pīpe
Tāda tāma šeit jau bija, bet tās aktualitāte nav mazinājusies. uzskrēju FB uz šo tekstu un pilnībā tam pievienojos.
Mazliet sakrājies, tāpēc atļaušos izteikties par elementāru lietu - kaimiņu būšanu. Šī vasara ir īpaši karsta un diemžēl bez atvērta loga 24/7 nav reāli tagad uzturēties dzīvoklī, tāpēc liels lūgums smēķētājiem, respektējiet apkārtējos iedzīvotājus, nesmēķējiet uz balkoniem un pie logiem, NU NAV TAGAD REĀLI TOS LOGUS TURĒT CIET! Ejiet ārā un tur smēķējiet, kāpēc apkārtējiem ir jācieš un jāelpo tie cigarešu dūmi??? Tiešām jau līdz kaklam, mēģinu tagad pie rokas pieķert, kurš kaimiņš tas ir, lai mēģinātu pa labam sarunāt, bet neizdodas ieraudzīt, kurš tieši tas ir! Es saprotu, ka vairums dzīvo pēc uzskata, ka, ko gribu, to daru, bet ar šo jūs kaitējat cita cilvēka veselībai, jo viņš gribot, negribot kļūst par pasīvo smēķētāju! Aizdomājieties vismaz par topošajām māmiņām un bērniem!! Lūdzu, dalāties/šērojat šo ziņu!

Komentāri (51)
Kā svētdienas pīpotājs varu piekrist vien šašlika viedoklim, ka pūst otram sejā nevajag.
Ievelku kādu dūmu vai nu vienatnē savā nodabā vai ar labiem draugiem.
Vispār, mūspusē nav agresīva pīpošanas kultūra.
Var redzēt, ka nepīpotāji te nolasījušies agresīvāki par pīpotājiem.
Būs taisnība tiem, kas saka, ka pīpošana noņem stresu un nomierina :)
Es gan te agresiju nesaskatu. Redzu vien dažu indivīdu plānprātību, kura izpaužas visās tēmās. Te nebūs sakara ar pīpētājiem un nepīpētājiem. Starpcitu uzmet aci aptaujai, kura paralēli tika rīkota un tad mēģini saprast savu pozīciju. Man šķiet ka cilvēki te vairs nevēlas komentēt, dēļ atsevišķiem "diļmāksliniekiem"
Un vēl. Normāli cilvēki, kuri pīpē, ļoti labi to saprot un respektē kaimiņus. Nav jau tā, ka visi ir pieskaitāmi neaudzinātiem un ar vienaldzīgu attieksmi pret pārējo sabiedrību. Ceru ka pateicoties šai necilai diskusijai, vēl kaut viens to ir sapratis. It kā jau naivi, bet kas zin... ;)
Gluži kā suņi abpus žoga - viens uz otru vaukšķ, bet troksnis jau no tā mazāks nepaliek un savstarpēja sapratne nevairojas.
Un vai ta mikdefflorencei nekas nav sakāms par to pīpāšanu?Vai ta vēl nav mājās no Amsterdamas,maķ tvaju za nogu.
Tam viedam jankam gan laikam ir baigā izglītība,ka tavu māti...Laikam sēž kabinetā un grābstās gar krāniņu.
Par to laimi varētu gari un plaši diskutēt. Smēķēt gan nevajadzētu, visādā
ziņā dārgi.
Un nobeigumam.... Statistiski ir pierādīts,ka cilvēki ar augstāko izglītību dzīvo ilgāk,smēķē mazāk,alkoholu lieto ar mēru nepārsniedzot normas un ir kopumā laimīgāki salīdzinot ar cilvēkiem,kuriem nav izglītības vai tā ir apgūta pamatskolas līmenī.
Secinājumus pie kuras grupas piederi vari izdarīt pats!
ja tas ir statistiski pierādīts, var iekomentēt saiti (linku, whatever) uz šo pētījumu?
...un ar tādiem "šalikiem" jādzīvo uz vienas zemes! Tādi paliks līdz pēdējai stundai. Laikam jau nekad neredzēs tālāk par savu degungalu. Rukš... Ja nu vienīgi uzbrauks ar kādu "sāļāku" frāzi.
Nu, tuteni viedais, nomierinājies? Varbūt tagad varam paanalizēt tava komentāra absurdumu?
Pirmkārt, aizsvilies esi tu, izsakot nepazīstamiem, ne reizi dzīvē satiktiem cilvēkiem nāves draudus. Kāds no mums var būt policijas darbinieks, un jau uzzinājis tavu IP adresi un dzīvesvietu. Tuk, tuk, vai kāds mājās?
Un tiešām, pie tāda stresa līmeņa, kāds tev novērojams, bieži gadās plīsuši asinsvadi un insulti. Ieteiktu griezties pie neirologa, kamēr nav par vēlu.
Otrkārt, tu vari elpot manus dūmus ja vēlies, man nav iebildumu. Bet ja tu man iepūtīsi dīzeli sejā, rēķinies ka tavi izteiktie draudi, iespējams, notiks ar tevi pašu. Lai nu kā, bet roku uz sirds liekot pie Dieva varu apzvērēt, ka sejā dūmus nekad, nemūžam nevienam neesmu pūtis. Tieši pretēji - vienmēr cenšos dūmu izpūst virzienā prom no citiem.
Treškārt, pats tu esi mazs bērns, kurš māk tikai draudēt. Ideoloģija tavos tekstos vispār nav atrodama.
Atradies policists! Nāc un klauvē pie manām durvīm,ja spēsi līdz 5 stāvam uzkāpt,tad pieklauvēt diezin vai būs spēks.
Un cik patīkami ir apzināties,ka smēķētāji mirst jauni un kā smēķētājs līdz manam vecumam,pēc manām domām neizvilksi. :) Žēl tikai,ka tie pīpmaņi jauztur par valsts naudu bieži vien veicot Valsts apmaksātas operācijas un mazāk naudas paliek bērniem ar iedzimtām slimībām un zālēm pensionāriem,tā kā Tu smēķētāj,esi sava veida netieša slepkava un tie ir fakti.
Darbā Jums arī pauzes jāņem biežāk un,ja neesat uzsmēķējuši,tad ķermenis liek par to manīt un tiek kairināti nervi,izmainīta koncentrēšanās spēja,bieži iestājas nemiers + kolēģiem bieži vien nākas pieņemt,ka kolēģis smird pēc darvas.
Šie visi ir fakti,zinātne,ja netici zinātnei,fizikai,tad loģiskā domāšana Tevī ir pazudusi un kļūsi par kārtējo apzombēto vergu bagātajiem,kuriem pieder bizness balstīts uz patērētājiem muļķiem- T*vi. :)
Es ir pīpot sav Belomor-kanal oder mahork iekš pīp,un neviens nebūs protestet.
Man ir sešš (6) balkon iekš man muiž,kur pīpot.
Un kas nepīpo,to būs vesel nomirt,le zinat.
Sajuties pārāks? Labi palika? Varbūt nogāja beidzot?
Kādreiz arī cilvēki speciāli nebāza degunus svešos logos un neostīja, vai tur kāds pīpē. Slimi palikuši ar tiem veselīgiem dzīvesveidiem. Visiem jābūt veseliem - grib viņi to vai nē! Tāda apmēram devīze, ja? Neatgādina kaut ko, ne?
Cilvēks tāpat darīs ko gribēs, brīvo gribu vēl nav izdomāts kā apspiest. Un ja tu domā, ka cenšoties mani aizvainot tu izmainīsi manus uzskatus, apsveicu - pats vien esi, labākajā gadījumā, muzeja eksponāts.
Pīpēju un pīpēšu - man patīk. :) Veselīgi nav, bet nāves procents uz planētas tāpat ir 100. Un arī jūs - veselīgie zaļrijēji nesmēķētāji - dzīvi mūžīgi nepaliksiet.
Nedomāju, un arī neesmu redzējis, ka kāds bāž degunu cita logos. Piemēram man stāv logs vaļā un konkrētos laikos no rīta un vakarā cienītkungi un cienītkundzes iziet uz sava balkona uzpīpēt un man nekur nav deguns jābāž. Tas jūsu debešķīgais aromāts pats nāk iekšā. Ziemā man tas netraucē, jo logs ir ciet. Lūk šajā karstajā laikā, atvainojiet, man tas traucē. Esmu jau sen kā atmetis šo niķi, smēķēt. Bet pat tajos senajos laikos, kad kā rakstijāt tas nevienam netraucēja, nepīpēju ne dzīvoklī, ne uz balkona, ne kāpņutelpā. Gāju ārā pastaigājoties uzpīpēju. Pat tad zināju ka tas ir kaitīgi priekš citiem. Tas viss ir galvā un audzināšanā. Pieļauju ka Jūsu tēvs visdrīzāk ir kūpinājis turpat dzīvoklī un tāpēc jau zemapziņā esiet nokodēts uz šo nikotīnu un nespējat saprast cik tas kādam ir kaitīgi.
Nu zelta cienīgs savārstījums! Par šo noteikti Visums tevi novērtēs, un dāvās tev mūžīgu dzīvību, ko tu, apzinīgs cilvēks būdams, novērtēsi un centīsies dzīvot veselīgi!
Paldies cūka... ;)