Minimālā pensija.
Vakar , noklausoties ziņu raidījumu, kur tika stāstīts par to ,ka minimālo pensiju pacels līdz 99 eiro, nonācu pie smagām pārdomām un ne jau par pensijas apmēru , bet par tiem cilvēkiem ,kam tādas ir. Ja jau neesi ne invalīds, ne ļoti daudz bērnu mamma, būtu tā kā jāstrādā . Saprotu , padomju gados strādātais tagad netiek uzskatīts par darbu, bet ,cilvēki, brīvā Latvija jau ir 30 gadus, tad kāpēc jums nav darba stāžs vismaz tie 30 gadi? Varbūt 90tajos labpatikās labi pelnīt , tigojot spirtik, bodka , sigareti?Varbūt vienkārši slaistījāties un ar pastieptu roķeli skrējāt uz pašvaldību pēc humānās palīdzības? Kāpēc gan tiem ,kas strādāja un joprojām strādā , būtu jāmaksā šiem pensija?

Komentāri (41)
MĪĻĀ ANITA, ..... "Virs zemes nav taisnības. Dūrei tik spēks.Kas varmākām skādi dar - nosaukts tiek grēks.... kaut kas, vai ne, ļoti pazīstams !
Saprotu , cik briesmīga ir jūsu eksistence, jo par dzīvi to nevar nosaukt, tāpēc arī uzsāku šo tēmu, jo ir noziedzīgi maksāt pensiju tiem, kas to nav nopelnījuši , jo nav strādājuši un pabalsta sliņķus , bet cilvēkiem ,kuri tiešām ir invalīdi , ne savas vainas pēc, jāiztiek ar grašiem un jādzīvo pusbadā. Diemžēl , dzirdīgas ausis nesagaidīsim no mūsu valdošajiem un vadošajiem , tāda nu ir realitāte.
Laba, laba diena .Es esmu 2 .gr. invalide,ne jau no alkohola zdersanas, bet pec smagas avarijas… Dzivoju Gailezera pantika [druma, riebiga iestade] ,jo viltus zdivoklu makleri prata izlikt no dzivokla,,,,loti gribu iet stradat, jo par tiem 10.procentiem no pensijas, ko te maksa-neko nopirkt[produktus], nevar,edinasana te no valsts -protams ir slikta.....bet LUK,KAS.... Stradat LEGALI ir aizliegts, jo Tu ,luk, dzivo pansionata, uz ko tad valsts skatas???? Stradat gribosie stradat nedrikst,kas atbildes ko man darīt?Man ir tikai 60, vel varu stradat, lai nebutu jadzivo pusbada, Kas tie ir par LIKUMIEM, CIEN. EGIL LEVIT?????
Ņemot vērā manu stipendiātu skaitu uz kvadrātmetra Saeimā un valdībā, es viņiem varētu teikt: paceliet pensijas tiem, kas strādājuši ilgus gadus mazapmaksātos mediķu, pārdevēju, skolotāju, sētnieku utt. amatos, bet neceliet tiem, kas sēdējuši cietumos, slinkojuši, bomžojuši un parazitējuši!
Bet varat trīsreiz minēt, vai es viņiem došu tādu "padomu"!
G11. Mēģini to iestāstīt dižo pensiju saņēmējiem.:)
Nē, edmundos! Mani pilnīgi nemaz neuztrauc viņu lielās pensijas! Lai viņi dzīvo, lai viņiem laba veselība!
Es nebūt negaužos, tikai gribētu lai ir kaut vai neliela taisnība uz šī zemes, protams, mēs varam pensiju nesagaidīt , jo nebūs jau tik daudz strādājošo ,kas mums tās pensijas pelna ,un vispār, sāku šo tēmu , jo tracina ,ka tik tiešām sliņķiem un slaistiem valsts tagad maksās pensiju , bet tie ,kas visu savu mūžu strādā , var arī nesaņemt neko.Un par sevis žēlošanu, kas gan tevi pažēlos, ja ne pats, citiem viss ir pie vienas vietas. Es jau labi sen esmu nolēmusi dzīvot tikai šodienai , jo rītdiena var nepienākt, atļaujos sevi palutināt, pažēlot , priecājos par katru nodzīvoto dienu, ko novēlu arī pārējiem.
Paldies, ka nedusmojaties. Nav absolūtu lietu: melnais nav tikai melns un baltais nav tikai balts. Katrai medaļai ir otra puse. Cilvēks nav nācis uz zemes, lai saņemot pensiju, apstātos attīstībā; pamtu resnumā, skatītos seriālus un dzīvotu svešas dzīves, jo savas nav . Ar tādu dzīvesveidu slimības jau glūn aiz stūra un kļūstam apnicīgi saviem bērniem un mazbērniem. Mazas pensijas neļaus mums ieslīgt apātijā un liks grozīties. Tā kā, velns nav tik melns kā to mālējam!
Mēs jau neesam tālu no Nīderlandes, strādājam šobrīd līdz kapa malai, vieni vienkārši līdz pensijai nenodzīvo , citi turpina strādāt ,jo ar pensiju vien nepietiek , un attiecībā uz dzīvokļu izīrēšanu, tas jau notiek , saņēmās vairākus dzīvokļus , izīrē kaut tikai vasarā leišiem, kādiem cauru gadu un dzīvo ne slikti. Acīmredzot šeit vairums ir gados jauni cilvēki,kuru komentāri ir tādi , kas liek gados veciem cilvēkiem domāt , ka labāk jau laikus uz mežu , var ar ragaviņām , var kājām, bet vislabāk uzreiz uz kapiem , kāda velna pēc atpūsties pēc 65 , kaut kur aizbraukt , pievērsties saviem vaļaspriekiem, paauklēt mazbērnus un mazmazbērnus ........vergturu domāšana, jums jaunie cilvēki.
Cienītā, Anita! Man ir pie 60 un es negaidu pensiju, jo zinu, ka tā var arī nebūt. Beidziet gausties un sevi žēlot. Tas ir pašiznīcināšanās mehanisms. tā ir kā inde, kas saēd cilvēku no iekšpuses. Meklējiet dzīves gaišās puses un tādas noteikti ir.
Kristapam.M . Jā, jā it sevišķi šī teorija der tiem, kuri strādāja visu padomju laiku , bija iekrājuši tūkstošus vecumdienām, kas pārvērtās vienā dienā par sviestmaizi. Negribas neko teikt, bet tādā veidā tika izpostītas ļoti daudzu cilvēku dzīves un runāt un pārmest tagad te par kaut kādiem uzkrājumiem ir vienkārši amorāli. Nekad nevajag spļaut akā, neviens nezina, kas vēl sagaida jūs, lielie šodienas gudrinieki.
Kāda jēga krāt tūkstošus vecumdienām, ja nezini, cik ilgi dzīvosi?! Baigā gudrība un baigā teorija! It kā papīrelim zeķē būtu baigā vērtība! Kā var izpostīt dzīves, kuras nav bijušas? Kurš nedzīvo šodien, tas nedzīvos nekad! Nestāstiet sev un citiem muļķības.
Nesaprotu,kāpēc tērēju savu laiku kementējot, bet ceru,ka manis rakstītais ar rakstības kļūdām nāks par labu.
Iepriekš rakstītais, bija vērsts uz cilvēka attistību. Uzstādīt apstākļus kuros cilvēki ir spiesti attistīties un meklēt atrisinājumus pašreizējām problēmām.
Domāju,ka piekritīsi komforts ir vislielākā degradācija cilvēku prātam un tā darbībām.
Apzinoties " man taču būs pensija, izdzīvot varēs" nu var laist luni vairākus desmit gadus.
Ņem pa miemēru to pašu Nīderlandi, viņiem nav pensiju. Cilveki ir spiest atrast ceļus, lai vecumdienās varētu mierīgi dzīvot.
Atrastie ceļi sevī iekļauj - nopirkt dzīvokļus un izirēt tos, jo cilvēkiem vienmēr būs nepieciešama vieta kur dzīvot, jau garantē patstāvīgus ienākumus mūža garumā, ja vien māja nenobrūk.
Līdz ar to Nīderlande ļoti strauji spēj attistīties.
Latvija ir tur kur viņa ir , dēļ pašreizējiem nīkuļiem kuri čīkst,ka viss ir slikti.
Pensijas būtu jāslēdz ciet. Ja cilvēkiem nebūtu šis saucamais " nekas vecumdienās man būs pensija domāšana" mūsu valsts būtu labākā situācijā,nekā tā ir šobrīd.
Cilvēkiem nāktos kārtīgi padomāt,kā pelnīt un kā nodrošināt savus ienākumus arī tad,kad beiguši strādāt.
Ne velti Varens Bufets saka,ja nepelni naudu miegā, tad strādāsi visu mūžu.
Lūk arī rezultāts.
Pensijas būtu jāslēdz ciet. Ja cilvēkiem nebūtu šis saucamais " nekas vecumdienās man būs pensija domāšana" mūsu valsts būtu labākā situācijā,nekā tā ir šobrīd.
Cilvēkiem nāktos kārtīgi padomāt,kā pelnīt un kā nodrošināt savus ienākumus arī tad,kad beiguši strādāt.
Ne velti Varens Bufets saka,ja nepelni naudu miegā, tad strādāsi visu mūžu.
Lūk arī rezultāts.
Pilnīgi piekrītu. Cilvēks "smagi strādādams" 30, 40 un 50 gadus vienā vietā ir degradējies. Tas pats notiek, ja strādā kāda cita labā. Nav pareizās motivācijas Aiziet pensijā un vairāk neko neprot, kā sēž un gaida nāvi. Nevajag iedomāties, ka mums kaut kas pienākas, Jebkurā vecumā cilvēkam ir jābūt dzīvam. Jo ātrāk to sapratīsim, jo mazāk būs slimo un neapmierināto.