Vēlreiz par Renķa dārzu.

vau | 22.01.2025, 08:50:58 | 688

Ventspilī ir palikuš divi laukumi vai parki kuri vēl nav sacūkoti. Dzirnavu laukums un centrālais starp Ļeņina(Vadoņa) un Kārļa Marksa ielām pilsētas centrā. Gagārina parks ir bērnu pilsētiņa. Renķa darzs jau ir pagātne.Dārzs ,jau nosaukums pasaka priekšā kas tas ir. Dārzā var uzdziedāt,labi tur ir tads stends izveidots,bet pārējais tur ir lieks, bet tā gadās ja Āži par dārzniekiem. Blumberga kungs -- cik kokus esat iestādījis teiksim parkos pie kuriem pēc gadiem 100 būs plaksnīte kas to izdarījis.Teiksi 3 ēdamās kastaņas(Ventspilī nav) Ošenieks -pat nevienu osīti nav atstājis kuru rotās uzraksts par cilvēku kurš reiz bijis. Embergonkulis- kāpēc Renķa dārzu nerotā jūsu stādītais Ginks vai kada Metasekvoja un Sibīrijas Ciedrs. Dārzs bija jāveido lai paliktu nākošajam paaudzēm. Dārzu diemžēl neveido vingrošanas rīki ,zilas cepures , zirnekļu tīkli ,bet tagad vēl trakak velotrase. Pat ap tiem dīķiem (malbedrēm) ir vietas gan eksotiskiem ,gan arī prastākiem kociņiem.

Komentāri (13)

• 0
    Covid 19-25.ventspils.lv Pirms 3 nedēļām

Atpūtas dārzu (ne Gagārina parku) un Dziesmu svētku laukumu sačakarēja.Kāpēc-lai nebūtu jāiegulda līdzekļi jaunu apzaļumotu teritoriju izveidei.Tas nekas,ka šīs vietas bija tautā iecienītas.
    Nākošām paaudzēm atmiņā diez vai paliks kādi tur blumbergi,ošenieki,vītoliņi.
    Lembergs varbūt tiks pieminēts tādā par kategorijā,kā tagad pieminam Staļinu...

• -2
    Viktors Torpēda Pirms 3 nedēļām

Un kāpēc pie katra iestādītā koka būtu plāksnītes jāliek?
    Tas jau pēc tāda aicinājuma uz egocentrisma kultivēšanu izklausās!
    Reguālri talkās cilvēki stāda kokus pilsētā - katram, kurš stādīja par to plāksnīti jāpieliek? Man nevajag - man prieks, ka esmu ko labu izdarījis.
    Un vai tad tikai eksotiskie koki ir cienījami - man piemēram prieku sagādā katrs parastais kastanis un liepa vai pīlādzis!

Bet pilsētās nekur vairs parki nav kā plika bērzu birzs - tā bija pirms 200 gadiem. Jau pagājušajā gadsimtā, lai piesaistītu pilsētniekus vairāk laika pavadīt parkos, tajos izvietoja dažāda vecuma iedzīvotāju un gadsimtā iecienītām nodarbēm atbilstošus elementus - ļoti dažādus. Nu ko darīt, ja šodien nav vairs kriketa, bet sportiska ķermeņa kults..
    Es arī neizmantoju tos vingrošanas rīkus, bet cienu tos, kas izmanto - tas nebūt netraucē! Bet, ja vienkārši dzīvē uznācis tāds posms (kad cilvēki traucē), tad daudz veselīgāk, no visiem aspektiem, ir braukt restaurēties uz kādu mežu.

• -3
    vau Pirms 3 nedēļām

Mēģināšu tevi torpedēt. Nezinu gan vai tavas smadzenes pietiekoši daudz rievu ar atzariem.
    1.Kaut reizi mūžā essi ieejot parkā pieiet lie tādām plāksnītēm. Ir Rīgas ,ir Talsos, ir vēl uzreiz nepateikšu . Tas pats b vcērojams mums te katru dienu pilsētā ,plāksnīšu daudz. Kur,pie ēkām pie mūsu jaunbūvēm. Par tādu naudu pateicoties tam un tam tapusi šī ēka utt. Tur gan tevi noteikti var arī sastapt.
    2 .Braukt un restartēties uz kādu mežu . . Man nav ko teikt. Mums ir fantastiski daudz kuri nekur nevar aizbraukt. Ja var tad ļoti jāpietaupa degvielai. Neskaties pēc sevis ,lūk es ,lūk man . Sapratu kas esi par torpēdu. Iesēdies savā Labboerdžīnī ,vai kabrioletam nolaid jumtu un vis. Tas ir vis kas tevi intresē un uz ko esi spējīgs. Tāpēc savu ķermeņa kultu atstāj svaru zālei,tāpat liec mierā kriketistus.

• -1
    Viktors Torpēda Pirms 3 nedēļām

Vispirms noņemam paša radītos stereotipus! - man nav mašīna - nekāda, tāpēc tie svešvārdi emocijas neraisa!
    Un "ceļojumam" uz mežu (ar groziņu vai bez) daudzi izmanto autobusu! Tā kā daudz risinājumi tomēr atkarīgi no katra paša un kā aforismā: "pasaules skaitums ir skatītāja acīs".
    Redzu, ka galīgi nav saprasts gadsimtu salīdzinājums nodarbju kultiem par kriketu un ķermeni, bet tas tā...
    Un plāksnītes pie kokiem ir redzētas daudzkur, tikai tās parasti stāsta par godājamu viesu dāvanu pilsētai, nevis vietvaras pārstāvju iemūžināšanu.

• -1
    vau Pirms 3 nedēļām

Jebkura cilvēka šāds olis ir vērtējams kā dāvans. Ko mēs te varam paņemt. Nu tad paņemsim to pašu Kūla Dainis. Lūk viņš nop0ērk par savu naudu teiksim Ginku(ceru ka zini kas tas par zvēru). Tad Ventas balss un Footogrāfa pavadībā (tagad Krista ,mīļotā dēlina) dodas uz Renķa dārzukur to iestādīs .Visiem būs prieks(arī man). Var pielikt Plāksnīti ka šo koku ir ir iestādījis Ventspils pirmais Olimpiskais čempions. Ir vēļ Ščerbatihs ,utt. Būs poristu aleja. Paņem Rinkeviču ,lūdzu ja viņam pateiks par iespēju domāju ka neatteiks. Patīk vai nē Latvijas valsts prezidents(nevis Šūnu ciema zēns). Atstājam praktiski vienīgo telpu (Renķa dārzs) brīvu no visa. Varēja padomāt ,pēc pnojumi vai pamatīga konkursa par to mūzikas nojumi(stacionāru estrādīti. Ja konkursa meti neapmierina ,lūdzu konkurs Nr2. Gagārina parkā nekritizēšu ,veca ,bet laba. Protams tagad visiem var paradīt cik šai pilsētā mīl bērnus. Vairāk priecājas Čivuļu (lietuviešu )bērni. Ja godīgi sakums būs ,bet mazak mazak un šlusss

• -6
    Fly Pirms 3 nedēļām

Cik var ņaudēt? Reņķene tiek labiekārtota, izskatās super. Mams gar jūru netrūkst vietu, kur pa takām, klusumā var padtaigāties.

• -6
    vau Pirms 3 nedēļām

Ceru ka zini ko nozīmē tavs niks. Fly-vietējo aborigēnu valodā LIDOT
    Ceru ka spratīsi ja tev atbildēšu---Nēmiz pal ( Latviešu tautas uzlabotajā variantā Nemīz pālī. Tātad turpinu.
    Nēmiz pāl un Fly(lido) tālāk.

• -1
    Fly Pirms 2 nedēļām, 6 dienām

Muti ciet, un škic būdā šuneli.

• -2
    Tā viš i! Pirms 3 nedēļām

Nu šitais, vau, jau bij jēli..

• -2
    vau Pirms 3 nedēļām

Kāpēc jēli:
    Nēmiz Pāl vai Nēmiz sōņ (lībiski) -Uz redzēšanos (nekas aizvainojošs vai jēls).
    Fly (angliski)-Lidot (latviski.
    Tālāk(ar to vis skaidrs)
    Tad .saliku kopā 3 valodas.
    Nēmiz pāl Fly tālāk.
    Jōva pāva -labdien.,pōlaks -lūdzu,laz jelag-lai dzīvo.
    ikš ,kakš kuolm ,nēļa ,viž,kūž,seis,kōdōks,idōks ,kim
    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
    Ir vēl nedaudz ,bet uzskatīju par necieņu ja kaut ko nebūtu iemācījies savu senču valodā. Es pasts esmu uz paka las jo man DNS tests apgrieza visu kājām gaisā. Te nav runa par pēdējām 3 paaudzēm. Somija faktiski ir mana otra dzimtene. Bija arī pie mums tādi lībieši.
    Tāpēc par to jēlumu ( vari domāt ko gribi ,es mēģinu uzzināt par visu kaut pa druskai ,bet lai nu būtu ja reiz Ventiš sak ,pie tam Tā viš i. Tad Tā viši i .

• -4
    proletarius Pirms 3 nedēļām

Nemociet sevi,nedz līdzcilvēkus
    Ar prognozēm,kas nu būs
    Lasiet vairāk Svētos Rakstus
    Nepievērsiet uzmanību mēdijiem
    Tie ir dēmonu pakalpiņi
    Atceries-Dievs valda pār visu pasauli!
    Ik viens valdnieks ir zem Viņa kontroles!
    Pasaulē nav haoss,panika ir bezdievju prātos!

• 0
    vau Pirms 2 nedēļām, 6 dienām

Antiņ pūt stabuli prātiņ nāc mājās.

• 0
    Trauklupata Pirms 2 nedēļām, 6 dienām

Būtu jāsaka
    prātiņ nāc mājās
    bet tev vairs palīdzēt nevar

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: