Atkritumu šķirošana
Vienīgais jaunums ko redzu VLK lapā - ieviesti iepakojuma maisi un kā redzu ir iedzīvotāji kas tos jau saņēmuši un ir izlikti pie mājām jau izvešanai. Pēc manis redzētā - maisi nebūs tā labākā alternatīva konteineram jo vārnas tos plosa un šķirotais iepakojums nonāk uz ielas. Jautājums VLK - ja pašvaldība nespēj-nevēlas šos dalītā iepakojuma konteinerus piešķirt privātmājām, vai pastāv opcija tos iegādāties par maksu, uz nomaksu, no pašvaldības un/vai citur? [teksa ierobežojumu dēļ turpinājums komentārā]

Komentāri (6)
VLK, tas izvešanas sadalījums pa zonām, kas redzams iepakojuma izvešanai VLK lapā - izvešana uz to dienu ir jāpiesaka vai arī izvedēji konkrēto zonu attiecīgajā datumā izbraukā neatkarīgi no tā ir vai nav pieteikta izvešana?
Rezultātā visos gadalaikos pie mājām būs maisi. Nezinu, kas vainas konteineriem. Lūdzu rast iespēju sniegt jebkādu informāciju. Varbūt arī stikla konteinerus iegādāties pašiem, bet jautājums vai VLK akcetētu šādu pašu iegādātu konteineru izvešanu, vai tiem jābūt atbilsotšās krāsās, noformējumos, vai varbūt tomēr vienotas sistēmas uzturēšanai konteinerus var iepirkt VLK to izdevumus piedāvājot pa daļai segt māju īpašniekiem kas to paši izvēlas, ja reiz pašvaldība to nevar atļauties.
Saprotu, ka VLK šobrīd aizņemti ar jaunās šķirošanas sistēmas ieviešanu, līgumu pārslēgšanu. Līgumu šķiet pārslēdzu jau pagājušā gada novembrī tiklīdz tas tika uzsākts un pacietīgi gaidu kādu papildus informāciju, bet drīz pavasaris un pagaidām īsti nekāda kopaina neveidojas kā būtu jārīkojas.
Tad kāpēc zinot ka man ir optimāls tieši šāda tilpuma konteiners es to nedrīkstētu paturēt un turpināt lietot? Ko man iesākt ar 120l bio konteineru - nopļaut savu teritoriju, gaidīt mēneša pareizo dienu kad tas tiks izvest un tad pļaut pašvaldības teritoriju? Pa to laiku man pašvaldība būs uzlikusi sodu par nepiedienīgu zāles garumu.
Trešais jautājums - par stikla šķirošanu - es saprotu VLK ka darba daudz, bet ja jūs pieprasāt pārslēgt līgumu paiet vairāki mēneši un informācijas nekādas, tad varbūt vajag sākt ar plānu par realizāciju un tad izziņot obligātu līgumu pārslēgšanu. Lūdzu jebkādu info par stikla šķirošanu? Tur arī būs kādi maisi? . [teksa ierobežojumu dēļ turpinājums komentārā]
Tas šķirotais iepakojumu apjoms veido man šķiet ap 80-90% vispaŗ no visiem sadzīves atkritumiem, un ja mēs tagad šo aizstāsim atkritumus liekot maisos, nevis konteineros, tad agrāk vai vēlāk tas rezultēsies ar mūždien uz ielām esošiem putnu saplosītiem maisiem un ielās izkaisītiem atkritumiem.
Otrs jautājums - BIO konteiners - ja pirms līguma pārslēgšanas man ir 240l bio konteiners, arī jaunā līgumā tiek norādīts ka man ir 240l bio konteiners, tad kāpēc man nav iespējas šo konteineru paturēt un turpināt lietot? Tā vietā VLK man atstumj 120l bio konteineru (uz šobrīdi pie manis ir abi), kuru man nevajag un uzstāj lai 240l konteineru es atgriežot, jo tādi vairs netikšot lietoti. Kāds tam ir pamatojums? Kā jau e-pastā rakstīju VLK (atbildi nesaņēmu) lai vienu reizi vasarā nopļautu visu zāli, .t.i. savu sētu + visu pašvaldības teritoriju ap māju, man ir pilns 240l konteiners pie vienas zāles pļaušanas reizes. [teksa ierobežojumu dēļ turpinājums komentārā]
Par tādu lietu kā kompostēšana neesat dzirdējusi?