Par droniem pludmalē
Zilā karoga pludmalē ir dažādi noteikumi, ko drīkst un ko nedrīkst. Vai ir pieļaujams, ka sezonas laikā virs pludmales un kāpām tiek laisti droni un filmē un fotografē cilvēkus? Saprotams, ja filmē pilsētas pasākumus, bet atpūšoties pludmalē mēs neesam devuši atļauju filmēt sevi un ģimenes locekļus, tai skaitā arī bērnus. Kā būtu pareizi jārīkojas, ja pludmalē pamana šādus filmētājus? Piektdien vakarā viens lidinājās apmēram divdesmit minūtes, cilvēku pludmalē bija daudz. Ko filmēja un kāpēc nav skaidrs.

Komentāri (21)
Ā un vēl, tiem dronafobiem, kas iedomājās, ka tūlīt visa pasaule ieraudzīs viņa celulītu vai pa ziemu uzēsto tauku aizsargslāni, varat būt droši, ja drons nav kādu 5m augstumā virs Jums, bet ir augstāk, tad attēlā Jūs būsiet prusaka izmērā. Ja neesi ar svaru, kad vienīgais veids kā Tevi pārvietot ir speciālā, smagā tehnika, tad vari neuztraukties! :)
Īstu latvieti, kas sākas no 100, vairāk tomēr uztrauc tas, vai viņš savukārt šo dronu drīkst filmēt.
Nav taisnība,jo var pietuvināt attēlu diezgan tuvu arī no augstāka lidojuma . Taču tie , kuri lido un filmē neinteresē svešas personas .Īstenībā pat vēlams , lai nav svešu iekš kadriem , ja vienīgi protams netiek filmēts kāds pasākums vai svētki , kuros jau bez liekiem tādiem ''Viesiem'' neiztikt . :)
NORMi, nu padomā loģiski, ja drons filmē ar 4K izšķirtspēju max, Tu uzlido 30-50 m augstumā, nu tā, lai smuki jūru redz un apakšā kkādi cilvēki vazājās. Jā Tu vari pietuvināt pēc tam (pēcapstrādē), es jau to neapstrīdu, bet no tāda augstuma pietuvinot, Tev labākajā gadījumā sanāks kkas no Minecraft un pat AI nepalīdzēs to izlabot :D
Ādolf, domāju ne tikai loģiski , taču es zinu arī kā drona lietotājs , jo tāds tiek lietots vajadzības gadījumos nevis izklaidei . No tāda augstuma kā minēji , cilvēki gluži nebūs tik nesaskatāmi,pietuvināt var un nav vajadzības pat 4K ieslēgt .Daudz atkarīgs no gaismas ,no filtriem uz kameras tāpat. Celulītu protams diez vai varēs redzēt :) kā arī ieraudzīt , kas kuram prātā ne tik ne . Kā jau rakstīju - tie, kuri filmē , neinteresē svešinieki , ja tas nav protams attiecīgi kādas kinolentes ,raidījuma vajadzībam un t.t. Un neviens ''lidotājs'' nelidos klāt speciāli kaut kādam kā ''Viesis'' tieši feisā un nesāks viņu filmēt , kā arī neskries klāt atskaites tādiem dot . Tādi personāži : '' kas ,kur , kapēc , kam ,kad '' un t.t. , vispār nevienam nav interesanti . Lai izprintē sev t-kreklu ar paziņojumu - Nefilmējiet mani . :D Vai labāk : sēž mājās,savādak nokavēs mīļoto panorāmu un rečekas ikdienas pasaciņas . :)
NORMi, es dronus lietoju jau no tiem laikiem, kad tiem montēja klāt DSLR kameras :D tāpēc saku, ka Tu runā muļķības par pietuvināšanu un redzamību. Es tiešām daudz esmu eksperimentējis ar šiem agregātiem. Taču piekrītu Tev par 100% lietā, kas attiecās uz speciālu cilvēku filmēšanu, tas tiešām 99,9% nevienu neinteresē.
Es nevēlos strīdēties,tapēc paliksim katrs pie sava .:) Visus lietojis neesmu un saubos vai esi arī pilnībā ar visiem iztestējies : ) Ar tehniku zinies arī darbojos ļoti sen un labi to pārzinu un lietojis esmu . ;) Es nesaku ka ideāli visu var izdarīt ,taču no maz aka augstuma var labi pietuvināt .Būs graudains jā protams .
P.S. Tiem dronfobiem laikam liekas , ka visu var redzēt ,jo saskatījušies filmas un pasakas par kosmosu . Neticu , ka viņi,tādi kā ''Viesis'' nekad nav redzējuši novērošanas kameru filmētos materiālus ,kurās var labi redzēt ka bilde nav no labākajām pat no profesionālām kamerām . Taču viņi par slinku , lai loģiski padomātu un salikt puzli,ka tiek mānīti . Nespēj to atzīt :)
Viss atkarigs no drona izmēra. Piemēram, MINI sērijas droni, kas ir 249 gr viegli, var pilotēt pilsētā un arī pludmalē. Aizliegts ir pilotēt virs masu pasākumiem un pārpildītā pludmalē ( jāievēro arī no flight zonas). Protams, ir nianses, piemēram, obligāti ir jābūt reģistrētam kā UAS operatoram portālā (tas maksā 5eur gadā) un operatora numuram OBLIGĀTI jābūt uzlīmētam uz drona. Droni no 250gr un līdz 4kg pilotēšana virs cilvēkiem un masveida pasākumiem ir aizliegta kā arī, lai pilotētu šādus dronus ir jākārto eksāmens. Kā arī, publiskā vietā var filmēt ko grib, to likums neaizliedz, ja tas ir paša izmantošanai, nu tā kā privātajam arhīvam. Turklāt, ja filmēto paredzēts publicēt, piemēram soc. tīklos, tad ir tāda kā pelekā noza. Ja filmē dabas skatu un cilvēki ir kā pelēka masa, kā fons, tad problēmu nebūs, ja sāc līst ar kameru kādam sejā, tad jāprasa atļauja publicēt. K-kā tā īsumā.
Ja drons ir nokritis, tas vairs nelidos...🤣
ANONĪMAIs, piekrītu, tik mums latviešiem ar to ir nelielas problēmas :D
Viesi, tu pasaules naba esi vai slevenība , ka baidies iekļūt kadrā ? Pludmale ir PUBLISKA vieta . Ja tevi speciāli nebildē un nefilmē , tad nekas netiek pārkāpts . Taču vari būt mierīgs , jo diez vai tādu kā tevi , kuram slimīgas domas , diez vai būtu vēlme speciāli filmēt .Tad jau jāaizliedz novērošanas kamers arī ieskaitot automašīnās un pie majām .
Lasām uzmanīgi jautājumu. Jautājums bija par droniem pludmalē, kur atrodas liels daudzums cilvēku. Es nezinu, kas tie par droniem un kādam mērķim tie tiek lidināti. Ja to dara policija kārtības novērošanai, tad policijai vajadzētu kaut kur par to informēt. Ja to dara vienkārši privātpersonas savam priekam, tad gribu zināt, vai tas ir atļauts. Un, ja nav atļauts, kā jārīkojas. Tik tok regulāri ir filmēti dronu video no pludmales un mola ar cilvēkiem, būvēm, kuras bez speciālas atļaujas filmēt nemaz nedrīkst.
Viesi , rakstu tev lēnām ,jo zinu ka neproti ātri lasīt . Nevēlos lamāties ,taču nav tev kārtībā ar prātiņu , JO 1.Droniem ir iemontēts ,ka aizliegtās vietās tas nelidos .Tie pat nepacelsies jo neļaus sistēma .Aizliegtās zonas tiek apzīmētas ar sarkaniem laukumiem kartēs. 2. Ja tur ir aizliegta zona un drons lido ,TĀTAD cilvēkam IR SPECIĀLA ATĻAUJA ,jo tam tiek doti kodi vai paroles ! 2. ''Silti'' iesaku pirms izteikt pretenzijas , sameklēt informāciju guglē vai palūkoties jutubē ,kur ir ļoti daudz informācijas par droniem un apmierini savu slimīgo ziņkāri .Tad sāc sūdzēties par visiem , kuri ne tikai ar mobilajiem arī bildē visur kur pagadās . Pie Tevis nevienam atļauja nav jāprasa ,tapēc sēdi klusi un neapkauno sevi parādot , ka nesajēdz elementāras lietas . Policijai ne tevi ne mani ne pārejos NAV katru reizi jāinformē par katru savu darba dienas plāniem , ja tie nav kādi īpaši svarīgi notikumi . Nenokavē panorāmu , savādāk palaidīsi garām ikdienas vakara pasaciņu.
Pēc civilās aviācijas noteikumiem virs cilvēku pulcēšanās vietām ir aizligts lidot ar dronu. Droši sauciet Pašvaldības policiju
Filmēt no ATTĀLUMA ( ārpus pūļa zonas ) ,lidot virs zonām kurās neatrodas apmeklētaji ,pacelties gaisā un filmēt KOPSKATU no droša attāluma DRĪKST ,ja ir viegls drons ( līdz 249 gr. ) bez problēmām .
А тебе завидно, что у кого-то есть дрон?
Сами постоянно выкладывают во всех соц сетях фото, а тут боятся, что мельком кому-то на видео попадут. Да кому вы там нужны? Удалите свои аккаунты во всех соц сетях и ходите в парандже.
Ir jau zināmi konkrēti krievu valodā runājošie, kuri regulāri publicē dronu video ar svešiem cilvēkiem, kas filmēti Ventspils zonā, kur filmēšanai vajadzīgas speciālās atļaujas. Cerams, ka policija šim pievērsīs īpašu uzmanību.
Būtu labāk valsts valodu mācījies, nevis te agresīvā manierē spriedelējis. Starp citu, bez personas piekrišanas foto un video, kas iegūti publiskā vietā nevar publicēt, savādāk var sanākt tiesu darbiņi un vainīgajam nāksies izmaksāt kompensāciju (skatīt datu regulu). Ja tev tik slikti ir šajā valstī un atbildi ar tādu agresiju tēmas autoram, tad vari doties uz sev brālīgu zemi rusņu ar visu savu čemodānu un zini, mums tevis nepavisam tevis nepietrūks. Good Luck!
Ja gribi runāt ar cilvēkiem, tad iemācies to darīt valodā, kādā runā cilvēki ar kuriem komunicē. Citiem nav jāpielāgojas, jo tev trūkst smadzeņu kapacitāte vai cieņa pret citiem
yolo, что-то не заметно, что бы ты сам придерживался такого принципа. Так что нечего и другим указывать.