Ventspils atkal izceļas.

vau | 23.04.2025, 19:15:26 | 1734

Līdz 7 jūnijam palicis pavisam maz. Tāpēc ļoti labi ka var pareklamēt pilsētu un vēlēto kungu darbu. Lasot internetā saskāros ar vienu lietu,bet pārbaudot praksē tā apstiprinājās. Ventspils pilsēta un Ventspils novads ir vienīgie Latvija kur 35 gadu laikā nav digitalizēta neviena kapsēta. Izradās ka ir prasīts ,bet atbilde loti vienkārša --Neesot naudas tādām lietam. Apkaunēties vajadzētu ja pat mūsu apsmietā Latgale un Daugavpils to ir centusies darīt un loti daudz kas ir paveikts ,tad Ventspilij neatrast naudu . Ja kāds netic tad par šo digitalizaciju ir interneta kur skaidri un gaiši uzrakstīts --Ventspils nav neko digitalizējusi ,kur skaisti pieminets ka vienīga Latvijas pilsēta. Tāpēc atvainojiet ja kadam uzkāpu uz varžacīm ,aizskāru utt. Saprotu mums te vienīgā doma ir par jaunam darba vietam (izskaust bezdarbu) un jaunu velotrasi. Ceru ka izdevās laba reklāma mūsu darba rūķiem . Pēc kāda 10 jūnija pazudīšu unkādu laiku Ventspili nereklamēšu.

Komentāri (21)

• -2
    vau Pirms 1 nedēļas

ĻOTI CERU UZ MŪSU DARBA RŪĶU 1 Maija ielas Latvijas vislābākās un visdraudzīgākās pašvaldības atbildi ,jeb atbildi dos nākošajā sasaukuma.

• -4
    Mihelsons Kondrāts Karlovičš Pirms 1 nedēļas

Cik var ņemties ar tiem kapiem , zeme ir daudz... krematoriju jāceļ , cik ilgi vēl glabās zemē , un pēc tam neapmeklē un aizaug ar zāli , kremēt un vis ..

• 0
    Covid 19-25.ventspils.lv Pirms 6 dienām, 10 stundām

Ja krematorijas celtniecība būtu pašvaldības budžetam par dārgu,,var taču atvēlēt kādu vietu mirušo dedzināšanai.Kā to dara Indijā.Protams,pelnus Ventā nekaisīsim.Ventspils novads bagāts ar mežiem,tāpēc par malkas trūkumu nevajadzētu žēloties.

• -4
    Larijs Kukarans Pirms 1 nedēļas

Kondrāt,pilnīg tev piekrīt pa to krematorij,zem i dzīvajiem vajadzig.Un jaunie ari neiet uz kapiem.Cit i prom aizbraukuš,ta ka es.

• -4
    Pamuļķis Pirms 6 dienām, 19 stundām

protams kad jaunie neiet uz kapiem
    jaunie ciena tikai divas lietas
    pirmā nauda
    otrā nestrādājot, nopelnīt naudu

• -5
    vau Pirms 1 nedēļas

KARLOVIČAM UN LARIJAM . Atbildēšu siem diviem ērzeļiem . Par Lariju es nebiju gan tadās domās,bet gadās kļūdīties. Pirmkart kungi jūs vispar izlasijāt par ko ir runa. Tad atkartoju vēlreriz. RUNA IR PAR JAU ESOŠO KAPU DIGITALIZACIJU. Lai ieejot internetā varētu atrast apbedito cilvēku sarakstu utt ( ir arī ar foto). Varat apskatīties cienītie kungi . To ko jūs tur pļurkstat lai paliek pie jums . Burbuļojiet tālāk. Neviens te nenoliek kremāciju. Variet pēc tam pelnus kaut vai uz puķu dobēm kaisīt vai pankūkas cept,bet ir un paliks cilvēki kuri apbedīs. Larij ja reiz aizbrauci kā tu ,tad sory .

• -5
    Pamuļķis Pirms 6 dienām, 19 stundām

Visu cieņu,Vau,kungs
    Bet kā tev liekas
    kas ir galvenais dzīvē???
    kad mājai saplaisājusi siena un draud apgāsties,jas būtu jādara pirmkārt???
    Jāglābj siena
    vai tomēr jāsāk remontēt pamati un jākrāso fasāde,un nospļauties par to kad siena var teju teju sabrugt.

jā mēs dzīvojam digitālajā pasaulē.
    Jā tas būtu forši un ideāli.
    Bet vai tikai tas ir tas kas mūsu valstī ir primārais??

• -1
    Larijs Kukarans Pirms 5 dienām, 21 stundas

Vavam,es Kondrātam vispār rakstīju,par krematoriju,zemi un kapu apmeklēšanu,tā kā nevajag.Netaisos te strīdēties vai kādam kaut ko pierādīt,iztecu savas domas un viss.Nu,ja Tev tik jūtīga sirsniņa,tad atvaino,ka neuzrakstīju par kapu CIPARIZĀCIJU.Kas tad ja esmu aizbraucis nevaru izteikt savu viedokli?Ja krievs neiebruks Dzimtenē,tad atgriezīšos,ja novilkšu līdz pensijai.

• -5
    Mihelsons Kondrāts Karlovičš Pirms 6 dienām, 17 stundām

Vau , jampapiņ ,kapu vieta internetā , kapu svētki, nevar aiziet uz kapiem , internētā apmeklēšu , ja nezin kur , kas un kad apglabāts, kam tas vajadzīgs , kapi aizaug ar zāli , uzrok virsū , blakus, tas ir pa visu Latviju , kam ir sakārtots , tas bez interneta zina , kamēr dzīvs .......

• -3
    vau Pirms 6 dienām, 12 stundām

Žēl Karloviča jo gudrības zobs šim cilvēkveidīgajam laikam tomēr neparadīsies. Nedigitalizējot jau mājām plaisas arī nesalabosies. Digitalizācijai nav nekāds sakars ar kapu svētkiem vai aizaugšanu. Ventspilī kapu fotogrāfijas ir palīdzējušas atgriezt pareizo uzvārdu( Krievi bija izlaiduši vienu burtu) . Neticēsiet bet kapa piemineklis var pavērt ceļu pilsonībai. Nevienu vēstures grāmatu bez kapa pieminekļiem normālu nevar uzrakstīt. Ir ciltskoku un radinieku mekletāji utt. Ja te kāds šaubās ,tad aizejiet uz muzeju pie Puriņa kunga. Viņš var nodemonstrēt ka vēsturei tiek izmantotas . Ja man jameklē senči tad slavēto uzvārdu grāmatu var pakārt uz nagliņas ļoti daudz blefa. Karlovičus jau neizarstēs vakardiena jau viņam ir tāla vēsture, bet aunpierītēm ta gadās.

• -4
    P/i "Ventspils Komunālā pārvalde" Pirms 6 dienām, 13 stundām

Arī Ventspilī kapu digitalizācijas process ir uzsākts un ir jau veikta daļa kapu uzmērījumu. Darbus ir plānots pabeigt 2 - 3 gadu laikā.

• -3
    vau Pirms 6 dienām, 12 stundām

Paldies jums par informāciju. Man jau faktiski neko nevajag ,bet kaut nelielai daļai no jaunatnes noderēs.

• -7
    Tā viš i! Pirms 6 dienām, 9 stundām

Saprotu, ka kapu digitalizācija kādai sabiedrības daļai varētu būt svarīga, tomēr kaut kā liekas, ka pašvaldībai prioritāri būtu jārūpējas par dzīvajiem, un tad, ja atliek naudas un kapacitātes, tad var pievērsties šādām lietām. Nedomāju, ka pilsētām, kur trūkst vietas dārziņos un vecāki nevar atgriezties darbā, būtu jālepojas, ka kapi digitalizēti.

• -1
    Pamuļķis Pirms 6 dienām, 7 stundām

Tikai kurā gadsimtā tas tiks pabeigts

• -7
    Zirgam jāsmejas Pirms 6 dienām, 8 stundām

Akdies, kā nu es tagadiņ tāļāk dzīvos kā šo sagremos - nav mums digitālu kapu, ka tev div devin, vells pa stender! Nav šaubu, ka sadigitalizēs kapus, ķemertiņs un moš vēl kauč ko un sāks valsts zels un plauks! nemaz to railbatiķi nevajadzēs un 4strīp šosejs!

• -3
    vau Pirms 6 dienām, 6 stundām

Nebaidies uz taviem basketbolla groziem tas neattiecas tos nedigitalizēs. Starp citu naudiņu piešķir arī Eiropas fondi . Ja eiropai un pasaulei ir nauda arī šādām lietām paredzēta. , viss gan atkarīgs no gribēšanas. Tāpēcd savus zirgābolus vari te nekaisīt. Viss atkarīgs no gribēšanas pat ne prioritatēm . Starp citu vasaras brīvlaikā var mierīgi piesaistīt skolniekus.

• -6
    Pamuļķis Pirms 6 dienām, 7 stundām

Vau,nezinu kur tev ir gudrība, varbūt gudrības zobos.
    Es ar zobiem nedomāju
    Es domāju ar vielu ko sauc par smadzenēm...
    bet tu domā tālāk ar zobiem

• -4
    Mihelsons Kondrāts Karlovičš Pirms 6 dienām, 1 stundas

Vau jampapiņ, digitalizācijas attīstību par kapiem , lai vēsturnieki domā, man kapi ir daudzās vietās, kad māte bija dzīva braucām , tad es braucu , tur vairs nebraucu , man tepat kapi , kāmēr mēs būsim dzīvi , kapi vēl būs,tālāk tukša vieta un pie kājas digitalizācija , tā domāta vēsturniekiem un jaunu kapu vieta, uzrakt uz citu kapu , kad laiks pagājis murgs ....

• -1
    Spīdola Pirms 5 dienām, 7 stundām

Par kapsētu digitalizēšanu Ventspilī uzdevu jautājumu ventspils.lv pirms apmēram dažiem mēnešiem. Atbilde bija- naudas nav. Un sākās naidīgi komentāri no sērijas- vispirms domāsim par dzīvajiem. Pareizi, digitalizējot jau domās par dzīvajiem, ne tiem, kas jau zem zemes. Un “nav naudas” neiztur kritiku, jo plastmasas govju rekonstrukcijai un tml muļķībām nauda ir bijusi vienmēr, tāpat kā iestāžu augšgala regulārajām 3 mēnešu piemaksām- strādā vai uz darbu nenāk, bet naudu maksā…. Nav pat vērts izvērst šo tēmu..,

• -1
    vau Pirms 5 dienām, 6 stundām

Ļoti pareizi pateicāt ,bet Ventspilī vismaz te Forumā nav tā publika ar kuru var diskutēt vai normali sarunāties.Man jau pateica kadas ir bijušas atbildes cilvēkiem kuri par šo jautajumu griezušies 1 Maija ielas kantorī.ŠĪ ir bravūras ,lielības , visuvarenības un tukša spožuma paraugpilsēta.

• -1
    Spīdola Pirms 5 dienām, 6 stundām

Šis sāk atgādināt ilggadīgo epopeju ar ūdens apgādi kapos. Lūdzās, rakstīja, kaunināja un pirms kurām tur vēlēšanām saņēmās un ievilka. Toreiz vilcināšanās bija izskaidrojama ar faktu, ka neviens no tā brīža domes augšgala nebija ar saknēm Ventspilī (Jēkabpils, Kuldīga, Talsi, Roja…). Šis ir nedaudz cits stāsts. I T firmas saradušās kā sēnes pēc lietus, atliek vien gribēt paveikt ko tik paliekošu.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: