Obligātais militārais dienests

BC | 16.05.2016, 20:58:02 | 3587

Pabriks uzskata, ka Latvijā jāatjauno obligātais militārais dienests. Ko jūs par to domājat? Vai esat gatavi kļūt par lielgabalgaļu aptrakušiem politikāņiem?

Komentāri (43)

  • -5
    BC 16.05.2016, 20:59:10

    Atvainojos. Nevis Pabriks, bet Piebalgs.

  • -10
    swegmeisters 17.05.2016, 09:42:19

    Es uzskatu, ka tas ir pilnīgs stulbums, kārtējā naudas tērēšana no kuras iegūs tikai shēmotāji un mahinātori. Būsim reāli, kara laukā cilvēka nozīme ir minimāla - visu nosaka tehnika. Un es netaisos pamest darbu, karjeru, tuvos cilvēkus, nomirt bezjēdzīgā karā, lai kādam pierādītu, ka neesmu gļēvulis. :) Vienīgais kā dēļ mirtu būtu ģimene!

  • -1
    Meitans 17.05.2016, 12:37:35

    Un kas gan kuplinās obligātā militārā dienesta rindas? Vai tajās dienējošie NElatvieši tiešām ies plecu pie pleca uz priekšu kaujā, vai tomēr apgriezīsies un piebiedrosies uzbrucēju rindām?

  • -5
    Ķitvainazīt 17.05.2016, 15:03:55

    Nu tad mīļais "swegmeister" , iemācies to ģimeni aizsargāt. Un par to, kas ir reāli kara laukā, labāk paklusē, tu tur neesi bijis.

  • -10
    Novadnieks 17.05.2016, 15:53:58

    Ķitvainazīt,tu tās acis vari taisīt vēl lielākas,bet swegmeisteram ir taisnība.Pērties pa to karalauku vēl varētu,bet tad lai man blakus ir visi tie pārgudrie "augstie" kungi,kuriem pieder šī ideja par obligāto militāro dienestu.Un nevajag no sevis atlaist dižos tēvzemes patriotus.Kamēr mēs te tos 50 okupācijas gadus baudījām "padomju labumus",tikmēr pārgudrie patrioti rietumos sēdēja kā dieva ausī un atlīda šeit,kad bija atgūta reāla neatkarība.
    Varbūt mazliet novirzījos no tēmas,bet tomēr...
    Ja sāktos karš(būšu atklāts),es no šīs zemes aizbrauktu ar visu ģimeni.

  • -6
    swegmeisters 17.05.2016, 18:30:50

    Nu tad mīļais "swegmeister" , iemācies to ģimeni aizsargāt. Un par to, kas ir reāli kara laukā, labāk paklusē, tu tur neesi bijis.

    Būsim reāli, šis viss ir pacēlies, Krievijas draudu dēļ. Diemžēl, esam ļoti maza tauta un kā jau teicu - bez tehnikas nu nekā, kāda jēga dabūt vairāk kājniekus, ja nav aprīkojums? Mēs to nevaram atļauties, ja būtu, kur jāiegulda, tad tās būtu ārkārtīgi modernas pretgaisa un prettanku tehnikas iegāde. Kājnieki ar šautenēm neko neizdarīs pat pret parastu bruņu transportieri.

    Es varu aizsargāt savu ģimeni, tikai izdzīvojot, evakuējot to no kara zonas un rūpējoties par to, nevis nomirstot ar ieroci rokā, zem krievu tanka ķēdēm.

  • -1
    swegmeisters 17.05.2016, 18:35:25

    Vēlviens variants būtu atļaut triecienšautenes iegādāties civiliedzīvotājiem, tādā veidā bruņojot visu sabiedrību - līdzīgi kā ASV.
    Tas pavairotu iespējas organizēti un ātri pretoties tiem pašiem "zaļajiem cilvēciņiem" - citādāk tiek ieņemtas mūsu bāzes un ieroču un munīcijas mums vairs nav.

  • -1
    Parteigenosse 17.05.2016, 20:14:46

    swegmeistaram
    Par triecienšautenēm - utopija.Valdošā kliķe nemūžam nepieļaus,ka tauta tiek apbruņota,tas varētu beigties ar otru Piekto gadu!

    Bet vienu gan derētu atjaunot- obligāto militāro apmācību vidusskolas klasēs.Sliktajos krievu okupācijas gados visiem jauniešiem bija kaut kāda jega par ieročiem-tas pats "Kalašņikovs" bija jāprot izjaukt un salikt (ar laika kontroli).Arī šaušanas pamatus apguva.Tagadējai paaudzei tas viss svešs.Starp citu,vismaz ar Kalašņikova automātu skolēnus obligāti vajadzētu iepazīstināt,jo ,kas zina,varbūt ar tiem būs bruņots potenciālais pretinieks.Tātas iespējams trofeju ierocis...

  • -1
    swegmeisters 17.05.2016, 20:29:06

    jā piekrītu, ka izdzīvošanas zināšanas un arī kaut kādas pamata zināšanas par ieročiem būtu nepieciešamas, bet nu neticu, ka tas tiks realizēts :)

  • -1
    Ķitvainazīt 18.05.2016, 16:38:29

    Vai tad es kādu aicināju mesties zem ķēdēm? Bet ģimeni arī nevar iemācīties aizsargāt filmas skatoties, vai ar kung-fu un boksu nodarbojoties.Un būsim reālisti, kā te viens teica, ja nedod Dievs, Latvija kļūtu par militāru zonu, tad tehniku tu varētu iebāzt tur,kur saule nespīd. Mēs izdzīvotu (par uzvaru runāt būtu muļķīgi) pateicoties cilvēciskajam faktoram un zināšanām, pārsvarā militārajām. Tāpēc arī šo lietu atbalstu. Uz ārzemēm mukt plānojušie "patrioti" protams domā savādāk, bet tādi ir bijuši visos laikos. Un pareizi novadnieks teica-sēdēja siltumā, paēduši un tagad māca, kā dzīvot.

  • -4
    swegmeisters 18.05.2016, 18:03:26

    Kāds tad būtu tas cilvēciskais faktors? Kādas zināšanas tu varētu izmantot, kad būtu jāizvairās no artilērijas lādiņiem? Ģimeni var pasargāt tikai un vienīgi evakuējot to no militārās zonas.

  • -2
    Arājs 18.05.2016, 19:10:19

    Vienīgais variants latviešiem,lai izdzīvotu,būtu partizānu karš.
    Jo armija mums ir tāda,kāda tā ir-uz kuru pusi stobrus pavērsīs "jaunpilsoņi",tas arī,laikam, skaidrs.
    Ieroču tautai ti kā nav.Mūsu brašie likuma sargi parūpējušies,lai daudzmaz nopietnāki stobri tiktu "izņemti".
    Kur dabūt-tikai no ienaidnieka,atņemot piedzērušiem kareivjiem?
    Un vienalga,zināšanas būs vajadzīgas,kā ar tiem apieties.

  • -1
    swegmeisters 18.05.2016, 20:38:36

    tieši tā - bruņota tauta ir laipna tauta :)

  • -9
    Diāna Kalniņa 18.05.2016, 22:29:48

    Jūs ko ? Par kādu zemi jūs runājiet ? Ko aizstāvētie ? No Latvijas ir plicis tikai nosaukums liela % daļa ir notirgots ārzemniekiem . Ko jūs grasāties te aizstāvēt ? Čemodāns rokās un projām ....

  • -6
    Spēkrats 20.05.2016, 17:52:55

    Pilnīgi piekrītu mūsu pilsētas mēra Aivara Lemberga viedoklim- miers vajadzīgs valsts iekšienē! Latvija ir "kājstarpē"kā krieviem,tā amurukāņiem. Visas" briesmas" no ārpuses nodrošina masu mēdiji,kuri tiek sponsorēti no militāro biznesmeņu aprindām.Dārgais Latvieti!-iesaku neatbalstīt nekādu militāru projektu-par to maksāsi tu,un tavi bērnu bērni!

  • -1
    Parteigenosse 20.05.2016, 18:02:56

    to effect
    Nu,bet pirms aizbraukšanas gan derētu nolaist no kājas dažu labu komunistu kolaboracionistu,tā sakot,uz atvadām...

  • -7
    Argo 21.05.2016, 14:16:20

    To Arājs
    Mani šokē Arāja viedoklis par "jaunpilsoņiem"! Es esmu krieviski runājoša "jaunpilsoņe", bet es negribu dzīvot zem Krievijas. Man jau pietieka bērnībā. Cilvēki ir dažādi !
    Labāk atcerētiesko 1917.g. kopā ar sibīriešiem izdarīja mūsu mīļie sarkanie strēlnieki!
    Jūsu domas, vai pareizi būtu salikt krieviski runājošos vienā katlā??????

  • -2
    DaceDucite 21.05.2016, 16:34:23

    obligatais dienests nav vajadzigs,nato,ano,kato ari neko nelidzes.lai lielie citur kaujas.

  • -1
    Aurum 05.07.2016, 13:26:17

    Manuprāt, obligātam militārajam dienestam valstī ir jābūt.
    Militārais dienests kopš Cēzara centūrijas ir nesis sev līdzi disciplīnu, izdzīvotprasmi, patriotismu galu galā. Taču, ja tas tiek ieviests, tad ar prātu.
    Gads dienesta, iespējams, ir pietiekams, lai dienē visi ieroci nest spējīgie vīrieši, neatkarīgi no nacionālās piederības, lai atlaides iespējamas tikai cilvēkiem ar nopietniem veselības traucējumiem un izcilajiem prātiem, lai apmāca vitāli svarīgām prasmēm ekstrēmos gadījumos, lai par turpmāko dienestu NATO sastāvā lemj pats ierindnieks, nevis valsts to izsūta muļķīgai, beztaktiskai nāvei un citi nosacījumi, kuri, droši vien, nekad nepiepildīsies.
    Pretējā gadījumā tauta ir absolūti sašķelta, patriotisms ir iztēlots un nopietnu notikumu gadījumā tauta atstāj valsti kā žurkas slīkstošu kuģi. Ideāls piemērs ir tuvo austrumui bēgļi Eiropas valstīs. Tie ir jauni, spēcīgi cilvēki, kuri pameta savas valstis (jā, ir pamatīgs iemesls, visas pilsētas ir sabrukušas, nav kur dzīvot, strādāt, nav pārtikas) un izvaro ES iedzīvotājus, jo ES valstis maksā bēgļiem par eksistenci. Patrioti, kas palika izpostītajās valstīs ir zemnieki, veci, sirmi cilvēki, bet pat tie (ar citu valstu militāro palīdzību) spēj turēties pretī radikālismam.
    Šeit ir komentāri par momentālu prom braukšanu, bet tas mani nepārsteidz. Latvieši vienmēr ir bijuši skaudīga, neapšaubāmi lepna dziedātājtauta un tieši pašu latviešu dēļ 80 gadus atpakaļ puse valsts iedzīvotāju tika izsūtīti. Pieaugot, lasot vēstures liecības, iepazīstot cilvēkus, arvien mazāk lepojos ar savu tautu.
    Militārais dienests var uzlabot situāciju šajā valstī, bet, būsim reāli, pat ja to pieņems, tam būs pārāk daudz nepilnību.

  • -2
    Novadnieks 05.07.2016, 17:21:16

    Aurum,bīstams tu esi normāliem cilvēkiem.Šeit komentāros vari vervelēt droši,bet neizpaudies normālā sabiedrībā,aplauzīsi ragus.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: