Stāvvietas pie bērnu dārzu

Iveta123 | 12.03.2025, 14:45:47 | 1704

Jautājums Ventspils domei. Sakiet lūdzu kur lai bernu vecāki liek savas automašīnas atvedot bērnu uz darziņu, ja visas vietas ir aizņemtas un liekot invalīdu stāvvietā uz 5-8 min dabū sodu?Pārāk dārgi sanāk šī opcija. Ja vecāki strādā ārpus pilsētas, un darba ir jābūt laicīgi... Vai tiešām jāliek mašīna kvartālu uz priekšu ,atpakaļ lai pēc tam 15 min ietu ar mazu bērnu uz dārziņu? Vai tiešām nevar nodrošināt vismaz 2 stāvvietas ?

Komentāri (31)

• -5
    Barons (Freiherr von ...) Pirms 1 nedēļas, 3 dienām

Neir vaidziks vest tō Kinder ar Persōnig auto,le zinat.
    Ekš Ventspil Valst-Pilset ir sabiedrisk transport,ar kō vaidziks braukt.

• 0
    žurka Pirms 1 nedēļas, 3 dienām

Parasti 5-10 minūtes ātrāk vai vēlāk vietas ir. 15 minūtes ar kājām nav jāiet ne uz vienu dārziņu Ventspilī.

• 0
    ventspilnieks 36,7 Pirms 1 nedēļas, 3 dienām

Labojums: 15 minūtēs var aiziet uz jebkuru dārziņu ;)
    Bet, strādā ārpus pilsētas un pilsētā nav stāvvietu - galīgi pazemo pilsētu :D

• 0
    P/i "Ventspils Komunālā pārvalde" Pirms 1 nedēļas, 3 dienām

Labdien! Vai Jūs lūdzu varētu precizēt, par kuru pirmskolas izglītības iestādi Jūs rakstāt?

• -1
    Tā nu ir Pirms 1 nedēļas, 3 dienām

...''Stāvvietas pie bērnu DĀRZU...!!!" :);):):):):):):):)

• -6
    yolo Pirms 1 nedēļas, 3 dienām

Taisnība tēmas autorei. Pie lielas daļas izglītības iestāžu nav pietiekoši lielas stāvvietas, lai izlaistu bērnu. Dārziņis svarīgāk, jo nav tikai jāizlaiž, bet vecākiem jāieved. Stāvvietās bieži stāv tuvējo māju iedzīvotāju vai arī dārziņa darbienieku automašīnas. Dažās vietās šis ir atrisināts ar aizliegumu stāvēt ilgāk par noteiktu laiku. Žurka, atceries, ka jāiet uz dārziņu nevis pieaugušajam, bet jāved bērndārznieks

• -1
    žurka Pirms 1 nedēļas, 2 dienām

Varat man nekabināt muļķības, man ir žurkulēni. Tas, ka katrai pakaļai ar auto bezmaz pie durvīm jāapstājas, pārkāpjot CSN, nav gluži normāli, ja metrus 20 tālāk mierīgi var nolikt auto - un tā ir pie jebkuras izglītības iestādes. Ak, jā, jāieplāno 5 minūtes vairāk.

• -1
    žurka Pirms 1 nedēļas, 2 dienām

Gudri runāt māk visi - tad iesniedziet domei gatavu projektu, kur uz pašvaldības teritorijas būtu papildus 8 stāvvietas klāt pie katras izglītības iestādes. Pamēģiniet vienreiz paplānot.

• 0
    Persona Pirms 1 nedēļas, 2 dienām

Bet kur problēma no mājām izbraukt nedaudz ātrāk, nolikt auto nedaudz tālāk, nevis pie pašām durvīm un aizietu ar kājām?
    Mūsdienās tas ir ārprāc. Te trepītes, nevar ar ratiem tikt augšā, te 5. stāvs, te ietvei apmale par augstu.
    Interesanti, kā jūsu vecāki ar to tika galā?
    Nemaz nerunājot par laiku, kad nebija pamperi un mūsdienu veļas mašīnas

• -3
    yolo Pirms 1 nedēļas, 2 dienām

Tad priekš kam vispār šīs stāvvietas taisīt? Runa, man šķiet ir par to, ka kaut kas nepilda savu funkciju, nevis par to ka kādreiz dzīvoja sūdos un tagad nekas nedrīkst būt labāk

• 0
    Persona Pirms 1 nedēļas, 2 dienām

Labi. Ko tu iesaki? Kā labot situāciju?
    Tu domā tie, kas to risina, viņi ir savādāki kā mēs? Viņos nav augstāks spēks. Vietas ir tik, cik ir.
    Tad jāņem bērniem nost ārā laukums, jātaisa stāvvietas, lai mammītes pie durvīm var nolikt mašīnas.
    Tāda ir tava doma? Lai būtu labāk, nekā kādreiz?
    Es arī mašīnu lieku veikala stāvlaukumā tālāk. Jo varu ar kājām aiziet līdz pašam veikalam.
    Tuvāk liek tie, kam ir grūtības pārvietoties.
    Vismaz es tā domāju

• -1
    Covid 19-25.ventspils.lv Pirms 1 nedēļas, 2 dienām

Vislabākais risinājums-pārbūvēt visus bērndārzus.Lai varētu katrā grupā iebraukt ar auto,nodot audzinātājai bērneli un pa otru pusi ārā.Kā automazgātavā.
    P.S.Vēl nesenā pagātnē mammeles veda savus sīkos pie rociņas,kājām.Ziemā-ragutiņās,jo tad nebija tā nejēdzīgā prasība,ka trotuāram jābūt noskrāpētam līdz segumam.

• -8
    Iveta123 Pirms 1 nedēļas, 2 dienām

Es runāju par bērnudārzu "Eglīte" es parasti vedu uz 7.10 ,tad vedu otru uz skolu,lai pati paspētu uz darbu ārpus pilsētas un tad NAV brīvu vietu ,tikai invalīdu 2 vietas. Un ja man jābrauc apkārt teritorijai 15 min,lai kāda vietā atbrīvotos ,es savu darbu kavēju. Un es nefantazeju,tā ir realitāte. Nav problēmu tad ja var bērnu vest 7;30...tad ir vietas brīvas . Un tie kas tuvumā dzīvo ,vai strādā pilsetā,tiem nav problēmu aizvest ar kājām.

• -2
    P/i "Ventspils Komunālā pārvalde" Pirms 1 nedēļas, 2 dienām

Informējam, ka pašvaldība pie PII "Eglīte" organizēs papildu stāvvietu izmantošanu darba dienās no plkst. 7.00 - 9.00.

• 0
    Nobody Pirms 4 stundām, 37 minūtēm

Tu nemāki izkāpt no auto citā vietā, vai kā citādi prāts ieciklējies?

• 0
    Nobody Pirms 4 stundām, 34 minūtēm

Vai tomēr gribējās arī nesodītai izmantot invalīdu stāvvietu, bet šoreiz nesanāca? Zini.................. tpu, tpu, tpu. Viedi ļaudis to nedara principā. Ne tikai, ka "dārga opcija".

• -5

Un kur problēma izbraukt ātrāk? Es tā jau izbrauci lai tiktu bērnudārza no 7-7:10...problēma tā kā bērnudārzs neatveras 6.40.....:)

• 0
    Nobody Pirms 4 stundām, 32 minūtēm

Pilnīgs ārprāc. Kā tā?! Kosmoss neatrisināms.

• -4

Problēmas atrisinājums, būtu vismaz 2 vietas kuras var lietot bērnu dārza apmeklētāji no 7-8..ar to ar pietiktu. Vai ja bērns ar invaliditāti varētu dabūt uzlīmi ka ir invalīds. Pēc CSDD apmeklējuma uzlīmi neiedeva jo neesot kaut kāds kods. Bet invalida apliecība bērnam ir.

• 0
    ventspilnieks 36,7 Pirms 1 nedēļas, 2 dienām

Ar šo tad arī vajadzēja sākt. Es nesaprotu: cilvēki ar īpašām vajadzībām - pieaugušie un bērni - kautkā atšķiras? Jautājums filozōfisks, valstiskā līmenī.

• 0
    Nobody Pirms 4 stundām, 31 minūtes

Un pašai negribās ar tādu auklēties, ja?

• -1
    žurka70 Pirms 1 nedēļas, 2 dienām

Iesaku likvidēt pilnīgi visus zoodārzus pilsētas teritorijā,pārceļot vienu uz lauku robežas,būs gan svaigs gaiss,gan mātītēm kur noparkoties

• 0
    Kriko Pirms 1 nedēļas, 2 dienām

Iveta123 tikai nevajag dramatzēt. Lai nu pie kura dārziņa, bet Eglītē jau nu točna nav dižu problēmu ar parkingu. Noliec savu automobīli nedaudz tālāk uz garāžu pusi un aizej tos 15 metrus līdz dārziņam. Mazais pamodīsies un Tu uz zemes nolaidīsies. Pamēģini atrast parkingu no rīta pie Rūķīša .... Sapņotāja :D

• 0
    Qled Pirms 1 nedēļas, 1 dienas

Iveta123 dzīvoju pie bērnu dārza Eglīte. 15 min laikā no dārziņa ar kājām var aiziet līdz olimpiskajam centram. Tāpēc nevajag pārspīlēt. 07:05 lielāka daļa māju iedzīvotāji jau ir aizbraukuši prom un ir ļoti daudz brīvu vietu. Sākumā liels ieteikums, iemācieties normāli parkoties, jo no rītiem pie dārziņa ir savākušies visādi brīnumi. Viena mamma regulāri atstāj savu zilo pasātu pusi uz braucamās daļas, viena pa divām stāvietām un cits nolicies krustām priekšā citām tris mašīnām. Vienu rītu atbraucot mājās nolieku mašīnu stāvietā un viena mamma man sāk pukstēt virsū. Ka viņa vairs nevar izbraukt ārā no stāvietas, jo redz es esot viņai blakus apstājies. Bet tā jau nav mana vaina, ka tu braukt nermāki. Tāpēc cieniet citus ar savu meistarību apstāties un visiem vietas pietiks.

• 0
    tery Pirms 6 dienām, 9 stundām

Pie Eglītes pēc septiņiem no rīta ir pilns ar tukšām vietām. Ja cilvēks neprot iebraukt stāvvietā, bet grib nostāties tieši pie vārtiem un nekur citur, tad cita lieta, bet puse stāvvietu ir tukšas jau.

• 0
    Spīdola Pirms 5 dienām, 10 stundām

Pilnīgas muļķības par to, ka tuvāk long ek tie, kam grūtības pārvietoties. Vai varbūt tomēr? Piemērs: Vizium atklāšana. Ļaudis sabrauc, te pienāk kāds jauneklis un saka, ka te būšot no domes, lai liekot kaut kur tālāk. Pateicu, ka nekur nav norādītas vietas domes darbiniekiem un ka palikšu, kur esmu jau nolikusi. Puisis laikam nebija tam sagatavots. Bet nu vienam otram tiešām ar staigāšanu 20 m ir laikam problēmas. Sportot vajag, ne tikai krēslā sēdēt…

• -1
    Vaņa Pirms 2 dienām, 15 stundām

Policija vienreiz varētu tā nopietni ķerties pie tiem pārkāpējiem, kas nomet auto kur pagadās bērnudārzu tuvumā! Un valsts līmenī sodu par nepareizu auto novietošanu bērnudārzu tuvumā vajadzētu vismaz trīskāršot!

• -5
    [email protected] Pirms 2 dienām, 8 stundām

Pateicamies par Jūsu ieinteresētību sabiedriskās kārtības nodrošināšanas jautājumos, taču norādījumi par pārkāpumiem komentāru veidā nav efektīvākais pārkāpumu novēršanas veids. Redzot pārkāpumus, aicinām iedzīvotājus nekavējoties informēt Ventspils pašvaldības policijas dežūrdaļu (tālr. 28680808), kā arī pārkāpumus fiksēt ar video funkciju vai nofotografējot.

• 0
    Persona Pirms 7 stundām, 12 minūtēm

Ir ziņots, sūtīti pat foto uz epastu, atbildes ne kādas, kā arī nemanīju pašvaldības policiju minētajā adresē.

• 0
    ne Pirms 15 stundām, 46 minūtēm

Bērzu ielu vajag pārprojektēt par vienvirziena ielu ar stāvvietām vienā pusē. 20-25 vietas uz bērnudārzu, daudzdzīvokļu māju un skolu nav adekvāti.

• 0
    Nobody Pirms 4 stundām, 42 minūtēm

Lūk šādas "pie bērnu dārzu" palaidušas pasaulē sīko, un tad visi visur dancos līdzi. Viņai ir kur dzīvot, ir auto. ir tiesības, nav 15 minūtes priekš bērna, pirms iesmērē to citai mātīteri audzināt.
    Iveta, sēdi mājās un audzini (vai audzē, ja jau dārzs) pati savu atvasi.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: