Tēma par lēnbraucējiem pilsētā
Jautājums pašvaldības/valsts policijai, likumā ir šāds pants:
"104. Transportlīdzekļa vadītājam aizliegts:
104.3. traucēt ceļu satiksmi, bez vajadzības braucot ar pārāk mazu ātrumu;"
Vai braukšana uz 30-40 km/h pilsētā var uzskatīt par šī likuma pārkāpumu? Ļoti bieži tas tiek novērots Ostas, Vasarnīcas ielās - šajā rajonā, tieši kur nav 30 km/h zonas.
Šādi ripinātāji visa ceļa garumā provocē apdzīšanas, bet kāpēc tik lēni jābrauc? Ar divriteni arī var 30 km/h izbraukāties.

Komentāri (14)
Nu ventspils ir tik maza ka dažu minūšu laikā var aizbraukt no vienas vietas līdz otrai arī velkoties.... Ja gadījumā atbrauc minūti vēlāk vai tas ko dzīvē maina? Manuprāt Ventspilī ir ļoti laba mierīga pilsētas ielu plašumam,gājēju,luksaforu un krustumu skaitam atbilstoša plūsma. Tie kas atvelk no krustojuma uz krustojumu tieši nejūt pilsētas ritmu. Te nav Rīga.
katru komentāru forumā raksti no citas kafeinīcas, kur bezmaksas wifi?
Visu cieņu yolo
Bet man katru dienu jāizdara vairāki darbi ...neviss tikai labākā gadījumā viens.
Es esmu biznesa cilvēks ar biznesa domāšanu.
Ja man jāierodas laika,tas nozīmē kad laikā,neviss kā sanāks
Vienkārši
cilvēki dalās divās daļās
ir normāli braucēji
un spānijas kailgliemeži kuri salīduši pa auto un meklē kurš ir gāzes pedāli,un bremzes pedāli
jābūt saprotošiem pret gliemežiem
tikai žēl kad šī populācija tā savairojusies
vairojas kā truši
Varbūt kādi lēnām brauc gar Ventu un meklē ar acīm kuģus :D
Kautkur uz Celtnieku ielas vai starp tiltiem arī būtu izbrīns, ka brauc ap 30. Privātmāju rajonos jau ir 30 zona, nu un Ostas-Vasarnīču iela vēl ir tūristu aktīva.
ne mums ir tik liela satiksme, lai daži lēni braucēji radītu sastrēgumus, ne mums ir tik tālu kur braukt, lai tas nopietni kādu aizkavētu. drīzāk jāpiestrādā pašiem pie iekšējā miera un sapratnes pret citiem satiksmes dalībniekiem.
Parasti šie braucēji neuztur vienu ātrumu, bet uzspiež gāzi, tad nomet, utt. Esmu pieradis taisnos posmos ielikt kruīzā ātrumu, tad diezgan traucē.
Nu tu varbūt esi jau tada vecuma pakāpē,kad tev nav kur steigties
un tev aizbraucot ar auto uz pilsētu un atpakaļ uz pārventu
Vari atļauties ceļā pavadīt veselu nedēļu,kā ķencis brauca uz tirgu...
Bet ko darīt tādiem kuri var aizbraukt uz kādu vietu un ir pustunda laika lai visu izdarīt
Bet pa priekšu kustās...kad gribās nobļauties...nūuuū..kusties sprāgoņ*..ja tāds ir viens, varbūt kad var mēģināt tadu apbraukt
bet ja tadi nū kusties....ir vairāk???
Ta vien gribas pie sarkanās gaismas izkāpt,nostāties celā un izsaukt ekipāžu lai ieskaidro kā ir jābrauc.
plāno savu laiku labāk, un nebūs visur jāskrien
Sranska kungs
Vai tad pēc satiksmes noteikumies
Visiem autovadītājiem jāpārvietojas pa ielām nav tādā ātrumā lai netraucētu citiem vadītājiem.
Vai varbūt Ventspilī ir savi noteikumi,kuri apmeram skan šādi
kā gribu tā braucu
kā māku tā maiju,un par visiem citiem man ir nos0ļauties
jo man taču ir labi.
vai tomer sn ir domāti arī priekš mūsu pundurijas kunga pilseteles
Vai likumā noteikts cik ir tas "pārāk mazs ātrums"? Ja pareizi zinu, tad nav noteikts. Problēmas ar apdzīšanu, neapdzen!
Tur tā problēma, ka nav noteikts, tikai var pieņemt, ka tas ir mazāks par maksimāli atļauto. Tagad dēļ ripinātājiem aizmugurē veidosies rindas, ja neviens neapdzīs :)
Lējējam- intereses pēc ieliku gūglī maršrutu, kurš skar Ostas un Vasarnīcu ielas- no Ventspils tirgus līdz Mājai un dārzam Inženieru ielā. Man izmet rezultātu - 5 minūtes. Pie atļautā ātruma. Šodien intereses pēc izbraukšu gan uz te minētajiem 30 km/h, gan man pierastajiem 55. Bet rezultātu jau var arī uz papīra izrēķināt.
Tu pazīsti arī papīru
un pildspalvu arī pazīsti
vai varbūt raksti vēl ar ogli
jo domāšana tāda aizvēsturiska