Sociāldemokrātiskās partijas "Saskaņa" programma pašvaldības vēlēšanām Ventspilī

еs | 02.05.2017, 13:30:04 | 827

Daži sociāldemokrātiskās partijas "Saskaņa" priekšlikumi, kuri man šķita interesanti un/vai diskusiju izraisoši:

1. ''Iestājamies par bezmaksas ēdināšanu visiem Ventspils bērnu dārzu un skolu audzēkņiem''

2. ''Iestājamies par atvieglojumiem sabiedriskā transporta mēnešbiļetes iegādei pirmsskolas un skolas iestāžu pedagogiem'' (šobrīd atvieglojumi piešķirti skolēniem, bet ne pedagogiem)

3. ''Iestājamies par sabiedriskā transporta mēnešbiļetes darbības izplatīšanu uz maršruta taksometriem vai autobusu skaita un kursēšanas periodiskuma palielināšanu, piešķirot noteiktiem maršruta taksometriem autobusa statusu'' (šāds ierosinājums noteikti būtu jāņem vērā arī pašreizējam domes sastāvam)

4. ''Nepieļausim māju kopējo un dzīvokļu individuālo skaitītāju rādījumu starpības sadalīšanu starp godīgiem maksātājiem'' (vai tas ir atkarīgs no pašvaldības vai valsts (MK noteikumiem)?)

Komentāri (33)

  • -1
    еs 02.05.2017, 13:32:32

    5. ''Panāksim, lai pašvaldības līdzfinansējums dzīvojamo māju pagalmu pārplānošanai un labiekārtošanai sasniegtu 90% no kopējām izmaksām''

    6. ''Lai izvairītos no nepatīkamas notekūdeņu smakas pilsētā, nodrošināsim pilsētas notekūdeņu attīrīšanas ietaises tehnoloģijas uzlabošanu''

    Bonuss:

    ''Jaunos uzņēmumos darbiekārtošanas prioritātei jābūt ventspilniekiem, nevis darbiniekiem no citām pilsētām'' (cēls mērķis, bet vai pašvaldībai ir iespējams to regulēt?)

  • -2
    Novadnieks 02.05.2017, 14:09:25

    Tā kā vecie uzņēmumi vienmēr būs vairāk par jauniem,tad darbiniekiem no citām pilsētām vienalga būs prioritāte,jo neviens viņus no darba neizmetīs tikai tāpēc,ka kaut kāda SASKAŅA ir sagājusi sviestā.Ja absurdā veidā turpinās izrādīt rūpes par cilvēku labklājības celšanu,tad drīz priekšvēlēšanu programmās būs jāsola visiem bomžiem brīvpusdienas ar lielo alu "piekabē"-nu un tad jau vārti uz četriem bezrūpīgiem parazitēšanas gadiem būs vaļā.

  • 0
    cits 02.05.2017, 15:13:28

    Par 1.punktu-tai pašā Kuldīgā,kur pašvaldībai nav brīvās naudas uzkrājums vairāku miljonu apmērā,skolniekiem VISIEM,līdz pat 12.klasei ir brīvpusdienas,neskatoties,kas turīgs vai mazturīgs!

  • -7
    vai man dieniņ!!! 02.05.2017, 15:31:40

    Kad galva iespiesta skrūvspīlēs, tad var nākt galvā tādas idejas, kā - darbs tikai ventspilniekiem...

    Izskatās, ka programmu rakstījis kāds b/d pedagogs, kam bērns iet b/d, kam jābrauc mikriņu, kas likvidēts un nav naudas, lai nopirktu biļeti. Kā arī šis pedagogs dzīvo kādā d/dz mājā, kurai pašai piederošs pagalms sabrucis, un kurai ir starpība ūdens patēriņā, nemaz nerunājot par mājas sabrukušo kanalizācijas sistēmu, kas smird. Un tā kā par pārkāpumiem darbā pedagogu drīz atlaidīs, tad vajag nodrošinājumu, ka pieņems jaunajā darbā viņu nevis svešinieku no citas pilsētas.

    Ko es gribēju pateikt? To, ka programmai nav lieli saimnieciska mēroga mērķi, bet tikai viena indivīda ikdienas problēmas. :)

  • -8
    Latvija pāri visām! 02.05.2017, 16:39:33

    Šiem arī īsti nav ko piedāvāt...

  • 0
    gats 09.05.2017, 09:26:26

    Galvenais, ka karaļpārim ir. Mēs viņus mīlam un mūžam balsosim tikai par viņiem, vienalga,cik, kam nozagts

  • -1
    reku 02.05.2017, 20:39:47

    Man iepatikās 3.punkts,par autobusiem-tiešām,varētu tos saucamos maršruta taksometrus pielīdzināt parastiem autobusiem.Pieturvietas jau tā ir tuvu viena otrai,cilvēkiem nekas nenotiksies,ja mikriņš nepieturēs uz katra stūra.Biļetes cenu izlīdzināt-teiksim,70 centi par braucienu visos maršrutos.Un mēnešbiļetes,attiecīgi.

  • 0
    o k 05.05.2017, 20:05:16

    Ja valsti nav arkartas,kara,vai peckara situacija tad mikrinji ir jaizmet meslaine,jo tas nav sabiedriskais transporta lidzeklis,bet gan individualais.biletem jabut letaam vai loti leetam,lai butu stimuls nebraukt ar personigo auto,

  • 0
    o k 05.05.2017, 20:07:56

    Par bezmaksas edinasanu vispar nerunasim,jocigi ka tas vispar vel jaapspriez,pidavaju edinat lidz 12 klasei bezmaksas,ja kada kungu gimene neaizbrauks uz kanarinjiem kaut ka pardzivosim

  • -1
    Viedais 06.05.2017, 00:50:32

    Okay lai jau nu būtu tā, ka pašvaldībai ir jārisina saimniecības lietas, taču tomēr ir dīvaini, ka vispār nerunā partijas savās programmās par kaut kādām vērtībām, principiem, ideoloģiju utt. Tikai saimnieciskās lietas. Es labprātāk balsotu par partiju kura spēj noformulēt arī savu ideoloģijas nostāju, kaut kādus zināmus principus ...

  • -2
    Novadnieks 06.05.2017, 05:47:12

    Kaut kādus ideoloģijas principus lai formulē un nostājas izsaka pērkamas mačkas,kuras var pielīdzināt vienai otrai politiskai partijai.Princips ir tikai viens.Ja esi sabiedrības priekšgalā (iecelts vai ievēlēts),tad pildi savus pienākumus tikai sabiedrības interesēs,un dari to arvien labāk,iemantodams uzticību un pozitīvu novērtējumu par savu darbu un atkārtotu sevis iecelšanu vai ievēlēšanu tajā amatā.Un tad nevienam nebūs kritiska pieeja pie tā,ja šādam tautas priekšstāvim ir vairāk nekā ierindas nodokļu maksātājam.Tad viņš savu labāko dzīvošanu ir pelnījis.
    Mums tie ideologi ir saradušies (it sevišķi pirms vēlēšanām) tik daudz,ka kaijām un ķāķiem nav kur kluci nolikt.Grozies kā gribi,tik mākslīgas govis,absurdi pasākumi ar "dievišķam radībām" zaļos kombinezonos un nožēlojama sevis slavināšana par it kā paveiktiem nenovērtējamiem darbiem un pieņemtiem lēmumiem,no kuriem nevienam vien dzīves līmenis ir tikai krities.

  • -9
    Гроссмейстер 06.05.2017, 13:42:49

    Pirmkārt, jebkurai partijai ir ideoloģija, pat ja tas nav rakstīts kāda programmā. Visas partijas iedalās spektrā no kreisām (anarhisti, komunisti, sociālisti), turpinot ar centriskām, un beidzot ar labējam partijām (fašisti, monarhisti). "Saskaņa" ir kreisā, sociāldemokrātiskā partija, kura aizstāv darbaļaužu intereses, ka arī sabiedrības vājākās grupas - pensionārus, maznodrošinātos, trūcīgos. Labējas partijas, savukārt, vairāk ir orientētas uz biznesa un ierēdņu aizstāvēšanu. Tā, piemēram, "Vienotība" ir tīra ierēdņu partija, tas pamata elektorātu veido ierēdņi, un "Vienotība" viņiem pasaka paldies, regulāri palielinot viņu algu. "Latvijai un Ventspilij" ir biznesa partija, kas plāno projektus, no kuriem var dabūt ES fondu naudu. Bieži šie projekti arī ir vērtīgi un noderīgi, tomēr sabiedrības lielai daļai - pensionāriem, trūcīgajiem var arī nebūt labuma no šiem dārgajiem projektiem. Tomēr pašvaldību vēlēšanas tik tiešām ir pilsētas saimnieciskās darbības vīziju cīņa, ne ideoloģiju.

  • -2
    Novadnieks 06.05.2017, 14:11:59

    Fašistus un komunistus nu gan varētu mest vienā katlā.

  • 0
    Viedais 06.05.2017, 12:13:14

    Ļoti iespējams jums ir pārāk fokusēts skatījums uz to , kas ir ideoloģija.

  • -2
    Viedais 06.05.2017, 12:20:55

    Sabiedrības​ intereses ir ļoti daudzšķautņainas. Ir būtiski spēt sabiedrības grupu intereses apzināt un attiecīgi sabalansēt, lai vislabākajā veidā kalpotu sabiedrības interesēm kopumā. Tam ir nepieciešama ideoliģoska nostāja. Neskatieties šauri. Pat šeit minētās programmās priekšlikumi nav pieņemami, vēlami visiem. Jebkuru labumu piešķiršana vienai grupai neizbēgami samazina iespējamo labumu apjomu citai.

  • -2
    Novadnieks 06.05.2017, 17:12:36

    Gan partijas, gan sabiedrības kaut kāda daļa grib dzīvot pret vispār pieņemtām normām.Tad lai dzīvo pret tām normām savā noslēgtā vidē un lai netraucē normāliem cilvēkiem ar kaut kādām aplamībām,kuras sadomājuši vēl legalizēt ar likuma spēku.visādi tādi šaubīgi (psihiski slimu cilvēku) grupējumi ir jāņem stingrā uzskaitē un iespējams ka vajag pat izolēt no sabiedrības.Te jau tas ir,ka vienu pieņemamais ir pretrunā ar citu pieņemamo.Esošā kārtība ir to plaisu izveidojusi tik lielu,ka nabadzīgais slānis ir gatavs bagātos saraut gabalos.tikai pretīgs kretīns var pieņemt tādus likumus,kuri atļauj nepelnīti ,ar likuma spēku kādam kļūt bagātam,tādējādi lielāko tautas daļu padarot par nabagiem un parādniekiem.Tādai noziedzīgai nodarbei ir tāds nevainīgs apzīmējums-uzņēmējdarbība.
    Jebkura partija grib nākt pie varas,lai varētu skaitīt nepelnītu naudu-nabaga cilvēka sastrādātu naudu.

  • -11
    Latvija pāri visām! 07.05.2017, 16:20:52

    Jā, žēl nabaga cilvēku Novadnieku, ne tais laikos piedzimis,
    tādi orātori kā viņš musinādami jauca gaisu Latvijas laikā, sarkanos gaidīdami.

    Sagaidīja, pavadīja, bet atkal biedram Novadniekam nav labi.

  • -4
    ventasbalss.lv 08.05.2017, 10:58:44

    Kungi!
    Vai jums pašiem jau nešķiet, ka savstarpējās "laipnības" jau iet pāri svītrai? Gandrīz vai nav tekstu, kurā tēmas apspriešana nepārvēršas jūsu vārdu divkaujās un apvainojumu, lamu gūzmā. Cienīsim citus portāla apmeklētājus, kuri varbūt vēlas padiskutēt par tēmu, bet jūsu lamu jūrā tādus komentārus vienkārši nemana!

  • -1
    Barons 08.05.2017, 12:24:58

    Es ir pilnig piekrist.Gānities pa Internett nav brīv.
    To Kurzemniek ir vien provokātor,kas var izvest no pacietib ar sav Maskav propagand un Kriev slavešan,aiz to nav būt brīnum,ka Novadniek kung adbild ar to pašš,jo nerv netur.

  • -11
    Latvija pāri visām! 08.05.2017, 09:29:37

    Pats redzi, Novadniek, tu esi latviešu tautai kaitīgs marginālis -
    kaut kāds agresīvs nacionālista, komūnista un fašista sajaukums.

    Kompartijā sastāvēji jeb biji bezpartejisko bloka loceklis?)

  • -11
    Latvija pāri visām! 08.05.2017, 11:05:51

    Ventas balsij
    To jūs jautājiet tam Novadniekam, kas pamanās katru idejisku diskusiju pārvērst par oponentu izlamāšanu.

  • -1
    Anita 08.05.2017, 12:39:17

    Skaidrāks par skaidru , Kurzemnieks it trollis pie tam Kremļa, jo tik sirsnīgi var par visu krievisko un padomisko stāvēt un krist var tikai tas ,kam par to maksā , jo ,kas maksā ,tas pasūta mūziku jeb kā maizi ēd tā - dziesmu dzied. Pareizi kāds te forumā ieteica , neatbildēt uz šī troļļa rakstīto ,jo to tikai viņš gaida , bet ja neatbildēs , nebūs viņam ko rakstīt.Novadniekam arī ieteiktu neņemt par pilnu Kurzemnieka rakstīto. Ir jau tā ,ka nervi netur , sevišķi ja nāk pilnmēness un tas tuvojas . Aizskaiti līdz desmit , varbūt dusmas pāries un būs labi visiem.

  • -1
    Novadnieks 08.05.2017, 13:15:58

    VENTAS BALSS,izdarīšu secinājumus pēc jūsu komentāra,bet darīšu jums zināmu vēl vienu secinājumu par manis un Kurzemnieka it kā domstarpībām,tas ir-cilvēki (foruma dalībnieki un vienkārši lasītāji) nemaz tik vienaldzīgi par manis un Kurzemnieka "diskutēšanu" nav,jo par to liecina īkšķīši,gan uz augšu,gan uz leju.Un nevienam jau traucēts netika,jo vietu skaits,lai izteiktos laikam ir bezgalīgs.Visi taču atceras Kurzemnieka uzsākto tēmu "Labvēlīga attieksme pret krieviem".Bet tā kā jūs esat šeit kā sava veida priekšnieki.tad nāksies jūsu komentāru uztvert kā pavēli.
    Veiksmi darbā.
    Ar cieņu-Novadnieks.

  • -6
    Latvija pāri visām! 08.05.2017, 17:59:52

    Anita, kapitālisma upure, tu maldies!)

    Sirsnīgi var rakstīt ne jau pa maksu,
    bet kad esi ieinteresēts labās kaimiņattiecībās.
    Un vērs uzmanību uz to,
    ka absurdi negatīvais viedoklis, kas dominē, patiesībā ir labi saplānota masīva propagandas akcija.

  • 0
    Anita 09.05.2017, 05:58:59

    Priecīgus svētkus , Kurzemniek!

  • 0
    Novadnieks 09.05.2017, 06:58:31

    Visu zemju proletārieši,savienojaties!Un pēc savienošanās visi ,bariņā lasaties austrumu virzienā pie tētiņa Vladimira.

  • -5
    Latvija pāri visām! 09.05.2017, 09:23:09

    Jā, svētki ir priecīgi.
    LPSR latviešiem tomēr labāka nekā Ostland.)

  • 0
    Novadnieks 09.05.2017, 13:00:32

    Šajā valstī visiem normāliem cilvēkiem svētki ir Ziemas svētki (arī jaunā gada sagaidīšana),Līgo svētki,katram sava dzimšanas diena ir svētki (arī tuvinieku) un vēl daudzas šajā valstī noteiktas svētku dienas,bet ir deģenerāti,kuriem svētki ir diena,kad vieni fašistiski izdzimteņi nomainīja citus,paliekot kā nolādēti okupanti mūsu zemē.Lai nolādēti ir arī tie visi,kuri slavē šādus okupantus.

  • -4
    Latvija pāri visām! 09.05.2017, 14:02:57

    Vidējais latvietis no tiem,
    kas ar ziediem sagaidīja komunistu armiju 1940.gadā,
    pēc mentalitātes bija ļoti līdzīgs dažam okupantu lādētājam.
    Tāds pats bezdievīgs,
    sociāli mūžam neapmierināts
    un autoritāri tendēts...

  • 0
    Arājs 09.05.2017, 14:19:36

    Nu,kādus tur vidējos latviešus rēķināt 1940.gadā?
    Ja neskaita nedaudzos komunistu piekritējus,krievu tankus ar puķēm Rīgā sagaidīja žīdeļi un "Maskačkas" krievi!!!

  • -1
    Latvija pāri visām! 09.05.2017, 15:01:46

    Nevajag obligāti pārliecinātos komunistus,
    pietiekami daudz bija tādi kalnbērziņi un viļi lāči visos sabiedrības segmentos. Netrūka skrandu proletārieši, neuzticami kalpi un tml publika, kas padomju varu sagaidīja ar atplēstām rokām.
    Kādu laiku atpakaļ VB publicēja Latvijas laiku vietējās preses pārskatu,
    pēc kura var secināt,
    ka tepat - Ventspils pusē lielas tautas daļas noskaņojums bija visai sarkanīgs.

    Un kā rādīja atpakaļ pārkalšanās 1991.gadā, latvieši viegli adaptējas dažādiem ideoloģiskiem pavērsieniem.

  • -2
    Latvija pāri visām! 09.05.2017, 15:09:22

    Tieši tāpēc 9.maija Uzvaras svētkus vērts pieminēt ar labu vārdu arī Latvijā,
    ka neiznāca vāciešiem pilnībā īstenot Generalplan Ost ieplānoto:

    "Latviju bija paredzēts padarīt atkarīgu no Vācijas, 20 gados iznīcināt vai pārvācot latviešu tautu." Kurlovičs G. Tomašūns A. Latvijas vēsture pamatskolām - 254.lpp.

    Pretēji tam - padomju vara tomēr iesaistīja latviešu tautu kā pilnīgi līdztiesīgu padomju eksperimentā,
    kas tomēr izrādījās neveiksmīgs,
    jo pārlieku bija būvēts uz ateismu, klajiem meliem un maldīgu ideoloģiju.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: