Kad varēsim normāli gulēt?
Kad varēsim Ventspilī normāli gulēt pa naktīm un dienā neiespringt (mūsdienu apstākļos), kad virs galvām negaidot zemu lido lidmašīnas un droni? Vai esam pārvērsti par AirBaltic izmēģinājuma poligonu? Lai lido virs jūras vai mežiem, kur nevienu netraucē.
Komentāri (30)
But vaidziks kater Vakar ieņemt vien 07 Brandvīn oder šķaidit vai nešķaidit Špirkt,le zinat.Tad būs gulet labak.
AirBaltic nav naudiņas tādām nodarbēm - to jau paši "aiz nav ko darīt" izklaidējas. Šodien jau nopirkt dronu vairs nav nekas sarežģīts.
Atbild SIA “Ventspils lidosta":
Kā jau ziņojumā pareizi minēts, Ventspils lidlaukā mācību lidojumus turpina veikt AirBaltic pilotu akadēmija.
Lai mazāk traucētu iedzīvotāju naktsmieru, mācību lidojumu veikšana diennakts tumšajā laikā tika uzsākta marta mēnesī jeb periodā, kad tumšais laiks iestājas ātrāk - uzsākot lidojumus tūlīt pēc krēslas iestāšanās. Savukārt vasaras laikā šāda veida lidojumi netiek plānoti.
Informējam arī, ka pilotu akadēmijas pārstāvjiem ir norādīts pēc plkst. 23:00 neveikt pārlidojumus virs pilsētas, kas ir ticis ievērots.
Norādām, ka lidojumi notiek ievērojot normatīvajos aktos noteiktos vizuālo lidojumu noteikumus un ievērojot atļautos lidojumu augstumus. Lūdzam iedzīvotājus ar sapratni izturēties pret šiem lidojumiem un nesatraukties par gaisa kuģu lidojumu aktivitāti.
Savukārt, par jautājumā minētiem dronu lidojumiem SIA “Ventspils lidosta” nav informācijas.
Kad vienreiz varēs beigt gaudot un nīdēt par katru sīkumu?! Čīkstulis..
nav neviens zemu lidojoš NLO manīts. Tas ir fake news
Laikam Kaziņpieskas zem pried guļ, ka viss dzird :D
Es nesaprotu. Autors guļ mežā, zem klajas debess? Kāpēc es savā dzīvoklī neko nedzirdu?
Pagaišgad no jūrmalas pa vasaru visu laiku lidinājās lidmašinas pa dienu , visu varēja redzēt, un skaņu arī , bet ka tas traucētu un lidotu pa naktīm , mazā bērna fantāzijas par Karlsona ar propelleru
Ja tās ir lidmašīnas
tad jūs nezināt kādas ir lidmašīnas
Es jau teiktu, ka komentētājs "EsEsmu" ir pretvalstisks elements. Viņa komentāri rada sabiedrības "šūmēšanos", lai piespiestu pašvaldības uzņēmumu, pastarpināti valsti, ierobežot augsti iesnesīgu darba vietu izveidošanu vietējiem iedzīvotājiem. Tajā skaitā tiek vājināta Ventspils lidostas darbība, kas ilgtermiņā var novest pie stratēģiska objekta - lidlauka slēgšanas.
ko teiktu ja blakus būtu starptautiskā lidosta???
Tad pilsēta vispar paliktu bez iedzīvotājiem
Es kādreiz Beļģijā dzīvoju apmēram 5km attālumā no lidostas
nu jā pirmo mēnesi nevarēju gulēt
pēc tam bija pie vienas vietas kas lido un kāpēc lido
Bet mūsu dārgajā pilsētelē drīz maisīs kad vārnas un kaijas lidos
idioti
Trauklupat Pamuļķi , kas tev pret vārnām un kaijām , kas šeit dzīvo ilgāk nekā tu ...
Tu esi daunis
vai tad es rakstu kad man tās traucē
tu vispār raksta jēgu un sarkasmu spēj atšķirt
vai tev tāpat kā ar tavam smadzenēm
mīzaki kopā ar smadzenēm
Tas nu galīgi nav patiesība, ka nelido pēc 23:00 un kaut ko ievero. Šobrīd ir pari 23:00 un tikko 2 lidmašīnās pārlidoja pāri Gāliņciemam. Un tā ir regulāri...
Ir jau krietni pēc 23:00 un tikko atkal pārlidoja pāri Gāliņciemam
Ak kungs, ārprāts. Ko nu tagad iesākt? Pēc 23:00 virs pilsētas pārlido lidmašīna.. Pasaulei gals klāt!
Ir 00:08 un tikko kārtējā lidmašīna pārlidoja pāri Gāliņciemam
Kas tev tur pārlidoja, ka tā jāuztraucas? B 52 pļaujošā lidojumā vai vienkāršs vienmotora lidaparātiņš?
Es vairāk par faktu kā tādu. Ka nav tā ka nelido pēc 23:00. Tātad vai nu pašvaldība nav informēta vai kas cits, bet jebkurā gadījumā atbild šeit nekorekti
Uztraukties vajadzētu,ja atlidotu Shahed droni.
Kur ir manāms uztraukums ? Es tikai fiksēju faktu, ka tas ko raksta pašvaldība par tiem lidojumiem nav korekti. Ja ir kādi cilvēki kam traucē, tad nevajag tos padarīt par muļķiem un apgalvot, ka lidojumi pa naktīm nemaz nenotiek
Atbild SIA "Ventspils lidosta":
SIA “Ventspils lidosta” ir pārrunājusi situāciju ar pilotu akadēmijas pārstāvjiem un atgādinājusi ievērot iepriekš noteiktos norādījums - pēc plkst 23:00 neveikt pārlidojumus pilsētai.
Taču lūdzam ņemt vērā, ka ne visas situācijas ir iespējams paredzēt un pilotiem atkarībā no situācijas (piemēram, laikapstākļu izmaiņu gadījumā - vēja virziena maiņa, pasliktinoties redzamībai miglas vai mākoņu dēļ utml.) var gadīties nepieciešamība veikt izmaiņas lidojumu plānos un var gadīties nepieciešamība īslaicīgi veikt pārlidojumus virs pilsētas.
Diemžēl šāds skaidrojums drīzāk rada vairāk neskaidrību kā sniedz atbildes. Rodas jautājums, kas bija tās laika apstākļu maiņas, kas lika jaukā un skaidrā otrā aprīļa vakarā izmainīt lidojumu plānus kā rezultātā bija kādas padsmit reizes no lidlauka japaceļas un atkal jānolaižas tādējādi vairākas reizes arī lidojot pāri pilsētas daļām... jeb pusotra stunda no 23:00 līdz turpat vieniem naktī skaitās īslaicīgi. Varbūt tad vienkārši atbildēt tieši, ka nakts lidojumi notiek arī pēc 23:00 un it sevišķi labos laika apstākļos, jo tad, kad ir lietus un apmācies, jau nelido. Citādi tā sanāk tāda nekorekta cilvēku maldināšana, kas robežojas ar meliem. It sevišķi ja tiek apgalvots, ka esot norādīts pēc 23:00 neveikt pārlidojumus un tas tiekot ievērots. Realitātē tas gan notiek pretēji.
Atbild SIA "Ventspils lidosta":
Kā jau iepriekš minēts, visas izmaiņas tiek veiktas, lai rastu kompromisu starp uzņēmumu un iedzīvotāju interesēm. Tātad, lai mazāk traucētu iedzīvotāju naktsmieru, mācību lidojumu veikšana diennakts tumšajā laikā tika uzsākta marta mēnesī jeb periodā, kad tumšais laiks iestājas agrāk - uzsākot lidojumus tūlīt pēc krēslas iestāšanās.
Savukārt, vasaras laikā šāda veida (mācību) lidojumi netiek plānoti. Papildus norādot, ka ar “vasaras laiks” tiek saprasti vasaras mēneši – jūnijs līdz augusts. Kas neatceļ citu lidojumu apkalpošanu diennaksts tumšajā laikā.
Ziņojumos iepriekš ir minēts, ka esam lūguši pilotu akadēmiju neveikt pārlidojumus virs pilsētas, taču norādām, ka lidojumi pēc 23:00 var tikt veikti, tai skaitā vispārējās aviācijas lidojumi, kā arī meklēšanas un glābšanas darbu gadījumos.
Faktiski lidojumi šogad tumšajā laikā ir notikuši jau vismaz septiņas reizes (vakarus) un tikai vienu vakaru norādījumi par lidojumiem virs pilsētas diennakts tumšajā laikā nav tikuši ievēroti. Kā iemesls šim vienam gadījumam bija jaunas studentu grupas un instruktoru ierašanās, kas nebija paspējuši vēl pielāgoties vietējiem ierobežojumiem.
Kā jau arī iepriekš norādījām SIA “Ventspils lidosta” ir pārrunājusi situāciju ar pilotu akadēmijas pārstāvjiem un atgādinājusi ievērot iepriekš noteiktos norādījums - pēc plkst. 23:00 neveikt pārlidojumus pilsētai.
Te derētu arī komentārs par to ar ko tiek saprasts vasaras periods, kad nakts lidojumi netiks veikti, jeb tas arī tāds interpretējams apzīmējums kā "nepieciešamība īslaicīgi veikt pārlidojumus" ?
@Es esmu Tu zem kok guļ, ka Te' traucē?
Esmu priecīgs, ka ziema sāk atkāpties un Ventspilī notiek rosība. Drīz tūristi iepludīs, Ghetto Games un Prāta Vētra, dažādi ar pilsētu saistīti pasākumi, dragreiss, Kurland baikeri utt. Un vēlos, lai izgāzē un trokšņo tā kārtīgi, lai tiem čīkstuļiem ausis aizkrīt ciet.
Man radi dzīvo laukos un savu reizi, kad zemnieks izved mēslojumu zemītei, smird kā traks. Bet ko darīt - tas viss ir normāli.
Palasot šeit čīkstuļus, gribētos tiem novelēt Simpsonu multenes sižeta sccenāriju - stikla kupolu pāri pilsētai un smirdiet/ slīkstiet savos sū*0s.
Ostas darbība nolaista līdz minimumam, dzelzceļš klusē. Jāaizver VIZIUM, lai skolēni no citurienes nebrauc, pludmale, jo tur tūristi atpušas, un ostu pie reizes.
Dzīvo klusumā savā dzīvoklī TV priekšā kā dārzenis.