Atpūta un sports
Šodien no jūsu nemīlētās Pārventas gaidījām transportu nr 20 uz jūrmalu pilsētas daļa, jo mums vieglāk aizbraukt tur! Piebrauc mrš un vadītājs saka, nekas babas nesanāks! Līdz centram, kaut kas tur skrien! Vienīga saulainā brīvdiena, biški atpūsties, uzsildīties it kā nebūtu grēks! Nea, nevar! Palikām ar garu degunu! Sākam analizēt to šausmīgo nepieciešamību visu darīt ko nu māk, obligāti caur centru! Ezers ar šoseju apkārt ir? Ir! Pārventas garu garās nomales jeb užavas ceļa nomale ir? Ir? Nē, jums vienmēr jā.. jāņemas pa centru ar savu idiotismu! Kāpēc! Nav pirmā reize jau, kad mani dēļ riteņbraucējiem, klibojošiem nūjotājiem utt izmet centrā un ej ar kājām kur vajag! Slabo ar plānošanu jeb jāplātās, skat, kā es rīkoju jukas? Jau tā netiek nekas rīkots Pārventā, tad vēl pieturā nebrīdina, ka nenāc rīt pie manis..es tevi nevedīšu.. izbojāta vienīgā saulainā brīvdiena.. vairāki cilvēki tā arī palika pieturā

Komentāri (8)
Kretīns ir un tāds paliek
Tad ej uz Pārventas jūrmalu, tad kaut vienreiz paskaties tos Pārventas un jebkurus citus svētkus Pārventā..jeb nedrīkst mums uz jūsu pusi rādīties? Un ko tev šoferis?vai man vienīgajā brīvdienā un saulainā dienā nedrīkst atpūsties, kur gribu? Un ne jau es viens paliku pieturā! Un nevar es paiet! Un centrā nekas nav jānoslēdz, ja ir papilnam vietas sportam! Tā Pārventa jums kā dadzis d... Kaut vai reiz paskatās, kāds "svētku" noformējums te ir/nav jebkuros jūsu svētkos..
Ar ko Pārventa ir īpašāka par citiem pilsētas rajoniem, ka būtu pelnījusi nez kādas ekstras? Pārventā ir bērnu dārzi, skola, stadions, veikali, bērnu pilsētiņa, moderna bibliotēka, praktiski visi autobusu maršruti no Pārventas uz centru. Ir savi svētki, kuri, starp citu, nav, piemēram, Gāliņciemam. Nevienā citā pilsētā tā neizdala kādu rajonu, tikai Ventspilī. Un vēl nav labi. Kur tad to maratonu lai taisa, kur būtu visas labierīcības turpat 2 tūkstošiem cilvēku?
Viesim
Pārventa ir īpaša ar milzīgo čigānu daudzumu...
Cepiens,jeb pretenzija ir par to, ka ir tik daudz vietu un iespēju kur rīkot maratonu! Vai bez visas pilsētas ielu bloķēšanas šis pasākums nav iespējams? Tas jau jaki skrieniet, leciet,soļojiet, gar Bušnieku ezeru, gar hūti, gar jūru, ta jebkur. Kāpēc šī piespiedu blokāde, kapēc šī piespiedu demonstrācija? U n jā , ir arī iebraucēji, tūristi, viesi, kuriem gribas savu brīvdienu pavadīt pēc saviem plāniem.
Dažreiz šķiet, ka kāds pilsētnieks no mēness nokritis. Pilsētā taču ir arī skrējiens gar Būšnieku ezeru. Nūjotāji iet gar hūti un Vasarnīcu rajonu. Kāpēc jātaisa tracis, ja vienu dienu dažas stundas ir slēgtas centra ielas? Visā pasaulē maratoni notiek centrā. Arī Rīgā, starp citu, ja svarīgie Ventspils iedzīvotāji nav pamanījuši. Kur jums visiem tieši šajā laikā jābrauc? Ventspils ir maza pilsēta, visur var aiziet ar kājām un aizbraukt ar velo.
Par ko ir šis ieraksts? Par kultūras centru, kas neko nerīko nabaga Pārventā? Tikko taču bija Pārventas svētki. Par Ventspils reisa šoferi, kurš nespēj jēdzīgi pateikt, ka pilsētā notiek pusmaratons, nevis kaut kas tur skrien? Par savu stulbumu, ka nelasām ziņas un tieši tagad gribējās uz pilsētas jūru? Kas vainas Pārventas jūrai un Staldzenei? Beidziet vienreiz ņemties, cepuri nost Maratona klubam par lieliski noorganizēto pasākumu. Beidzot pilsētā bija cilvēki, ne tikai vietējie, bet arī viesi. Sestdienā nevar rīkot, jo tantes netiek uz tirgu. Svētdienā arī izrādās nevar, jo tantes netiek uz jūru.
Nekas traks nenotiks ja tas 30 minūtes no centra pastaigasies līdz jūrai.
Bet Pārventā arī tak ir jūrmala, var iet peldēties tur, ja negrib bisk pastaigāties.