Putnu problēma Ventspilī
Vai nav iespēja ierobežot putnu ģenerēšanos Ventspilī? 1/2 no viņiem vajadzētu likvidēt.
Ar katru gadu baloži, kaijas vairojās aizvien vairāk. Tiek piemēslota pilsēta ar rītdienu, tiek traucēts nakts miers, rīta miers (sevišķi vasaras mēnešos) u.t.t.
Paldies!

Komentāri (62)
Lai dzīvo Kaijas. Drīz Ventspilij būs jānomaina nosaukums. Pilsēta ar KAIJĀM :D
žēl ka kaijas nelasa forumu...viņas pat nenojauš ka viņu vieta pludmalē ,citiem putniem arī kaut kur...bet ja nopietni -kā lai putnus saliek pa vietām? LŪK JAYTĀJUMS. ES GUDRS ,BET NE TIK...
VNĪ, apsaimniekotāji, lūdzu attiecīgi rīkoties, ar katru gadu kļūst aizvien sliktāk. Tās necilvēciskās ķērkšanas visu cauru dienu sākot no plkst 4-5 rītā, līdz 22-23:00 nav izturamas vairāk. Lūdzu atbrīvojiet daudzīvokļu māju jumtus no šiem vandāļiem, postītājiem traucētājiem, baložu slepkavām u.t.t.! Kaiju vieta ir pludmalē vai mežā, nevis uz māju jumtiem.
Un jukušos tantukus, kas apsaimnieko sevis izveidoto putnu barotavas un dzirdītavas sētu pagalmos, arī ar lāpstu... babah.. pa kupri...
Kārli, kaijām ir tieši tādas pašas tiesības uz šo teritoriju kā Tev , viņas nav cilvēkam bīstamas. Bet kad Gāliņciemā (Tērauda un Medus ielas krustojums) ienāk mežacūku bars un uzrok dažās stundās pusi teritorijas , tad gan tā ir kā ir. Tas bija pirms 5iem gadiem.
sranski, tad jau tu pats arī nevērsīsies policijā, ja tiks bojāta tava manta vai ierobežots tavs miers? arī mīkstais? 100% dzīvo nomaļā vietā, vai privātmājā, kur šī problēma nav tik aktuāla.
Juri, nesteidzies linčot. ES kādreiz dzīvoju 5 stāvā mājā ar iekšējo lietus ūdens novadu. Mājas galā bija konteineru laukums. Reizē kaut-kur augustā uznāca spēcīgā lietus gāze un maniem kaiminiem pa koridora sienām sāk plūst ūdens , uz grīdas ūdens līdz potītei. Man ne, jo man bija gala dzīvoklis un tur jumta sile augstāk. Izrādījās kaijas no konteineriem sanesušās uz jumta plastmasas maisiņus un tie aizdarbēja voronku.
Es arī par olu iznīcīnāšu. Bet var-būt tās var apēst? Es dzirdēju no puikām, ka bērnībā ēduši vārnu olas
Juri, pa ko Tu runā. Pēc tavas loģikas, ļausi lai putni un dzīvnieki kāps Tev uz galvas, bojās tavu īpašumu, traucēs nakts mieru u.t.t., un Tu tā kā lupata stāvēsi stūrī un neko nedarīsi?
Kārli, ja nu te dažiem tavi skaļie bērni traucē? Arī ar lāpstu apsist?
Varbūt tiem cilvēkiem , kuriem traucē kaijas pārvākties dzīvot kur tālāk no jūras? Piemēram sibīrija , nu vismaz Daugavpils . Tur kaiju nav.
Piekrītu! Lūdzu atbilstoši rīkoties.