Reģionu alianse/Reformu partija – 2013. Ko viņi dara šobrīd?

es | 27.02.2017, 12:27:06 | 345

2013.gada pašvaldības vēlēšanās piedalījās 6 partijas (saraksti). Otro vietu ar 10,97% balsīm ieguva un domē iekļuva politiskā partija "Reģionu alianse"/"Reformu partija", iegūstot divus deputāta mandātus. Ar ko šobrīd nodarbojas partijas listē 2013.gadā iekļautie kandidāti? Vai viņi plāno piedalīties 2017.gada vēlēšanās?

Lūk arī 2013.gada saraksts:

Aivis Landmanis (ievēlēts domē)
Vladislavs Šafranskis (ievēlēts domē)
Ivars Landmanis
Dzintars Kantsons
Raimonds Kalniņš
Liene Anševica
Linards Gulbis
Guntars Tenne
Gints Andersons
Oļegs Nudga
Igors Ļaško
Igors Jakušonoks
Oļegs Dorofejevs
Vasilijs Giņko
Anastasija Lēmane
Jeļena Novikova

Komentāri (18)

  • -2
    reku 27.02.2017, 12:32:03

    Kad beidzot būs tēma par Lemberga un viņa līdzdalībnieku partiju "L&V"?

  • -7
    keda 27.02.2017, 12:45:11

    Vai ta tikai viens cilvēks var tādas tēmas taisīt? :D

  • -8
    Гроссмейстер 27.02.2017, 14:07:01

    Biedrs Landmanis jau sen ka nomainīja partiju (sekojot Kristovska modei), un ir Kaimiņa "Kam pieder valsts" biedrs, kopā ar smaku ekspertu Jansonu. Landmanis izveidoja duetu ar no "Saskaņas" izslēgto Šafranski. Nav gan saprotams, ko darīja tradicionālās ģimenes vērtību sargs Šafranskis pie Zatlera liberāla grupējuma, kas atbalsta zilos. Cik aktīvs šis duets (Landmanis+Šafranskis) bija pirms 2013. g. velēšanām un 2014. - 2015. gadā, "Ventspils Avīzē" katru mēnesi varēja lasīt, cik Lembergs slikts un cik Landmanis ar Šafranski ir labie, tā pēc 2015. g. Šafranskis palika kluss jo kluss, un Landmanis ārdījās viens pats - duets pajuka. Tagad Šafranskis laikam vairs negrib kandidēt. Bet nu Landmanis jau būs klāt ar savu kameru un veidos video par "drāšanu" vai skries pakaļ Lembergam un prasīs viņam, kur ir Lembergs. Nu bet vispār Zatlera partija ir pašlikvidējusies.

  • -2
    Arnis 27.02.2017, 14:50:30

    Grosmeistar, tev nav pareizas zinjas. Bet tu esi malacis, pats uztaisi teemas un tad pats njemies komenteet.
    Landmanis NAV partijas KPV biedrs, vismaz liidz shodienai veel nebija tajaa iestaajies. Bet vispaar shajaa sarakstaa ir 3-4 normaali poltikji, kas vareetu starteet un iekljuut naakamajaa domes sastaavaa.

  • -8
    Гроссмейстер 27.02.2017, 15:29:57

    Nu pat ja viņš tīri juridiski ir vēl "Reģionu alianses" biedrs, tad ideoloģiski un visādi citādi viņš ir ar "Kam pieder valsts". Viņš ir "Kam pieder valsts" Ventspils koordinators - vai vēl ir redzēts, ka vienas partijas pārstāvis koordinē citu partiju un oficiāli to pārstāv? Tā ka Landmanis ir nodevis savējos reģionāļus un zatleriešus.

    Par tēma veidošanu - neesmu veidojis šīs tēmas, un rakstu tikai ar šo lietotājvārdu. Bet šī tā saucama "bloka" atbalstītāji gan raksta ar desmitiem dažādu lietotājvārdu, un mēģina radīt masu efektu. Kad Rēvaldi ar Ratnieku izmeta no Ventspils Augstskolas, tad portālos ventspils.lv, delfi.lv, tvnet.lv pie rakstiem, kas saistīti ar Ventspils Augstskolu, Ratnieks rakstīja ar desmitiem lietotājvārdu, nomelnojot augstskolas darbiniekus (saucot tos pēc uzvārda, un liekot klāt kaut kādas preteklības).

    Par četrām vietām domē - nu sapņot jau var, neviens to neliedz darīt. Pagājuša gada novembrī Ventspilī tika veiktas divās socioloģiskās aptaujas, par ko cilvēki balsos vēlēšanās. Vienu veica "Latvijas fakti" (tā aptauja "blokam" patīk), un otro veica "SKDS" (tā "blokam" nepatīk). Nu paņemsim to "Latvijas faktu" aptauju. Un ko mēs tur redzam?

    Nacionālā apvienība: 3.7%
    Vienotība: 1.9%
    Latvijas reģionu apvienība: 1.6%.

    Te gan nav "Kam pieder valsts" un "Latvijas attīstībai", bet esmu pārliecināt, ka arī viņiem reitings būs zem 5%. Labi, summējot kopā sanāk vairāk par 7%, bet pat tas nedos 4 vietas. Reāli gan politikā 2+2 nav vienmēr 4. Piemēram, "Latvijas attīstībai" atbalstītāji - Ventspils geji var nenobalsot par šo "bloku", jo tajā būs it kā dedzīgie geju pretinieki - nacionāļi (savukārt atsevišķi par "Latvijas attīstībai" viņi balsotu gan). Tā ka reāli var būt kāda 1, nu varbūt 2 vietas. Skaidrs, protams, ka ar 2 vietām nevar dabūt mēra amatu.

  • -4
    Arnis 27.02.2017, 15:38:18

    Malacis Grosmeistar. Varam paturpinaat. Shajaa pashaa aptaujaa par Latvijai un Ventspilij ir tikai 32 vai 36 %, tev lapa priekshaa, vari noprecizeet. Kaadu meeru un cik vietas var dabuut partija ar shiem procentiem? Varbuut buus jaadraudzeejas ar Saskanju, plashaaks, skaljaaks saluuts 9.maijaa jaaizshauj? Varbuut Putins jaapaslave vai jaauzaicina ciemos?

  • -3
    Arnis 27.02.2017, 15:44:20

    Un veel Grosmeistar, pastaasti kaa tiki pie shiem aptaujas datiem? Tos tev domee izsniedza kaa darba materiaalu vai savaadaak ieguvi? Tad jau vari nopubliceet arii, cik % peec shiis aptaujas buutu gatavas balsot par Kristovski? Baidies no shiem cipariem? Taadeelj arii shajaa portaalaa tev dots uzdevums samazinaat Kristovska reitingus, kurus tu negribeesi shait atklaat, jo tie ir augsti.

  • -4
    Arnis 27.02.2017, 15:51:41

    Par aptaujas veiceejiem, kaa tu piemineeji SKDS, kas savukaart patiik valdoshajiem shobriid. Esmu gada laikaa aptaujaats jau divas reizes. Uzdodot jautaaj7mu par partiju L un V, tik ilgi diic apkaart, vai tad tieshaam vinji tik slikti, ka par vinjiem nebalsotu, ka cilveeki ar vaajaaku nervu sisteemu, vecaaki cilveeki tomeer beigaas tiek pierunaati, ka vinji atbalsta L un V. Varat pashi padaliities, kas ir aptaujaati... Es to zinu un varu apgalvot, jo klausiijos vienu aptauju skaljajaa telefona rezhiimaa, kad tika aptaujaats vecaaks cilveeks. Shim senioram jau vispirms bija sajuuta vai informaacija, ka vinjsh tiek aptaujaats no Ventspils domes un protams uzreiz galvaa ieshaujas doma, vai tad varu ko sliktu teikt, driiz tachu atkal peec Lemberga pabalsta buus jaaiet.... nav taisniiba?

  • -1
    AN 28.02.2017, 22:21:06

    Diršana. Pensionāriem no tiem pabalstiem ne silts, ne auksts. Pabalstu saņemšana vai nesaņemšana nekorelē ar viedokļa paušanu.

  • -9
    Гроссмейстер 27.02.2017, 16:00:13

    Nu esi smieklīgs, Arni. Tava elka Ratnieka lapelē ir šī aptauja. Tu tikko labi parādīji "bloka" atbalstītāju intelekta līmeni, kam visur radās domes pasūtījums un komentāru rakstīšana par naudu.

    Par koalīciju - es tiešām būtu priecīgs, ja "Saskaņa" būtu koalīcijā. Daudzu gadu populārākai partijai Latvijā ir jānonāk agri vai vēlu pie varas - nevar ignorēt tādu lielu velētāju kopumu. Gan "Saskaņa", gan Lembergs ir par draudzīgām, konstruktīvām attiecībām ar Krieviju, un nav pieļaujama Latvijas tautsaimniecības sagraušana un ekonomisko zaudējumu veidošana dēl tā, ka atsevišķi politiķi un partijas klanās ASV un Eiropas Savienībai. "Ventspils zivju konservu kombināta" darbinieki izjūta šīs iztapības sekas, kad daudzi zaudēja darbu un kombinātam radās problēmas. Katru dienu no Latvijas aizbrauc desmitiem cilvēku - tas ir pro-rietumniecisko politiķu darbības sekas.

    Un par Kristovski nemurgo - cilvēki viņu nicina, uzskata par vāju ministru, viņu izsvieda no Eiroparlamenta - ar to balsojumu cilvēki parādīja, ko domā par viņu.

  • -2
    norge 27.02.2017, 16:02:09

    godigi sakot zel ka nevar pasvaldibu velesanas balsot tie kas dzivo arzemes , bet drikst tikai saimu iebalsot

  • -1
    Arnis 27.02.2017, 16:22:26

    Var jau balsot tie, kas dzivo arzemes, bet tikai, ja saglabajushi deklareeshanos Ventspilii. Tad briivdienas tikai arii jaaieplaano juunija saakumaa un jaatbrauc uz dzimteni nobalsot.

  • -2
    Arnis 27.02.2017, 16:11:55

    Man patiess prieks par tavu intelektu. Nu mees zinaam arii Lembergistu veeleetaaju, kas buus gatavs ar pukeem sveikt krievu tankus , ja vajadzees.

  • -6
    Latvija pāri visām! 27.02.2017, 17:29:43

    Гроссмейстер,
    ja Saskaņa nonāktu tajā putrā, kas saucas koalīcija,
    tas būtu Saskaņas beigu sākums.
    Tas gan būtu ņirdzīgi - tipa Rincis ĀM, Šadurskis IM un kādi pāris saskaņieši mazos ministru krēsliņos:)

  • -6
    Latvija pāri visām! 27.02.2017, 17:38:21

    Arni,
    tu drīkstēsi nesveikt krievu tankus ar puķēm, tā vietā varēsi vicināt mazu baltu karodziņu) Tankisti sapratīs.

  • -2
    Novadnieks 27.02.2017, 18:25:47

    Tu ,Kurzemniek,tā baltā karodziņa kātu iependelē sev pakaļā un pastaigā pa Ventspili,lai cilvēki zin ka tas esi tu,putinoīd.

  • -5
    Latvija pāri visām! 27.02.2017, 22:28:24

    Tātad tu ar puķēm sveiksi?
    Tie lielākie liedzēji parasti ir tie dedzīgākie sagaidītāji.)

  • 0
    šašliks 28.02.2017, 23:00:37

    Klau, jūs ko, vēl neesat apjēguši? Kāda jēga šķēpus lauzt par tiem politikāņiem? Kāds viens, tādi visi - sū*umaisi un marionetes. Ne jau no tā, ko ievēlēsim, ir atkarīgs kas nākotnē notiks. Politiķiem nav kontroles pār to, kas notiek. Viņi tur ir ielikti tikai lai radītu ilūziju, ka kaut kas tiek darīts, tāpat kā vēlēšanas tiek organizētas tikai lai radītu ilūziju, ka varam kaut ko ietekmēt, ka mums ir kaut kāda izvēles brīvība. Atklāšu jums kaut ko - brīvību nav. Aizmirstiet vispār tādu vārdu. Pēdējās brīvības nomira līdz ar industriālās revolūcijas pirmsākumiem. Izvēles brīvība, vārda/runas brīvība, dajebkāda brīvība - tas viss ir salti meli, un tikai tamdēļ, lai cilvēku masas turētu grožos. Nav starpības, cik, kas, par ko nobalsos tādās vēlēšanās - viss tāpat tiek darīts pēc plāna, par kuru neviens no parasto mirstīgo slāņa netiek informēts, arī ne tie paši mūsu "mīļie" politiķi. Politiķi tikai paņem sev mazumiņu, ja reiz tikuši pie iespējas, un viņi nebūt nav tie, dēļ kā pasaule ir tur, kur ir. Un man nav žēl cilvēku, kas to nesaprot, jo, ja cilvēks tiešām neredz to, kas patiesībā notiek pasaulē, tad viņš arī šo visu ir pelnījis. Bet man ir žēl, ka tādi novelk sev līdzi pārējos, kas to redz un saprot.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: