Ja Saeimas vēlēšanas būtu rīt? Par ko balsotu?

Arnis | 10.09.2017, 12:13:54 | 1281

Veidojas jaunas partijas (PAR, Laiks pārmaiņām...), ir jaunas, bet ne tik jaunas (Jaunā konservatīvā partija, Latvijas attīstībai, Kam pieder valsts...) un vecās, visiem zināmās (Vienotība, ZZS, NA, Saskaņa, Latvijai un Ventspilij...). Par ko balsotu Tu, ja vēlesanas būtu rīt? Protams, nepretendēju uz aptaujas veikšanu, bet būtu interesanti jūsu - VB portāla aktīvo lasītāaju viedoklis.

Komentāri (76)

  • -4
    Arājs 10.09.2017, 13:25:06

    Latviešu Tautas Apvienība "Pērkonkrusts".

  • -2
    Anita 10.09.2017, 14:56:56

    Ne par vienu ,kas ir bijis ,ir un atkal no vecajiem vēžiem lienošiem jaunās kulītēs, pārāk bieži nākas vilties ,lai gan par pašreiz pie varas esošiem nekad neesmu balsojusi un pāris vēlēšanas arī esmu izlaidusi , cerībā , ka nāks kādi citi no tiem ,kas vēl nav pie siles bijuši un nav sašmucējušies .Latvija ir pārāk maza ,lai būtu cerība ievēlēt kādus ,kas strādās tautas labā , nevis savā un savu tuvinieku labā, kas neshēmos un neizzags vēl to mazumiņu ,kas palicis.Šodien visticamāk atkal izlaistu vēlēšanas.

  • -3
    Nif nifs 10.09.2017, 16:13:58

    Es uz vēlēšanām ietu, bet iemestu tukšu aploksni. Ja nepieciešams, ar mazu strēmelīti, ķipa aploksnē biļetens. Vairs neredzu jēgu. Vismaz atšķaidīšu vēlēšanu uzvarētāju procentu, ja neko citu.

  • -1
    Es 10.09.2017, 16:17:51

    NEKĀDU VARU NEVIENĀS ROKĀS!

  • -3
    guntis 403 10.09.2017, 16:36:39

    Nu es arī vairs neredzu jēgu vēlēšnām.Augšā tiem vienkārši uzspļaut uz rezultātiem.Spilgts piemērs ir Āboltiņa pagājušajās vēlēšanās,saimā netika,bet tad aizfurņīja vienu gurķi prom un atkal sēž siltā krēslā.Šis viss jau sāk atgādināt padomju laiku vēlēšanas.

  • -2
    Riebīgais 10.09.2017, 18:34:54

    vēlēšanas ir tikai mūsu muļķošanai,viņi paši jau sen visu ir salikuši... es balsotu par tiem,kas var sastādīt konkrētu, tiešu sarakstu ar plāniem,un,ja gadījumā kādu no tiem neizpildītu vai neiekļautos budžetos,tad attiecīgi,pamestu politiku un visu,kas ar to saistīs un arī ja vajadzētu ietu pasēdēt cietumā, aaaaaa...un to visu darītu par 500 eur. mēneša algu....:D

  • -6
    Arnis 10.09.2017, 21:25:42

    Es uzskatu gan, ka vēlēšanās ir obligāti jāpiedalās! Tie, kas nepiedalās praktiski atbalsta uzvarētāju. Šobrīd tas nozīmētu atbalstīt ZZS vai Saskaņu... Es balsotu par JKP (Jauno konservatīvo partiju), jo šis politiskais spēks vispirms vēlas sakārtot pamatus - politisko sistēmu veidot uz pamatiem - bez oligarhu ietekmes. Par likumību un kārtību mūsu valstī.

  • -11
    Гроссмейстер 10.09.2017, 23:13:39

    Ja cilvēki vēlās izvest Latviju no ekonomiskā un sociālā pagrimuma, saņemt cienījamas algas un pensijas, tad jābalso par sociāldemokrātiskiem spēkiem - par partiju "Saskaņa". Citādi, balsojot par labējiem vai centristiem, Latvijā turpināsies pagrimums - cilvēki turpinās braukt prom, pensionēšanas vecums pieaugs, medicīnas pakalpojumi būs pārāk dārgi un nepieejami, utt.

    Kas mums te ir par partijām?
    Politiskā kustība "Par" ar kabatlakatiņu kontrabandisti Čigāni un bērnu transseksuālisma atbalstītāju Viņķeli priekšgalā un Pūces (piedāvā atņemt pensionāriem balsstiesības) "Latvijas attīstībai" ir liberastu partijas, kas kvēli iestājas par visiem zilajiem un citiem -fīliem.

    "Vienotība" sevi ir degradējusi, un 13. Saeimā netiks, bet tā ir paspējusi radīt satelītpartijas, un kurieni ka žurkas no kuģa bēg biedri. Uz JKP sorosīti liek lielas cerības - tā it ka esot "konservatīva" partija (bet ar bijušo liberāli Bordānu un ex-KNABistiem priekšgalā). Nacionāļi savāks savu nozombēto daļu.

  • -5
    Anita 11.09.2017, 07:09:00

    Daļēji varētu piekrist par kreisi orientēto partiju , Saskaņieši jau pie vadības grožiem ir tikai Rīgā un arī ne jau tīrā veidā , bet pie varas valstī nav bijuši ,tā ka nevar jau neko teikt , bija labi vai slikti , bet visvairāk uztrauc viņu nonākšana pie varas un tam sekojošā pievienošanās Krievijai, bet to nu nekādā veidā negribas piedzīvot , lai cik smagi te mums vairumam iet , vismaz vēl paliek Eiropas valstis ,kur var dzīvot un strādāt, ja galīgi nevar izturēt mūsu brīvajā valstī.

  • -1
    krustmateflorence 11.09.2017, 09:29:21

    Ja rīt būtu vēlēšanas,tad balsotu par strādnieku partiju un godīgiem cilvēkiem,kuri patiešām domā par Latvijas tautu,un valsti kopumā.
    Tās partijas kas tagad pie varas ,domā maz par tautas labklājību ,valsts tiek dzīta postā, lielākā daļa cilvēku ,spiesti ir dzīvot trūkumā un nabadzībā,un gudrie prāti aizbrauc prom no valsts,jo šeit cilvēka cienīgu algu vienkāršam strādniekam negrib maksāt,tāpat kā augstas klases speciālistiem.
    Būtu man teikšana es tos valsts izadzadzējus un korumpantus, un tos kas valsti ved apzināti postā,ieliktu cietumā.
    Taču godīgiem cilvēkiem šeit Latvijā ,diemžēl maza teikšana.

  • -2
    Jans 11.09.2017, 10:14:53

    Un kuri tad būtu tie godīgie?

  • 0
    Novadnieks 13.09.2017, 10:18:16

    Kas tā tāda par strādnieku partiju?Vai tik tā partija nesastāv no tiem dižiem strādniekiem,kuri ar savu lielo strādāšanu ir kļuvuši par miljonāriem.

  • -10
    keda 11.09.2017, 10:24:14

    Ir baiiiigā dimbā, jo tiešām nav skaidrs, par kuru varētu... Cerams, nākamvasar būs skaidrība lielāka.

  • -14
    Latvija pāri visām! 11.09.2017, 11:39:29

    Balsotu par opozīciju - t.i. Saskaņu.
    Un neviens arī no tiem netaisās pievienot Latviju Krievijai.
    Jo tad jau sen, teiksim, Baltkrievija, kurā ir KF īpaši draudzīgs režīms, būtu pievienojusies Krievijai.
    Jāatceras, ka elites parasti vēlas varu sev pašiem, un tās bija viens no PSRS sadalīšanas iemesliem.
    Neskries neviens no saskaņiešiem Krievijā, jo tad atnāktu rūdītāki vīri no turienes un šejienieši paliktu par malējiem. To tie ļoti labi saprot.

  • -4
    Arnis 11.09.2017, 12:02:56

    Kuri tad būtu tie godīgie???...
    Man jau šķiet, ka tie varētu būt:
    Jaunā konservatīvā partija ar lideriem Strīķi, Jurašu, Bordānu u.c.;
    Nacionālā apvienība ar R.Dzintaru, J.Dombravu;
    veidosies pēc nedēļas Laiks pārmaiņām, pagaidām zinām, ka līdere I.Antāne..u.c.;

    Kādas jūsu domas par šīm partijām?

  • -1
    Freds 11.09.2017, 12:28:55

    Tu tiešām tici, ka godīgos kāds laidīs pie teikšanas? Visi šeit nosauktie personāži ir ar ambīcijām padarboties ar varas kloķiem, un cilvēks ar tieksmi padarboties ar varas kloķiem nevar būt godīgs.

  • 0
    Nif nifs 11.09.2017, 13:20:09

    Ja vien nav iespējams pilnīgi visus tur augšgalā grozošos (starp Arņa nosauktajiem tādi arī ir) aizslaucīt un visu, pilnīgi visu sākt pa jaunam, tad, manuprāt, nav vērts vispār. Jo tā sistēma tos jaunos un (iespējams) godīgos uzreiz pārtaisa pa savam. Vismaz man tā izskatās jau daudzu gadu garumā. Mainīt vajadzētu sistēmu.

  • -12
    Гроссмейстер 11.09.2017, 13:39:56

    Nesmīdini, šie nu galīgi nav godīgi.

    Strīķe un Jurašs apkalpoja "Vienotības" intereses, ne velti Repše pusgadu neatlaidīgi virzīja Strīķi un KNAB direktora vietnieka amatu, bezbailīgi cīnoties ar visiem šķēršļiem. Ka Strīķe tur nokļuva, tad sāka cīņu ar visiem "Vienotības" konkurentiem, kad priekšnieki gribēja atlaist Strīķi, tad viņai palīgā nāca Dombrovskis, un atlaisti tika paši priekšnieki. Cik ironiski! Kad "Vienotība" pazaudēja popularitāti, tad Strīķe nolēma ņemt varu savas rokās, un kopā ar kolēģi Jurašu, un bijušo liberāli Bordānu izveidoja "Jauno Konservatīvo partiju" (JKP). Tā ka JKP ir "Vienotības" dzemdēts bērns, kas turpinās ieviest Latvijā Sorosa idejas. Vārds "konservatīvs" ir pielikts, jo viņi visi saprot, ka liberālisms ir degradējis savu vārdu Latvijā, faktiski, Latvijas iedzīvotāju absolūtam vairākumam riebjas liberālisms. Tāpēc būs "konservatīva" partija, kas ielīdis nacionālistu lauciņā, un noslauks balsis vislatviešiem, kas tas notika Rīgas Domes vēlēšanās.

  • -13
    Гроссмейстер 11.09.2017, 13:58:31

    Nacionālajā apvienībā tāpat nav godīgo, tas, ka viņi ar lozungiem "krievi nāk!, Krievija uzbrūk!, NATO palīgā" spēj aktivizēt savu elektorāta daļu, nepadara viņus par gudriem vai godīgiem. Vislatvieši (VL! TB/LNNK) ir maksātnespējas administratoru finansēta partija, kas pilda savu saimnieku pavēles. Dombrava pazīstams ka vidēja pirksta rādītājs, no Ventspils aizbēgušais Iesalnieks vēlās "inteliģentu antisemītismu", Ratnieks jau izpelnījas sliktu slavu, strādājot Ventspils Augstskolā - kliedzot uz darbiniekiem, un skaidrojot, ka "te tā nebūs". Re, pat bijušais NA biedrs Jurševics no viņiem aizlaidās,un pievienojas JKP. Tāpēc ir interesanti palasīt Jurševica domas par NA līderiem.

  • -10
    Гроссмейстер 11.09.2017, 14:02:27

    Bruno Jurševics: "Divas ministrijas, kuru kompetencē ir novērst šo nejedzību, tās ir Nacionālās apvienības pārraudzībā. Tieslietu ministrijas bezzobainība, mazspēja un VARAM ministrijas neVARAM. Šajā pat intervijā ministrs K.Gerhards divkosīgi stāsta, ka A.Lembergs nepilda Ventspils domes priekšsēdētāja pienākumus, bet mums Ventspilī pat trīsgadīgs bērns zina, kurš IR Ventspils domes pr- js, to zina arī ministrs, ne velti vizīšu laikā Ventspilī viņa uzruna Lembergam bija - "priekšsēdētāja kungs..., priekšsēdētāja kungs..."
    Tieši šo NA vadīto divu ministriju bezzobainības, divkosības dēļ, uzskatīju, ka nevaru atrasties NA rindās un vadīt NA Ventspils nodaļu."

    Par Raivi Zeltīti:
    "Jūsu personīgajā FB lapā vakar man vēl bija tā iespēja lasīt samērā nievājošas, puiciski bravūrīgas frāzes un tā saucamās NA ğenerālsekretāra prognozes par Jauno konservatīvo partiju. Kad vēlējos ar Jums par šo tēmu padebatēt, tad nu jau tradicionāli šāda iespēja man tika (nobloķējot pieeju lapai) liegta."

  • -11
    Гроссмейстер 11.09.2017, 14:04:41

    "Laiks pārmaiņām" ir tā pati Meroni - Berķa finansēta "Ventspils atdzimšanai un uzplaukumam". Šī partijas pārstāvēs Meroni/Berķa intereses. Antāne ir Meroni cilvēks.

  • 0
    Nif nifs 11.09.2017, 15:21:35

    Nu re, Grossmeisters apstiprina, ka balsot nav par ko... (piedod, bij slinkums meklēt kirilicu)

  • -3
    Novadnieks 11.09.2017, 12:20:43

    Nu re,Kurzemnieks par Saskaņu.Ja jau tā,tad ātri vien iestātos gan saskaņa,gan vienlīdzība un visi šeit staigātu ar "apmierinātām" sejām,kā tas bija vienā lielā padomju saimē,par kuras izveidošanu visu laiku sapņo Kremlis un Saskaņa.Ja pie absolūtās varas Latvijā nonāk saskaņa,tad ilgi nebūs jāgaida,lai mēs sevi atkal sauktu par padomju pilsoņiem.

  • 0
    krustmateflorence 11.09.2017, 12:39:58

    Tautai pašai jāvēl valsts Prezidents,un valsts Prezidentam jādod lielākas pilnvaras.
    Tautai vajadzētu arī vēlēt Ministru kabinetu.Satversmē ir skaidri rakstīts,vara pieder tautai,bet mums te visas lietas vairumā ir otrādi .
    Vispār visa valsts sistēma prasās pēc jauniem ,gudriem un godīgiem cilvēkiem,tas kas tagad notiek,tas nav tas,par ko mēs stāvējām uz barikādēm cīnoties par brīvu un demokrātisku valsti.
    Valsts tiek tiek turpināta izlaupīt, un tiem ,kuriem ir ļoti ,ļoti ,ļoti daudz naudas naudas,tie arī nosaka valsts politiku .Plikiem un nabagie tiek iedzīti postā. Valsts diemžēl mums ir tikai nosacīti brīva un demokrātiska.

  • -2
    Novadnieks 11.09.2017, 17:11:00

    Nav tāda valsts pasaulē ,kurā tautai būtu vara.Jebkurā valstī varas stūre ir rokās diktatoram vai vairākiem diktatoriem.Un tu,"miljonāre"ar kvalitātes zīmi, nepiesauc te to murgojumu,ko sauc par Satversmi.Tur var ierakstīt krievu vārdu ar trijiem burtiem,bet nevienā lappusē tu to daiktu neatradīsi.Kāda starpība ko mēs tur ievēlētu-prezidentu.imperatoru vai sētas mietu.Valstī vara pieder noziedzīgiem grupējumiem,kuri sevi dēvē par likumīgiem varas pārstāvjiem,ar tautas dotu mandātu caur demokrātiskām vēlēšanām.Tas attiecas uz abu līmeņu vēlēšanām.Lielākā daļa cilvēku tic,ka viņi ir tie,kuri var ietekmēt tā dēvētā demokrātijā sev vēlamo caur to absurdo pasākumu,kuru sauc par vēlēšanām.Kopš neatkarības atgūšanas tik vēlē un tik grimst arvien dziļāk nabadzībā.Rodas jaunas partijas,pļerkstekļi kā palaistuves tik maina esošās,un tauta vispār ir sajūsmā.
    krustmateflorence,tu vispār tāda jocīga esi.Ja esi stāvējusi uz barikādēm,vai neesi toreiz ar kāda krieva mestu akmeni norāvusies pa pieri?

  • 0
    Ena 24.09.2017, 17:25:52

    Un visspilgtāk tas redzams Ventspilī...

  • 0
    karlito 11.09.2017, 19:08:30

    Vēlēšanās piedalīties vajag..bet par ko balsot? jāizvēlas laikam mazākais ļaunums,jo nekā laba un pozitīva šā vai tā nebūs..

  • 0
    Elviss22 12.09.2017, 13:24:11

    Uzskatu ka vajag balsot nevis par partijām, bet par atsevišķiem cilvēkiem. Viens saraksts un tad kuri ir vairāk izsvītroti un vairāk atbalstīti, tad būs arī redzams rezultāts, bet tāgad tās entās partijas. Tie paši vēži tikai uzšūta cita kulīte, tādas tās jaunās partijas.

  • 0
    Nif nifs 13.09.2017, 10:52:06

    Tu jau vari kādus svītrot un kādus atstāt tai sarakstā, bet ja biļetens (kaut ar visiem izsvītrotiem) būs iemests, tai partijai balss skaitīsies tik un tā.

  • 0
    krustmateflorence 12.09.2017, 15:44:12

    Jāskatās reāli uz darbiem,nevis safabricētām runām.
    Jāievēl tādi cilvēki ,kuri reāli ar darbiem jau iepriekš ir pierādijuši to,ka viņiem rūp tautas liktenis.

  • 0
    Freds 14.09.2017, 11:24:26

    Cik tādus kandidātus zini?

  • 0
    Arājs 12.09.2017, 18:24:22

    Vienīgā izeja pašreizējās situācijas glābšanai būtu Satversmes maiņa,nosakot,ka Latvija ir prezidentāra valsts.Un neierobežotu prezidenta varu cilvēkam,kurš būtu spējīgs atjaunot Latviešu Latviju.
    Bet pagaidām neredzu nevienu,kurš spētu to veikt.
    Tā ka tas viss paliek vienīgi utopija.

  • 0
    Novadnieks 13.09.2017, 10:11:07

    Ja Latvijā būtu tikpat ar varas sindromu apveltīts diktators,kāds Ventspilī ir mērs,tad kaut kas konkrēts būtu gan,bet tām konkrētām izmaiņām vajadzētu būt tikai un vienīgi tendētām uz labklājības celšanu visai tautai,nevis atsevišķiem indivīdiem.

  • 0
    Freds 14.09.2017, 11:25:40

    Novadniek, nu kur tu tādu vadoni esi redzējis?

  • 0
    Novadnieks 21.09.2017, 12:18:57

    Varbūt ka tādi varoņi nav,bet vajadzētu gan.

  • 0
    Freds 22.09.2017, 15:53:31

    Nu tur tev nevar nepiekrist.

  • -9
    Latvija pāri visām! 12.09.2017, 19:39:41

    Neierobežotu varu, protams, nevar dot nevienam.
    Bija tāds fīrers Ādiņš, Vācijai mēslus vien sataisīja.

    Bet prezidentāla valsts ir laba lieta.

    Krievija lai vēl tagad nīkuļotu 90.to līmenī, ja tā būtu parlamentāra valsts.
    Parlamentālisms ir labs, lai kaut ko izjauktu, kā reiz PSRS,
    bet celšanai nepieciešams ar pietiekamu varu apveltīts prezidents.

  • -1
    Anita 13.09.2017, 06:03:30

    Vai tad tavam mīlulim Putinam nav absolūta vara ????????????

  • 0
    Ena 24.09.2017, 17:28:57

    Nu, piedod, Anita, ja Putinu Tu sauc par nīkuli, tad kā lai nosauc viņa kolēģi Latvijā ? Par aborta atlieku, vai ?

  • 0
    Ena 24.09.2017, 17:30:22

    Ooooo, sorry, Tu raksti mīlulim, bet es izlasīju nīkulim , ha ha ha...

  • 0
    Reptīlis 12.09.2017, 19:53:27

    Sākumā pietiktu ar reālu iespēju atsaukt (atlaist no darba) deputātus, ja nepilda solījumus, ja nedarbojas valsts labā.

  • 0
    Anita 13.09.2017, 06:09:46

    Atlaist no darba deputātus un izmaksāt 3 mēnešalgu apmēra kompensāciju??? Cilvēkam parastajam gan nekādas kompensācijas nepienākas , iztiec ar pliku neko ,ja esi pazaudējis darbu. Tā būtu kārtējā izšķērdība tiem deputātiem izmaksājot milzu summas no nodokļu naudas.Par nekvalitatīvu darbu , ārā no Saeimas un ne kapeikas , bet par noziedzīgu darbošanos , cietumā pa taisno no Jēkaba ielas .

  • 0
    Jans 13.09.2017, 15:30:57

    Anita, palasi Darba likumu un tā komentārus. Tu viss ir pateikts - atlaišanas pabalsts pienākas arī visiem citiem!

  • 0
    Novadnieks 21.09.2017, 12:17:00

    Jans,kāpēc parastam darba darītājam tas pabalsts ir viens mēnesis,bet deputātam par trijiem?Kur tā fiška?Var būt ka tam parazītam vajag uzreiz apēst trīs vistas ciskas.Man pietiek ar vienu.Ja tas pamatojums ir tāds,tad jau tas būtu saprotams.Ļoti iespējams ka tā deputāta mašīna degvielu rij trīs reizes vairāk.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: