Ukrainas karš

Opaps | 28.04.2024, 23:13:28 | 1570

Nupat DELFIS izlazīju , ka Krievija ir zaudējusi 1096 karavīrus. Kā tik precīzi var saskaitīt zaudējumus , ja Ukrainas karaspēks atkāpjas ? Šajā zaudējumā ir gan nogalinātie ,gan ievainotie . Kā to var saskaitīt, ja neesi tajā zonā ? Kaut kāds absurts ! Esmu par Ukraiņiem, bet mīlu precizāti un logīsku info.

Komentāri (19)

  • 0
    ayk Pirms 2 nedēļām, 2 dienām

    tam nav nozīmes vai uzbrūk vai aizstāvas. Jebkurā gadījumā tie skaitļi ir aptuveni, jo iznīcinātu pretinieku var pieskaitīt vairākkārt.

  • -1
    Heinrich Pirms 2 nedēļām, 1 dienas

    Opaps-par ukraiņiem?
    Savādi gan.Visu laiku taču bija krievmīļa lemberga (sp.ar mazo burtu) pielūdzējs...

  • -1
    sranskis Pirms 2 nedēļām, 1 dienas

    Redzi, opap, tur augšā gar visu frontes līniju karājas tādas uzpariktes kā satelīti. Tie tad arī uzskaita mogilizētos okupantus. Īpaši strīdīgos gadījumos aizsūta kādu dronu pārbaudīt vai okupants vēl elpo vai jau beigts! Vēl īpašākos gadījumos satelīti skaita no jauna parādījušās kapu kopiņas. Tas gan tajos gadienos, kad orki jau nekur vairs nevar likties un publiski savējais jānorok!

  • -2
    yolo Pirms 2 nedēļām, 1 dienas

    Karš nav nekāda futbola spēle, kur katram skatītājam visa informācija ir pieejama un visi panākumi un zaudējumi uzskaitīti. Gan jau armijām ir atstrādātas sistēmas kā atskaitīties par katru iznīcināto ienaidnieku. Abām pusēm ir pilnīgi saprotami iemesli, lai patiesos skaitļus neattēlotu, tapēc nav pat vērts iedziļināties un uz to dikti koncentrēties

  • 0
    Sandra Harmonija Pirms 2 nedēļām, 1 dienas

    Tas tāpēc,lai kaitinātu ukraiņus un visu nato .

  • -3
    ventspilniece Pirms 2 nedēļām

    Es ne par kritušo skaitu, bet gribu pateikt, cik ilgi LV , tai skaitā arī Ventspilī, slēpsies kā žurkas ukraiņu karotspējīgie jaunekļi, vīrieši-bāleliņi ??? Pretīgi !!! Viņi saņem visus atvieglojumus un pabalstus. Dažs vietējais ne pusi no tā nesaņem. Kur taisnība ??? Visi raud un jūt līdzi kara stāvoklim Ukrainā, bet kāpēc paši bāleliņi nekaro par savu zemi, valsti ???
    Dzīt viņus uz savu valsti, lai aizstāv un karo par tās brīvību !!!
    Kāda var būt cieņa pret šiem cilvēkiem ??!!!
    Sāpīgi noskatīties TV rādītajos kadros to, kas notiek Ukrainā.
    Valsts kā tāda tiek iznīcināta. Bet tūkstošiem viņu bāleliņi izbraukuši-izklīduši kā žurkas pa visu ES. Gaida, kad varēs atgriezties dzimtenē jau pie visa gatava. Tēlojot dzimtenes aizstāvjus. Tiešām riebīgi !!!

  • -6
    yolo Pirms 2 nedēļām

    Tavs komentārs ir vēl pretīgāks.

  • 0
    Viktors + Pirms 2 nedēļām

    >>yolo
    Ventspilniecei ir sava daļa taisnības.Daudzi mazkrievi (nav runa par no Ukrainas pamukušajiem lielkrieviem) izvairās no mobilizācijas,un ,tā vietā,lai sistu moskaļus,atrod sev labas patvēruma vietas.Jādomā gan,ka viņus varēs kaut kādā veidā atrast un mobilizēt.

  • -1
    domāju Pirms 6 dienām, 9 stundām

    Nemaz jau tik daudz viņu te nav. Cik redzēts dažādos pasākumos, vairums ir sievietes un bērni.

  • -5
    yolo Pirms 2 nedēļām

    Beidziet liekuļot. Paši jūs skrietu pirmie prom, ja šeit kaut kas tāds notiktu, tapēc Jums nav nekādas tiesības pārmest cilvēkiem kuri mūk no kara. Atradušies īstie kuri tagad paši dīvānā bezdot citiem teiks kuram kur būtu jāiet karot un mirt.

  • -1
    Barons (Freiherr von ...) Pirms 2 nedēļām

    yolo kung.
    Manam ne varet piedalities aktīv,dēļ man cienijam Veccum,le zinat.Tig varbūt kād Sonderkommando būt derig prekš man vesselib stāvokl.Aber tād liet,ka Partizan būšan ne vaidzet izslēgkt,tur viss būt noderig.

  • -2
    Pornieks Pirms 1 nedēļas, 6 dienām

    Opap,
    jautājums dalāms divās daļās :
    1) Pirmkārt, 1096 acīmredzot ir saskaitīt īsā laikā vai pat nelielā kauju rajonā.
    Ja tu mīlētu precizitāti un loģisko tu pats sniegtu atsauci, lūk, šeit :
    https://www.delfi.lv/46713439/arzemes/120019955/krievijas-dziva-speka-zaudejumi-sasniedz-469-840-zino-ukraina
    1')Kopumā precīzais karā kritušo skaits parasti attiecināms uz dokumentāli apstiprinātiem zaudējumiem, resp. reālie zaudējumi ir daudz lielāki.
    2) Ukraiņu spēki atkāpjas taču tas nebūt nenozīmē ka viņu dzīvā spēka un kara tehnikas zudumi kaut tuvu pielīdzināmi pretiniekam, ņemot vērā krievu armijas kopskaitus, uzbrukuma paņēmienus un šāda veida lēnas virzības "izmaksas" frontē.
    2')Kas attiektos uz kara noziegumiem civilajā sektorā, tad galvenā cietēja, bez šaubām, paliek iekarotā un apšudītā zeme, proti, Ukraina.

  • -6
    Opaps Pirms 1 nedēļas, 6 dienām

    Porniek ! Es Tev piekrītu. Kā man pirms 55 gadiem mācija ,tā laika politiskā sistēma, uzbrucēji cieš zaudējumus ~ 3 reizes vairāk. Bet mani uzmanību raisa tas, kā var noteikt ar precizitāti līdz 1 cilveķam. Būtu rakstijuši , ka bojā gājuši apmēram 1000 uzbrucēji. Tas būtu loģiski un jautājumi nebūtu.

  • -2
    Pornieks Pirms 1 nedēļas, 6 dienām

    Es tev jau atbildēku (1') : tik cik ir tādos vai citādos apstākļos saskaitīti, tik arī ir, neskaitot nesaskaitītos. Varētu vairāk brīnīties ja tabloīds sāktu uzrādīt kādus daļskaitļus ;).

  • -3
    mernigors Pirms 1 nedēļas, 6 dienām

    Mums ar likumu ir noteikts kara mērogs, ar likumu noteikts, kura puse ir atbalstāma, bet kura ne. Mums ir aizliegtas jebkādas komercaktivitātes ar agresoru un no budžeta ar likumu tiek tērēta nauda kara finansēšanai. Un pie visa tā Yolo mums aizrāda, ka ne jau mums(cilvēkiem, kuri cieš reālus finansiālus zaudējumus) noteikt, kam Ukrainā jākaro par Ukrainas brīvību. Nu dīvains kokteilis ir izveidojies cilvēku galvās. Nu ka tik nesanāk tāpat kā ar AZ vakcīnām.....

  • -4
    Pornieks Pirms 1 nedēļas, 6 dienām

    Mernigor, bet tu izgudro kādu vakcīnu pret turbopatriotisma simptomiem cilvēku smadzenēs. Protams ka Z-propaganda to tikai gaida lai viņiem būtu ap ko mēles trīt šeitan. Taču, ja tu domā kādu uz ielas vai bēgļu nometnē ķert aiz krāga un sūtīt atpakaļ, tu esi labāks cilvēks par mani, laikam tā to sacīt jāsaka.

  • 0
    mernigors Pirms 1 nedēļas, 5 dienām

    Domu jau var attīstīt vēl tālāk. Ja pašiem ukraiņiem nav interese cīnīties par savas valsts neatkarību, orientāciju uz rietumiem, kam tad šī interese par šo karu ir tik liela, ka notiek milžu cīnas ASV parlamentā, ES augstākajos ešelonos, Pat Siliņā dāvina vienu lielgabalu! Mums stāsta cik liels ir budžeta deficīts, it kā mēs nevarētu atrast, kā veidojas šis deficīts. Jeb mēs jau pēc zināma šablona definējam, ka slāvi ir otršķirīgi cilvēki un mākslīgi uzturam šo slaktiņu?

  • 0
    Barons (Freiherr von ...) Pirms 1 nedēļas, 5 dienām

    Tō Mazkriev vaidzet būt Draug.Aiz tō,ka ir kōpig ienaidniek,le zinat.
    Pa Slāv ōtršķirigum zinaj Onkul Adolf.Bet tō bij sen.

  • -3
    Pornieks Pirms 1 nedēļas, 5 dienām

    Visi kari sākas no negatīvām domām. Neapturējāt savu neapmierinājumu, aizvainojumu, dusmas - un še jums, otrā Visuma nostūrī jau iet bojā veselas planētas un galaktikas. Viss atgriežas un simtkārītīgā pastiprinājumā, tāds ir PASAULES HARMONIJAS NEATCEĻAMAIS LIKUMS!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: