāciju augstskolas mājaslapā par iepirkuma pārtraukšanu un pēc tam šīs izmaiņas atsaucot, esot pārkāpts Publisko iepirkumu likums. "Senāta kompetencē ir akadēmiskie jautājumi. Senāts nevar lemt ar augstskolas administratīvo vadību saistītus jautājumus, tai skaitā par iepirkuma turpināšanu," apgalvoja Ratnieks. "Problēmas parādījās jau uzreiz pēc 25.maija Satversmes sapulces, kad augstskolas mājaslapā tika ievietots tendenciozs raksts par rektori. Sabiedrisko attiecību speciālists nedrīkst šādi rīkoties," pauda Ratnieks.
Kā ziņots, VeA Satversmes sapulce 25.maijā lēma par izglītības iestādes rektores Rēvaldes atcelšanu no amata saistībā ar uzticības zaudēšanu. Par VeA rektora vietas izpildītāju valdība šodien apstiprināja augstskolas mācību prorektoru Kārli Krēsliņu.
Komentāri (45)
3500 eiras pirms vai pēc nodokļiem?
Rupji skaitot sanāks kādas 170 eiras dienā.
Te gan būs laikam daudz baumu un melu, bet arī Ventspils iedzīvotāji ir gudri un saprot, kāpēc šeit notiek tik aktīvas diskusijas ar sagatavotiem "palagiem"... :D
Ievies tad skaidrību! 3500 izklausās normāls piķis. Ja meli - tad ievies skaidrību!
a) Strādāji brīvprātīgi kā patriots?
b) Saņēmi minimālo?
c) Bija vairāk par 3500?
Kā vispār par finanšu jautājumus var lemt cilvēks, kuram nav atbilstošas izglītības. Jau jurists viņš ir nekam nederīgs, ja nesaprot, ka nevar tā vienkārši cilvēku atlaist, bet iecelt tādu vēl par finanšu direktoru ar milzīgu algu! Tad nav jābrīnās, ka Rēvalde čomiem par neizpildītun un nekvalitatīvi padarītu darbu varēja izmaksāt gandrīz miljons euro.
Starp citu, vai zināt, kāda izglītība ir finanšu ministrei? tulks, tulkotājs.
Saņēma gan 3500 EUR, tāpēc jau ir tāds naids uz Ventspils Augstskolu un Ventspili, jo vispirms VeA senāts viņu neapstiprināja prorektora amatā, un pēc tam augstskolas personāls panāca viņa aiziešanu vispār. Kad Senāts viņu noraidīja, tad Rēvalde nedaudz izpalīdzēja savai Rīgas draudzenei Dacei, un ielika viņas dēliņu - juristu Ratnieku par finanšu!!! prorektora p.i. (kas ir kopīgs jurisprudencei un finanšu lietām?), kas lāva viņam tomēr saņemt to 3500 EUR algu. Tas gan bija uz dažiem mēnešiem, nevis gadiem, uz ko laikam cerēja Ratnieks.
Par viņa rīcību attiecībā uz bijušo Satversmes sapulces priekšsēdētāju D. Štefenbergu viss ir zināms - ka mēģināja piespiest parakstīt atlūgumu, izmantojot psiholoģisko teroru un aurošanu, ka "te tā nebūs" un "esi ar mums vai pret mums". Ka arī nelikumīgi atlaida sabiedrisko attiecību speciālisti A. Jēkabsoni, par to, ka viņa ielika Senāta pieņemto lēmumu informāciju VeA mājaslapā. Šis teikums "Senāta kompetencē ir akadēmiskie jautājumi. Senāts nevar lemt ar augstskolas administratīvo vadību saistītus jautājumus" parāda Ratnieka nekompetenci, jo VeA Senāts lemj par akadēmiskiem, zinātniskās pētniecības un saimnieciskiem jautājumiem, ka arī apstiprina VeA budžetu.
Nevajag jau nu izlatīt tendenciozu viedokli. Ratnieks bija vienīgais, kam pietika drosmes aizstāvēt Ventspils augstskolas rektori, kad pārējie iespējams no bailēm zudēt domes piemaksas bija gatavi darīt visu, ko tiem liks. Un dome bija tā, kas lika Rēvaldi atlaist, draudot, ka vairs nedos pasniedzējiem piemaksas pie algas, kas ir laikam ap 6000 eiro gadā. Stāsta, ka pats Vītoliņš un vesela komanda domes darbinieku piedalījās senāta sēdē, kur aizmuguriski it kā balsoja par atcelšanu. Runā, ka Vītoliņš lūdza, lai Ratnieks paliek strādāt augstskolā par juristu, bet viņš nepiekrita. tā kā nevajag melot. Un tā Dace Štefenberga vairs nav nekas augstskolā - pati Senāta sapulce viņu vairs nepārvēlēja,jo viņa aizmuguriski visus šos domes norādījumus, kā jānomet rektore, arī pildīja....
Nopietni? Tāpēc jau tagad tā cīnās. Es arī cīnītos visiem līdzekļiem! Bet vai sevi par taisnīguma cīnītāju viņš tagad var sludināt? Diez vai..
Vietējais VB troļļu bataljons atkal sarosījies :D
bet vispār jūs baigie malači... Ratniekam un Rēvaldeei bezmaksas reklāma un atpazīstamība.
Vai, kā te daži cenšas atstrādāt Lemberga rīkojumus... Darbojieties, darbojieties... :)
Jo vairāk, jo labāk... :D
Ja kādam ir viedoklis pret tevi vai tavām idejām, tad viņš ir Lemberga trollis/domes darbinieks un t.t.?
Ja kādam ir līdzīgs viedoklis kā tev, tad viņš ir bruņinieks staltā zirgā, kurš visu redz ar visskaidrākajām acīm?
Iesaku tev apdomāt to kā tevi redz Ventspils pilsētas iedzīvotāji, jo tev var būt liels pārsteigums - liela daļa tevi redz kā opozīcijas partiju bandinieku, kurš izpilda partiju pasūtījumus. Ja tu būtu nopietns kandidāts uz Lemberga aizvietošanu, tad būtu kaut reizi stāstījis par to, kas jāmaina Domes darbā un kā panākt labākus apstākļus iedzīvotājiem. No tavas puses var redzēt tikai negācijas.
Tā kā nezinu vai ir korekti cita viedokļa paudējus par Lemberga pakalpiņiem, ja tu pats uzvedies tā it kā būtu NA/ KPV un citu partiju pakalpiņš.
Viedoklis no malas.
Jums, Ratnieka kungs tas ir gana izdevīgi, bet jāatzīst, ka tikai Jums, ne Latvijas tautai (ne latviešiem, ne krieviem, ne poļiem, ne citiem, kuriem šī zeme ir mājas). Žēl, ka jaunie potenciālie politiskie spēki slavu mēģina iegūt uz mata kā to darīja vecie, proti, ar populismu, nevis gataviem darbiem un plāniem. Reāli pēc Jūsu darbības varu spriest, ka ievēlot Jūs tiksim pie citām cūkām, bet tām pašām sasistajām silēm. Jūs kā publiska persona nespējat cienīt neko, pat savu dzimto valodu un tās gramatiku. Kur nu vēl saprātu un loģiku. Arī piemēru ņemat no klasiskās propagandas ideoloģijas - visus pretēji domājošos mēģināt ielikt vienā kastē un padarīt kā izsmieklu apsaukājot vai anonīmi izsmejot. Nekāda jaunā cerība Jūs gan neesat, jo savu karjeru būvējat nevis uz savas pieredzes un intelekta, bet gan svešiem grēkiem, kuru publiska ķidāšana Latvijai neko labu nedod. Mums nepieciešams plāns, attīstība, cieņa, progresivitāte un pragmatiskas investīcijas, taču šie vārdi Jums ir ļoti svešim, diemžēl. Prorams, protams, Ratniek. Nekur citur kā Ventspils peškai mani nepieskaitīsiet, jo nespējat paciest kritiku jebkādā formā. Vai nu ar Jums vai pret Jums. Vidus ceļu Jūs nemeklējat, jo tas ir grūti un prasa domāšanu. Dalīt vēlētājus pie vēlēšanu urnām - to Jūs protat!
Trakākais, ka nesaproti, ka pa lielam taču roc bedri savai partijai, tās cerībām uz kaut ko Ventspilī, ja tādas, protams, ir? Tu mēģini ventspilniekiem iesmērēt to, par ko viņiem jau ir informācija un viedoklis, kā nez kādu jaunumu. Žēlīgā intervija ar rembo Kalniņu ir tikai pierādījums tam, ka nezini, kas Ventspilī ir noticis pirms te parādījies. Kalniņu visādi dzīvnieku mīļi ir kritizējuši un klupuši viņam virsū jau gadiem. Tā pat Rovēna, kuras vārdu bezkaunīgi izmantoji noformējumā, sākumā sajūsmā bija ar viņu, aizgāja prom, jo nespēja sastrādāties, jo nebija pieņemamas viņa biznesa taisīšanas metodes, kurās dzivnieki nebija pirmie. Tu tagad šo cilvēku izcel kā mocekli un kļūsti smieklīgs. Tā tas ir
Jaunākais Ventspils Augstskolas paziņojums par Ratnieka meliem.
Ventspils Augstskola aicina izvērtēt E. Ratnieka izplatītās informācijas patiesumu un pamatotību.
Atsaucoties uz 2017.gada 6.februārī plašsaziņas līdzekļos publicēto informāciju par to, ka A.Lembergs esot uzpircis Ventspils Augstskolas (VeA) personālu, lai no amata atceltu bijušo VeA rektori G. Rēvaldi, Ventspils Augstskola aicina izvērtēt ziņu patiesumu un pamatotību.
VeA Satversmes sapulce 2016. gada 23.maijā izteica neuzticību G.Rēvaldei un nobalsoja par viņas atcelšanu no VeA rektores amata. VeA personāls jau ilgstoši bija neapmierināts ar G.Rēvaldes vadības stilu, pieņemtajiem lēmumiem, kā arī viņas ieceltā (pretēji Senāta lēmumam) prorektora pienākumu izpildītāja Edvarda Ratnieka darbu.
Par G.Rēvaldes atcelšanu no amata lēma VeA Satversmes sapulce – VeA augstākā lēmējinstitūcija, kas tiesīga izskatīt un izlemt VeA darbības un attīstības pamatjautājumus.
Vēlamies vērst uzmanību uz to, ka VeA Satversmes sapulcē ir pārstāvēts tikai VeA personāls un studenti, nevis Ventspils pilsētas dome vai citi augstskolas sadarbības partneri.
Lai gan regulāri plašsaziņas līdzekļos izskan G.Rēvaldes un E.Ratnieka apvainojumi Ventspils Augstskolai un tās personālam, aicinām būt kritiskiem un izvērtēt šo ziņu patiesumu, ieklausoties VeA darbinieku un studentu viedoklī, nevis personās, kuras ar šādu ziņu palīdzību cenšas veidot savu politisko karjeru.
Arī Ventspils Augstskolas jaunievēlētais rektors Kārlis Krēsliņš un Studentu padomes priekšsēdētājs Oskars Linde izsaka nožēlu par G.Rēvaldes un E.Ratnieka nespēju atkāpties no amata ar cieņu, lai gan personāls pārliecinoši paudis savu nostāju, balsojot par G. Rēvaldes atcelšanu no amata.
http://venta.lv/2017/02/06/ventspils-augstskola-aicina-izvertet-e-ratnieka-izplatitas-informacijas-patiesumu-un-pamatotibu/
Arī šis augstskolas komentārs ir nekorekts un nepareizs. Dzird, ka tieši šobrid notiek tiesas process un ir iesniegti pierādījumi par to, kā domes vadoņi - AL draudējuši augstskolas personālam nedod piemaksas, ja neatlaidīs rektori. Ārzemēs šādas amatpersonas jau sen būtu kur citur, Pie mums vēl sēž un komandē un izplata melus. Ratnieku viņi paši lūdza palikt strādāt augstskolā, bet viņš negribēja iet pret sirdsapziņu. Un ventspilniekiem vajadzētu pajautāt, kāpēc par viņu naudu tiek remontēta vecā krievu antena, nevis izmaksāti papildus pabalsti bērniem? Vai kāpēc jābūvē dārgākā tehskola pasaulē, vai miljonus vērtā kocertzāle?? Un vispār, kāpēc cilvēks, kas nepilda pienākumus, saņem ap 0,5 miljonu eiro algu gadā?
Laikam dažiem sāp šodienas ziņa, ka KNAB sāk pārbaudi pret Lembergu. http://www.tvnet.lv/zinas/regionos/646440-ratnieks_ludz_vertet_vai_lembergs_nav_uzpircis_vea_personalu_revaldes_atcelsanai_no_amata
Tiem, kuriem aizmirsies, lūdzu noskatieties video... KNAB ar citām drošības struktūrām veiks nopietnu pārbaudi... http://www.delfi.lv/news/national/politics/par-naudu-aizmirstiet-ka-lembergs-censas-nomainit-valsts-augstskolas-rektoru.d?id=47229403
Valsts ieņēmumu dienests (VID) izvērtē un analizē saņemto informāciju par kādu Saeimas deputātu, kurš, iespējams, vainojams fiktīvā nodarbināšanā un izvairījies no nodokļu nomaksas.
Ka tik beigās neizrādās, ka dižais un caurkritušais jurists un finanšu prorektora pī ar nav Kaimiņa fiktīvo darbinieku sarakstā.
Tas, ka viņš savu bosu rīkojumus atstrādā skaidri redzams šeit forumā.
Es nofilmēšu visu un internetā likšu,
Mans darbs ir visai tautai parādāms,
Es atpelnīšu katru man izmaksāto latu,
Pat tad, ja nekas nebūs izdarāms.
Nu nenobiedēsiet mani, redzat, ja Jums ir nauda būtiska, tad man pārliecība... Lembergs vairs pilsētu nedricelēs un iedzīvotājus nebiedēs, tas laiks ir pienācis! Cilvēki ir gudri un saprot, ka šī visa info kampaņa ir tam, lai vēl beidzamajā agonijā viņš noturētos pie varas Ventspilī. Saprotu, ka viņam pozīcijas ir nopietni apdraudētas, bet neko darīt, pienāk priekiem beigas... Turieties, ventiņi! Mēs visi zinām, ka ir daudzi, kuri manis paustajam piekrīt, bet nedrīkst runāt, jo Ventspilī sava kārtība, bet nav vairs 90to sākums un esam spēcīgi savā gribā un darbā! Varam droši pateikt, ka tirānijai ir gals!
Cilvēki tiešām ir gudri un viņiem vemt gribās klausoties un skatoties kā kāds caurkritis rīdzinieks taisa sensācijas, veido n-tās pseido mājaslapas, tēlo žurnālistu.
Atpazīstamību jau ceļ visi šie gājieni, tomēr cilvēki skatās vai ir lietaskoks vai tukša muldēšana. Un to arī vērtēs!
Ratniek, kāds tu esi ventspilnieks?
Klau,Opap,ja viņš arī nav Ventspilnieks,un tad?Vai tad tas tavs iedomātais dievs,kurš valda Ventspilī ir Ventspilnieks?Tā kā beidz ar tiem Užavas aliem un labāk uzēd kādu apelsīnu.Užavnieku dzert var Barons,jo viņš no tā neiet sviestā,le zinat.
Vai jēkabpilietis, kas te visus lepno kuršu pēctečus komandē, ir ventspilnieks?
EdvardRatniek, Tu esi jauns un kaismīgs. Tev kādi 28 gadi? Tādi cilvēki, īpaši vīrieši, taisa revolūcijas un meklē ideālo pasaules kārtību. Bet vīrieši savu briedumu sasniedz pēc 30. Tā kā šobrīd būtu neprāts sekot Tavām revolucionārajām idejām. Tās piedāvā graut, bet nespēj piedāvāt neko vietā. Ir daudz saukļu, daudz lozungu, citu vainošanas, pārliecība par taisnību, par to, ka dari labu, tomēr tas viss ir iznīcinoši. Revolūcijas rada lielu postu, haosu un to radītās pārmaiņas sabrūk tā vai tā, jo to pamatā ir vardarbība - emocionāla, garīga un pat reizēm fiziska. Zinu, ka šo domu neņemsi par pilnu, tāpat kā tie daži nenobriedušie prāti, kuri tev gatavi sekot. Bet to nav daudz.
Nez vai adata nav ko sajaukusi? Vai tad vardarbību un iebidēšanu neīsteno Jūras ielā?
Sveiki, sveiki, sveikiņi,
Es esmu MurmulisRats. Tas, kas Nieks. MurmulisRats Nieks.
Esmu svēts, būšu jūsu pestītājs no zagļiem, jo tīrāka un gaišāka cilvēka par mani nav!
Man ir telefons ar kameru un dators. Un twitter konts. Un vēl viens konts. Ak jā, vēl daudzi konti.
Mans e-pasts [email protected], gaidīšu neeeeeenormāli "šokējošās" ziņas par Ventspili! Bet, ja ziņas nebūs nosodošas un neapvainos ventspilniekus, diez vai tās lasīšu. Peškas visi jūs!
Rakstiet, rakstiet...
Rakstiet vēl... :D
Tas jau kaut kādu paštīksmināšanos atgādina... Mājās spoguļa nav, vai?
Šodien man tāds spraigs noskaņojums, varētu vēl kādu izsekot, dodoties uz wc un nofilmēt, viens video jau man ir, gaidiet nākamo. Uzmanieties, peškas! Esmu ceļā un vēroju jūs!
Tas ir tas, ko došu jums, mīļie vēlētāji! Mana nākotnes strātēģija - wc un citu video publicēšana. Runā, ka tā esot pelnoša industrija! I'm in it! Esiet kā es, neesiet peškas! XXX
vai vai, cik aivars pešku var apmaksāt?? par savu pensiju 6000 eiro vien?
Klau, Ratniek, pieliec pierei ledu, atvēsinies! :)
''Un tā Dace Štefenberga vairs nav nekas augstskolā - pati Senāta sapulce viņu vairs nepārvēlēja''
1. Vai viņa maz kandidēja? Viņa jau vadīja Satversmes sapulci vismaz divus termiņus.
2. D.Š. joprojām ir Zinātņu un attīstības daļas vadītāja (http://venta.lv/par-vea/kontakti/administracija/), kā arī pasniedz studiju kursus (atšķirībā no Rēvaldes).
kandidēja gan, palika aiz svītras
Es to RATnieku nevaru izturēt! Nīd, īd, pīkst, sūdzās un visām pudelēm par korķi bāžās! Tas tak pa gabalu jau smird - vienalga, vai sevi sauc par zīļuku vai par feju!!!!!!!!!!!
Te viens Ivo arī par korķi iespraudās,bet tikai ne pudelei.Būtu vismaz tualetes papīru pirms tam izmantojis.
Mēļo, ka sieva no Ratnieka aizgājusi, jo kādā studentē šis esot sēklu iedēstījis.
Ja aizgāja,tad aizgāja(ja vispār aizgāja),bet no jūsu dieva gan neaizgāja,bet viņš sievu pameta,lai dzīvotu ar jaunāku.Tā teikt,nodeva un pameta,un tādiem uzticēties nevar.Krieviski tas ir-prodažnaja škura.
Patiesiba ir tuvu. Baumo, ka Sekla kadai Kristinei. Jau no IZM laikiem pazina. Laikam tapec Revaldi vajadzeja padzit. Kads Aivars uzzinaja un Ratnieks tagad ari sliktais. runa ir par Maz....li.