P
P
PiedzeriesAlnis
Par Ziemassvētku eglēm

Aicinu šogad visus boikotēt ikgadējo pret eglēm vērsto genocīdu un tās necirst un ne no viena nepirkt.
Tūkstošiem jauno egļu katru gadu tiek iznīcinātas, lai cilvēki pāris dienas varētu papriecāties un tad tās izmest.

Comments
30
Views
1911
03.12.2019, 14:05
Komentāri (30)
Rādīt vispirms:
N
nomaļnieks
03.12.2019, 13:41:18

Piekrītu autoram, vajag boikotēt , it sevišķi nezāģēt tās maziņās, kas tūkstošiem aug meža grāvjos. Lai tie grāvji aizaug galīgi ciet. Tad alnis nevarēs paklupt lienot tās apgrauzt. vajag iet vēl tālāk - atteikties arī no mākslīgās egles(zero waste) un uzlikt telefonam uz screen virtuālu eglīti, blakus nolikt coca colu, marcipāna cūku un hamburgeru. To visu var papildināt ar stāstiem kā gājis ar iepikšanos "melnajā piektdienā".
Nu gauži mūsdienīgi Ziemassvētki.

0
Ziņot redaktoram
Katja
03.12.2019, 14:05:40

Nomaļniek' - izcili teikts. Es tieši uzrakstīju un paprasīju par tām eglītēm Rātslaukumā. Jautāju no kurienes tās ir. Zini kā - negribas jau lai galīgi izcērt mežus parastos. Komunālā pārvalde kā reiz atbildēja apstiprinoši - eglīšu ciršana esot saskaņot ar Valsts mežiem un tās pārsvarā esot cirstas grāvmalās.

0
Ziņot redaktoram
otrakeda .
30.11.2019, 00:40:19

ģimenes komplimenti .. :)

1
Ziņot redaktoram
C.L.
29.11.2019, 17:38:03

Cilvēks 'nospraģī' ar visiem kokiem.

5
Ziņot redaktoram
Nif nifs
29.11.2019, 22:22:54

Tavi pēdējie divi komenti kā naglai uz galvas ;) Eglītes mājās, starp citu, bieži nesam bērnu, ne pieaugušo dēļ. Manis pēc var būt vai nebūt, bet bērniem gan tas ir svarīgi. Arī pušķošanas process.

2
Ziņot redaktoram
g11
29.11.2019, 12:28:37

"Mēs redzam, pārdomājam un apzināmies tikai to, līdz kam esam izauguši". Tā kā, mīļie, nav pareizi un nav nepareizi. Ir vēl kāds variants svētkos! Pēdējo 3 gadu laikā nav bijis liela sala Ziemassvētkos un zemīte nav bijusi sasalusi. Mēs stādām egles! Var iestādīt konteinera - poda egli un var iestādīt arī mazu, izraktu eglīti netraumējot sakni. Bērniem par šo procesu noteikti būs patiess prieks. Pavasarī ar pirmajiem saules stariem tās būs priecīgas audzējas. Lai gaisma sirsniņās gada pēdējās, apmākušās dienās!

0
Ziņot redaktoram
C.L.
29.11.2019, 12:25:49

Secinājumi - kam nevajag egli, lai iztiek bez tās,
bet kam Ziemassvētku rotai egle patīk - to arī pušķo.
Jo koks ir cilvēkam, ne cilvēks kokam.

6
Ziņot redaktoram
A
Aigars G.
29.11.2019, 13:14:45

Muļķības. Ja nav koku cilvēks nospraģī.

3
Ziņot redaktoram
K
KRX
29.11.2019, 12:09:32

Ja nav svētku sajūtas, to neradīs ne īsta egle, ne zari, ne plastmasa. Savukārt, ja svētku sajūta ir - nebūs atšķirība vai būs zars, vai 10m egle, vai plastmasa. Tāpēc es arī pievienojos egļu aizstāvju klubiņam :))) lai koks dzīvo savu dzīvi. Cilvēks var dzīvot savu, bez koka.

3
Ziņot redaktoram
K
krustmateflorence
28.11.2019, 19:26:13

Es zinu ko runāju,jo uz roku pirkstiem varu saskaitīt valstis kurās nēsmu vēl bijusi, man ir ko tāpēc salīdzināt.

3
Ziņot redaktoram
inese busmane
28.11.2019, 18:58:02

Nevajag izskaust mūsu senču tradīcijas Ziemassvētkos vienmēr ir bijusi eglīte

0
Ziņot redaktoram
C.L.
27.11.2019, 16:28:24

Egle ir domāta cilvēkiem,
arī lai priecētu tos Ziemassvētku tradīcijās.
No koksnes darina arī dažādus izstrādājumus un iegūst papīru.)

5
Ziņot redaktoram
Ī
Īstais
27.11.2019, 14:47:58

Latvijā,kamēr vien zinu tādu Latviju,zinu no mana vectēva laikiem,vienmēr ir Ziemassvētkos ir bijusi eglīte,runa te nav par zaļo dabu,bet gan par tradīcijām,ir kontinenti,kur nav eglīšu,tur svin savādāk. Kādi ugunsgrēki Austrālijā un citur,ejiet tur parūpējaties par dabu.Vēl jo vairāk varat neuztraukties,Latvijā Ziemas svētku svinētāju palikuši daudz mazāk,un ja tā rūpējaties par dabu,lieciet savas mākslīgās plasmasas egles ar savām mākslīgajām rūpēm par dabu

1
Ziņot redaktoram
Dalīties