reklāmas izplatītāji
Ko man darīt, lai man pastkastītē vairs nemet reklāmas un visādus laikrakstus ko neesmu pasūtījis. Labi ja vēl uz laba papīra gadās, bet tie plānie un spīdīgie glancētie bukleti un apkopojumi mani besī.
Vējš 5.14 m/s
Ko man darīt, lai man pastkastītē vairs nemet reklāmas un visādus laikrakstus ko neesmu pasūtījis. Labi ja vēl uz laba papīra gadās, bet tie plānie un spīdīgie glancētie bukleti un apkopojumi mani besī.
Komentāri (50)
Tik gara diskusija un daudz labu jautājumu, uz kuriem diemžēl no atbildīgās iestādes nav atbilžu. Vai pilsētas mārketingā ir jaunas vēsmas un ir nolemts, ka ar iedzīvotājiem komunikācija norisināsies ar interneta troļļu palīdzību? Izdodiet skaidrojošos tiesību aktus nevis krāsainu foto žurnālu, kurā pats akts nemaz nav redzams, tas, lūk, pieejams QR kodā.
Te jau bija labs jautājums – kā pensionāri var kaut ko uzzināt, ja neprot nolasīt to QR kodu? Normāls jautājums uz kuru neviens no pašvaldības neatbild.
Atbild Pilsētas mārketinga nodaļa:
Labdien!
Informējam, ka avīzi izdod Ventspils bibliotēka, nevis Pilsētas mārketinga nodaļa. Avīzē netiek publicēti visi juridiskie dokumenti un teksti, bet gan ventspilniekam vieglā veidā uztverama informācija – tas ir īss skaidrojošs tiesību akta apraksts, papildināts ar vizualizāciju vai infografiku, lai tas lasītājam būtu vieglāk uztverams. Ar izmaksām un izpildītājiem varat iepazīties https://www.eis.gov.lv/. Kā arī informējam, ka uz visiem šiem jautājumiem Ventspils bibliotēka jau vairākkārtīgi ir sniegusi atbildes.
Atbildīgās iestādes, tai skaitā Pilsētas mārketinga nodaļa, ar iedzīvotājiem komunicē oficiālajā pilsētas portālā www.ventspils.lv kā arī pilsētas oficiālajos sociālo tīklu kontos. Par anonīmiem ierakstiem forumos Pilsētas mārketinga nodaļa neatbild. Aicinām ar mārketinga nodaļu sazināties elektroniski rakstot uz e-pastu [email protected].
> Tiem kas nekomunicē ar tautu šajā portālā.
Tas bija tāds daiļdiršanas paraugdemonstrējumus. Paldies par Jūsu atbildi.
Kas tad tur tik neloģisks? Pašvaldībai ir sava mājas lapa, kurā sniedz skaidrojumus.Tikai loģiski, ka tā ir vieta, kur viņi komunicē.
> Katja
Lieliski, tad atgriežoties pie tēmas sākuma, kāpēc komunicē tad ja to nevēlos. Vai tad tās pašvaldības reklāmas ar QR kodiem nav komunikācija? Tā gan ir vienā virzienā - tātad man kastītē vienā virzienā un te portālā otrā virzienā. Jauka komunikācija :).
Kad man būs interese, vai vajadzība es arī komunicēšu, prasīšu un interesēšos. Ja man tādas nav tad neuzbāžaties ar savu komunikāciju, vien atstājiet iedzīvotājam tādu iespēju, ja viņš to vēlas. Un cik no Ventspils pilsētas domes rakstītā sapratu tāda iespēja ir e-pastā [email protected].
Es arī uzlīmēju lapiņu "TIKAI ADRESĒTIEM SŪTĪJUMIEM" un pamatā neviens neko nemet.
Kad pēdējās reizes bijis Ventspilnieks.lv jūsu pastkastēs? Abonēt jau viņu nav iespējams.
Ne abonēt, ne atrakstīties. UN tas nu nekādi nav obligāts, jo neinformē ne par ko jēdzīgu!
> P.Marta
Ventsilnieks.LV ir uz papīra kuram ir pielietojums - tas notērējas saimniecībā. Ir arī pa kādam rakstiņam kuru palasu. Ja godīgi, tad arī šo izstrādājumu gribētos lai met kopā ar domes reklāmu domes sarūpētā spainī vai kastē. Un tad jau mēs cilvēki paņemsim, kuri abus, kuri vienu izlasīs un atliks atpakaļ vai izlietos saimniecībā.
Albert, ja Jūs runāj par Ventspilnieks.lv, es pateikšu , ka lasu VB un šo. Salīdzināšanai. Taisnība kautkur pa vidū
> Marta P "Tikai un vienīgi šādi!" :D
Un kāpēc ne atsevišķā kastē, kuru sarūpē pats informācijas sniedzējs (ieturot pilsētas vienoto stilu, tāpat kā suņu maisiņu un izkārnījumu miskastes) un pie viena uztur to arī kārtībā. Kam info nepieciešams tas paņem. Un netiek tracināti tie, kuri informāciju saņem citos saziņas veidos. Nevis visur un visiem, šādi tērējot nodokļu maksātāju naudu pa maksimumu un bezjēdzīgi, bet mērķēti un katrai auditorijai, tas noteikti būs viedāk un arī tuvināsies šim "pilsēta ar rītdienu" sauklim.
Marta P, Jums tāda personīga interese kaislīgi kā komjaunietei aizstāvēt visus arī visai apšaubāmos domes darbus. Bet loģika brīžiem tai saldajā propogandas mērcē pazūd. Ja šie izdevumi ir vajadzīgi, lai varētu informāciju iegūt tie, kam nav naudas avīzei un Internetam, kā lai viņi noskenē QR kodu un izlasa to, kurp tas aizved????
Es redzu jēgu šiem izdevumiem, jo zinu, ka citādi visus sasniegt nav iespējams. Un no kaimiņiem redzu, īpaši tiem, kas gados, ka tie šos izdevumus vienmēr paņem, lasa, jo viņiem nav pieejams nedz internets, un dažiem, iespējams rocība neļauj arī Ventasbalsi abonēt.
> Marta p
Pasaki lūdzu ar kuru galu domā tie, kuri piestūķē pilnu pastkastīti ar tām reklāmām un tajā skaitā jūsu izdevumu. Nu ja redzi, ka pastkastīte nav tukša, ka tā ir pilna, ka cilvēks visdrīzāk ir izbraucis, ja esi ar galvu domājošs taču nespiedīsi ar kāju iekšā to savu šedevru. Nākamais, ja pašvaldībai ir ar likumu noteikts ka jāinformē, līdzīgi kā zemes un īpašuma nodokļa maksājums, lūdzu informējiet tādā pašā veidā norādot adresi un personu kurai obligāti ir jāzina jūsu svarīgā informācija: piemēram, Vīizium grīda ir jau ceļā.
Bet ja šī informācija nav uz konkrētu adresi tad lūdzu izveidojiet savu pašvaldības spaini vai kasti un uzturiet to kārtībā, mainot informāciju uz aktuālo. Ja kādam šī info būs svarīga viņš paņems. Pie viena Jums būs ideāla statistika cik iedzīvotājiem šī info ir aktuāla. Pieļauju ka vienus 70% varēsiet ietaupīt. Iesākumā būs vairāk makulatūras, bet vēlāk mērķtiecīga darbība ar nojaušamu auditorijas loku.
Pasta kastē ir tikai viens tas žurnāliņš. Ja Tev pastnieks piestūķējis pilnu pasta kastīti, tad jāsūdzas pastam.
Zemes grāmata informē vienu vienīgo cilvēku uz kuru tā reģistrēta, bet pašvaldībai jāinformē visi tās iedzīvotāji, ne tikai deklarētie, līdz ar to - kāds ir cits veids, kā informēt senioru, kurš dzīvo īrētā dzīvoklī Ventspilī, bet nav tur deklarējies? Tikai un vienīgi šādi!
Jau sen Lembergs izdevis pašvaldības saistošos noteikumus, ka nedrīkst piemētāt paskastes ar neadresētiem izdevumiem.
Tikai par šiem noteikumiem neviens nezina, jo tos nedrīkst nodrukāt un samest iedzīvotāju pastkastēs!
Lembergs ir tas poļitruks, kura dēļ vent_biblioteka piemēslo apkārtējo vidi un pastkastes.
NU tieši tāpēc tiek izdots šāds izdevums, lai cilvēki būtu informēti un nevarētu šādas muļķības izdomāt!
vent_biblioteka(i)
informatīvie materiāli – valsts un pašvaldības iestāžu materiāli bez adresācijas pazīmēm, kurus jāpiegādā, neņemot vērā uzlīmes ar atteikumu saņemt neadresētos sūtījumus
Marta(i) P
Pašvaldībai obligāti ir jāinformē sabiedrība par, piemēram, jauniem saistošajiem noteikumiem. Pastnieks nekādā veidā nedrīkst šķirot, kam šo informāciju piegādāt, tā obligāti jānogādā visiem, lai cilvēki ar to iepazītos. Lai nebūtu situācija, ka cilvēks pārkāpj kādu noteikumu un saka, ka nezināja - jo nezināšana neatbrīvo no atbildības.
Jautājums - vai visi iedzīvotāji ir informēti par Krimināllikumu, Administratīvo likumu kodeksu un Būvniecības likumu? Varbūt arī nezinot tos ir iespēja ko pārkāpt un "izvairīties" no atbildības?
nezināšana jau neatbrīvo no atbildības. Pašvaldība var skaidrot savus pieņemtos noteikumus un rūpēties par to, lai iedzīvotāji informēti. Valsts varētu pati savu darbu darīt, bet tur lielākā problēma ir tā, ka nevar izskaidrot to, ko ko nevar saprast. Par to pašu vakcinēšanos - tā ir brīvprātīga, bet var atlaist, ja neesi vakcinējies. Vai vēl trakāk, ka dienestā ir jaatmaksā visas mācības+atlaiž.. No kura laika šādas lietas var piemērot uz pagātni? Gan jau nevienā līgumā nav minēts, ka par nevakcinēšanos var atlaist un jāatmaksā viss.
Domāju, ka te ļoti svarīgs faktors ir šo izdevumu saturs un forma. Esošajā variantā tie ir vieni vienīgi atkritumi. Ir ļoti apsveicami, ja pašvaldība grib informēt iedzīvotājus par BŪTISKO. Šajā gadījumā tās ir reklāmas bilžu grāmatas, kas nto reizi atgremo visu, kas jau rakstīts ntajās vietās citur. Tad vēl kā punkts uz i tas viss ir arī pašvaldības atskaitē. Nu vienkārši ir daudz par daudz. Lūgums pašvaldību ieklausīties un pārstāt šķērdēt naudu šādām plikām reklāmām.
Cienījamā bibliotēka, atslēgas vārds ir "var izdot", bet tajā pašā laikā ir jāparedz tiesības attiekties vai nesaņemt dažādus informatīvus materiālus.Šeit arī saduras 2 intereses, ir daļa, kas vēlas saņemt un daļa, kas nevēlas saņemt neadresētus sūtījumus savās pastkastēs.Es ieteiktu ieviest skaidrību tiesiskajā regulējumā, tas mazinātu diskusijas šajā jautājumā.
Var izdot, tas nav obligāti. Ja Bibliotēka nolemj, ka tas ir efektīvākais veids, kā informēt ventspilniekus, kāpēc, gan lai to nedarītu? Un noteikumi, ka no šādiem izdevumiem nevar atteikties ar to uzlīmju palīdzību, jau nav bibliotēkas izdomāti. Tas ir lai kāds kādreiz nevērstos pret pastu, ka redz nav painformēts, jo kāds bērns muļķojoties uzlīmējis uzlīmi.
Atbildot par informatīvajiem izdevumiem, paskaidrojam, ka Valsts pārvaldes iekārtas likums nosaka, ka “Valsts pārvaldes [t.sk. pašvaldības] pienākums ir informēt sabiedrību par savu darbību. Tas attiecas it īpaši uz to sabiedrības daļu un tām privātpersonām, kuru tiesības vai tiesiskās intereses īstenotā vai plānotā darbība skar vai var skart.”
Ventspils bibliotēka informatīvos izdevumus izdot pamatojoties uz tās nolikumu un saskaņā ar likuma «Par pašvaldībām» 14.1 pantā noteikto, ka pašvaldība var izdot informatīvos izdevumus, kuros informē vietējos iedzīvotājus par likuma “Par pašvaldībām” 6. pantā noteikto funkciju izpildi, nodrošinot izdevumu pieejamību bez maksas. Informatīvo izdevumu var izdot reizi mēnesī, bet papildus pašvaldība var izdot arī informatīvos izdevumus, kuros publicē pašvaldības un tās institūciju pieņemtos aktus un skaidrojumus.
Likumā “Par pašvaldībām” noteiktās pašvaldības funkcijas ir visdažādākās, tādēļ informatīvo izdevumu saturs ir visaptverošs.
Nav jau runa par to, ka pilsēta nebūtu attīstījusies, bet gan par to, ka šis ir vienīgais veids, kā tiešām sasniegt ik vienu. Daļai nav pieejams internets, kādam sociālie tīkli, kāds nevar atļauties Ventas balsi nopirkt. Šāds ir vienīgais veids kā nodrošināt ikvienam iespēju izlasīt.
> Marta P
Kad dzirdu tekstu - "vienīgais veids" tad gribas pasmaidīt. Vienīgais veids tas nozīmē izdomas trūkums. Pat Ņūtons saprata, ka ābolam nav tikai viens vienīgs veids kā nokrist, kaut arī tas neizbēgami krīt zemes virzienā :D
Marta P
Un monitori katrā pašvaldības iestādē, kā arī (ne visos) veikalos ir otrs "vienīgais" veids
Protams neaizmirsīsim par trešo "vienīgo" veidu - Ventspils attīstības aģentūru :)
Manā piemājas veikalā nav tāda monitora, kur tad man skatīties? Labi, es vēl internetā izlasītu, bet mums kaimiņos daudz senioru, kam nav internets, un piemājas veikalā nav monitora - kā viņu painformēt?