Kultūras dzīve Ventspilī

Marta K. | 08.12.2020, 12:06:09 | 1062

Šajā laikā, kad kultūras pasākumi mums ir deficīta prece, mani īpaši tracina komentāri, izteikumi un pat publikācijas par to, ka Ventspilī kultūra nav vajadzīga, koncertzāle nav vajadzīga un neesot jau cilvēku, kas tur ies.. tie esot “nevajadzīgi dižobjekti”.
Katrā miestā, pat ne mazpilsētā, bet mazapdzīvotā vietā tiek atjaunoti un uztaisīti, kultūras nami/saieta nami, lai cilvēkiem būtu pieejama vieta, kur organizēt kultūras pasākumus. Bet Ventspilī, vienā no lielajām pilsētām kultūra ir lieka ekstra? Tā var pateikt tikai cilvēki, kas Ventspili neieredz, vai kam principā riebjas kultūra!
Vai tiešām Ventspils bērniem Mūzikas skola vienā ēkā, kura nav dzīvībai bīstama ir lieka ekstra? bibliotēka, kur bērniem apgūt un stiprināt lasītprasmi, pieaugušajiem pieejama saturīga lasāmviela, un vieta kur ģimenēm un bērniem saturīgi pavadīt laiku ir lieka ekstra?
Zinātnes centrs -lieka ekstra? Jo Ventspilī un arī Kurzemē bērniem nav vajadzīgas vietas, kur izglītoties!

Komentāri (11)

  • -17
    Sigurds 08.12.2020, 12:11:13

    Landmanis jau teica, ka koncertzāles ceļ orķestrim, teātrus - teātrim. Nevis cilvēkiem, kas apmeklē koncertus un teātrus. Ne bērniem, kas mācas par mūziķiem! Ar tādiem deputātiem un tādu attieksmi mēs "tālu" tiksim. Darbavietas vajadzēs darba devējiem, ne darbiniekiem, tās arī nebūs nepieciešams veidot jaunas..! Un tā to pilsētu iznīcinās!

  • -20
    Kristiāna 08.12.2020, 12:47:02

    Tie jau tie paši, kas uzrakstīja iesniegumu, par to, ka Ventspilī nav vajadzīgs arī lielāks peldbaseins un rehabilitācijas centrs! Ventspils pilsētas domes deputāti, kuri apgalvo, ka ir iedzīvotāju viedokļu aizstāvji! Var būt ir kāds, kas uzskata, ka Ventspilī nav vajadzīga ne kultūra, ne sports, ne veselības aprūpe, bet tie ir tie paši, kuru lielākais lāsts ir tas, ka alkoholu var iegādāties tikai līdz 10 vakarā, un nu vēl brīvdienās vairs nevar vispār..
    Un vai šādu interešu aizstāvēšana ir mūsu bērnu , mūsu pašu un pilsētas nākotne!?

  • -17
    Soross 08.12.2020, 13:22:25

    Un vēl jāpiebilst, ka mani stipendiāti no Delnas čakli raksta iesniegumus tiesām, lai panāktu būvatļaujas aizliegumus jebkam, ko Ventspilī grib būvēt! Gan koncertzālei un Mūzikas skolai prasīja aizliegumu būvēt, gan pat Talsu slimnīcai prasīja atsaukt būvatļauju, jo Talsu un Ventspils slimnīca ir viena juridiskā persona: Ziemeļkurzemes slimnīca.
    Tiesa gan, maniem stipendiātiem nevienā gadījumā neizdevās iznīcināt attiecīgās būves, tikai laiku un naudu iztērēja, bet esiet droši: naudas ņēmāji no manis tāpat apstrīdēs būvatļauju, kad Ventspilī būvēs kaut sabiedrisko tualeti Tārgales ielā!!!

  • -16
    sranskis 08.12.2020, 13:43:02

    Palaidi garām plānoto peldbaseinu! Tur Tavējie nostrādāja godam!:)

  • -6
    Soross 08.12.2020, 23:29:29

    Tiešām, Sranski! Paldies! Vismaz kāds man prieciņš maziņš: jā, Ventspils peldbaseinam domāto naudu manējie atdeva Rēzeknes "saskaņiešiem"!

  • -6
    Nah Nahs XIII 08.12.2020, 14:36:53

    Re,re,kā lembergisti sarosījušies!
    Vēlēšanas vairs nav aiz kalniem...
    Tādā gadījumā,ja kovids nepadarīs savu,skries atkal balsot par sava elka "partiju"?

  • -17
    Trakais Zivs 08.12.2020, 18:23:19

    Un par ko balsosi Tu?Par tiem Rīgas dauņu ielikteņiem Ģirtiņvaldi un to otru liberastu pēdlaizi kuriem Ventspils patiešām pie 1 vietas-pildīs rīkojumus un mēģinās no pārpalikuma sev kabatas piebāzt! Tur 1 caurkritušais pat savu māju nebija spējīgs kārtībā uzturēt-esot cūkstalli pēc sevis atstajis tadu itkā 3 tabori romu ar visiem zirgu ratiem pa iekšu dzīvojušies.

  • -4
    .Heinrichs 08.12.2020, 19:21:33

    *obanij karūsai
    Balsošu par tiem,kas čigānus sauc par čigāniem un,atbildot uz iedzīvotāju jautājumiem,nelauzās svešā valodā.

  • -7
    Katja 09.12.2020, 10:34:41

    Galvenais, lai cilvēki iet un balso! Un pirms balsošanas 1) izlasa partiju programmu - solījums; 2) ar GALVU apdomā vai tas ir reāli; 3) ar GALVU apdomā vai tas ir loģiski un pareizi; 4) apskatās iepriekšējos solījumus un vai tie ir izpildīti, un vai tie bija labi!
    Paskataties apkārt, kas notiek pasaulē, valstī, pilsētā, kas ir labi, kas slikti, kur jāpacenšas un, kas ko ir darījis, lai būtu labi vai slikti! Izmantojam galvu, mīļie!

  • -1
    Die Fahne hoch! 09.12.2020, 11:55:01

    Programma:

    Par Latvijas valsti, savu turpmāko paaudžu un citu tautu priekšā atbild latviešu tauta.
    Gādība par latviešu tautas godu, vienību un labklājību ir augstākais uzdevums.
    Latvija ir un paliek lauksaimniecības valsts. Viņas saimnieciskai polītikai jāatbilst vienīgi šim nolikumam.
    Baltijas valstu militārā, polītiskā un saimnieciskā savienība ir Latvijas valsts ārējās polītikas pamats.

    Latviešu tautas apvienība "Pērkonkrusts".

  • -2
    ventspilnieks 36,7 08.12.2020, 20:09:49

    Marta pāris gadus aizķērusies pagātnē! Tere, Marta! ;)
    Cerams, ka Marta noloca IIN to būvju uzturēšanai, nevis saņem no citu nopelnītā.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: