fotografēšana
Es saprotu - laikam kādam ir svarīgi, ka redz bezjēgā safotografētos cilvēkus, katrā pasākumā un vairāk. Lūdzu komentāru no Ventasbalss:
Personīgi es nevēlos, ka mans foto, kurā mani var atpazīt da jebkādā variantā parādās jūsu fotogalerijās, kuras var apskatīt visa pasaule. Uzskatu, ka tiek pārkāpts mans privātums. Ja ir vēlēšanās tad liekat miglasbildes, kurās nevar atpazīt cilvēkus. Vai nākat konkrēti klāt, ja vēlaties fotografēt un prasāt vai es vēlos, ka izliekat mani apskatei.

Komentāri (35)
Nepatikt, ka tevi publiski fotogrāfē var būt 3 varianti:
1)sirgsti ar mazvērtības kompleksiem;
2)neproti uzvesties (īpaši dzērumā un pēc pusnakts);
3)tev kaut kas ir slēpjams (tas gan mazākā mērā, jo publiskā vietā tomēr itin viegli vari uzskriet virsū kam vajag un nevajag).
Protams, var gadīties, ka bilde tiešām nav estētiski pievilcīga, bet tas jau ir akmens fotogrāfa dārziņā un to tiešām nevajadzētu publicēt.
Neder neviens no taviem variantiem, izdomā citus variantus!!!
Mums taču ir viens varavīksnes krāsās tērpts tipiņš,kurš nemaz nebļaustās ka šo visu laiku fočē.Tieši otrādi,cenšas visu laiku smaidīt.Smaids gan tāds jocīgs sanāk.it kā būtu kakā iekāpis.Bet tomēr.
nevajag pārdzīvot, tie jau tikkai cilvēki kadrā , cits labāk, cits sliktāk. tāpat ,kā dzīvē. Galvenais ,lai mīlestība sirdī un simpātiskumu rada laba sirds!!!!
Ja jau gribas ,lai tevi nofotografē tā, lai labi izskatās , tad ,apmeklējot lielus pasākumus , visu laiku jāsmaida , jācenšas izskatīties cik labi vien var , bet tad jau no pasākuma neko neredzēs un apkārtējie sāks jocīgo cilvēku ,kurš visu laiku smaida un grozās ,vērot un ,var gadīties, ka nemaz nenonāks fotogrāfa redzeslokā. Kā saka , no vilka baidies, uz mežu neej vai, ja no fotogrāfa baidies , uz pasākumiem neej.Man gan patīk pavērot bildes no pasākumiem , ieraugu sen nesatiktus ,pazīstamus cilvēkus, sevišķi tad , ja pašai nav izdevies kādā pasākumā būt.
Ja vēlaties izvairīties no iekļūšanas jums nepieņemamu fotogrāfu fotokadros, pašam jāmācās. Pirmkārt --jāmācās atpazīt tos nepieņemamos bildētājus. Otrkārt -- jāmācās izvairīties no nepieņemamo fotouzmanības. Treškārt -- ja neatpazināt sev nevēlamo un no nepieņemamā kadrā iekļūšanas jums nav izdevies izvairīties, esat slikti mācījies. Atliek pilnveidot meistarību, jūsu pašu iemaņas. Dokumentēt pūļus un barus publiskos pasākumos ir normāla žurnālistiskā nepieciešamība, -- arī sabiedrības drošības labad.
Interesants viedoklis. Un tomēr uzskatu, ka par drošību rūpējas citi dienesti. Dienesti, kuri to ir mācijušies darīt. Pasākuma atspoguļošana ir patiesi laba lieta, tik prasās arī kvalitāte, kura manuprāt ir mērāms jēdziens.
Un ja par drošību - ir incidents, vai jebkas, kas ir tam pielīdzināms, tad profesionāļi taču var vērsties pie šiem žurnālistiem un izskatīt viņu sklipsētos materiālus. Domāju ka to ir daudz vairāk kā publicēts. Ja patiešām nevar iztikt bez bildēm, kurās nav skaistākās mīmikas, tad varbūt, izveidot kādu nelielu profesionāļu kolektīvu, kuri pirms publicē apskata vai ir bildei arī kāda vērtība no profesionāla skatu punkta. domāju, ka arī bilžu skaitu vienam pasākumam vajadzētu ierobežot.
piedodiet, bet ar kopbildem ta nu ir, ka vienmer bus kads kuru nofočeja no slikta rakursa.Un ventas balsi jau ir savs fotogravs kas foče. tad jau visas pretenzijas pie fotografa..
tieši tā,ja tev tīra sirdsapziņa , jūties brīvi, palēkdamies svilpo un te priekšā zaķis, kāpēc nenofotogrāfēt....????
Šitie idiotiskie uztraukumi par to fotografēšanu jau kļūst smieklīgi.Varētu padomāt ka kāds negrib,lai kāds nofočē viņa briesmīgo ģīmi ar trīs acīm vai diviem deguniem,vai čibriku,kuru regulāri aizmirst iebāzt atpakaļ biksēs pēc urinēšanas.Normālam cilvēkam ar tīru sirdsapziņu nevajag satraukties par sevis fotografēšanu.
Ah JŪS gudrie! Mājās un mežā nesēdēšu un nebaidīšos, man ir labākas nodarbes! Ja gribēšu sevi reklamēt pasākumos un privātā dzīvē, tad reklamēšu, ko arī daru FB un draugos, bet ne jau mani te fočēs katrs indivīds, kam rokās fotoaparāts!!!
meža zvēriem jāsapošas svētku reizēs un tad var priecāties,ka svētki būs izdevušies!!!!! galvenais atraisīties un nost ar negatīvo enerģiju!!!!
Mēs dzīvojam laikmetā, kur tiekam novēroti vislaik, ko tagad darīt joptvai. Sēdi mājās un baidies. Ja esi viens no tiem ''Family Instinct'' Tārgales tipa radījumiem, kas parasti svētkos izlien ārā, tad kaunēties nevajadzētu nevis no tā, ka kāds tevi nofotogrāfēja, bet gan no tā, ka tev dzīvē tā ir sanācis.