Pie piektā panākuma Čempionu līgas turnīrā tikuši BK "Ventspils" basketbolisti, kas viesos pēdējā ceturtdaļā salādēja 34 punkts vācu "MHP Riesen" grozā un svinēja uzvaru 99:81, kas saglabā izredzes uz iekļūšanu izslēgšanas spēlēs. 

“Ventspils” maču sāka ar diviem neprecīziem uzbrukumiem, bet rezultātu atklāja “MHP Riesen” jaunieguvums Markoss Naits, trāpot no tālās distances. No pirmajiem sešiem metieniem ventspilnieki trāpīja tikai vienu, kad pēc atlēkušās bumbas izcīnīšanas precīzs bija Usmans Dramē, bet arī sāncenši ar uguņošanu uzbrukumā neizcēlās. Pēc teicama ātrā uzbrukuma, kura izspēlē piedalījās četri “Ventspils” spēlētāji, Māris Gulbis pirmo reizi izvirzīja kurzemnieks vadībā, taču mājinieki tūlīt pat atbildēja ar tālmetienu.

Ventspilnieku pirmo tālmetienu pēc Ārona Džonsona piespēles realizēja Rihards Lomaža, bet pēc brīža amerikānis teicami asistēja Dramē, kurā panāca jau 13:8 un lika vāciešiem sapulcēties uz minūtes apspriedi. Pēc tās mājinieki izslēdza daudz agresīvāku aizsardzību, taču pašu kļūdas un garām aizmestie metieni pietuvoties neļāva. Ceturtdaļas izskaņā “Ventspils” pēc Ingus Jakoviča tālmetiena panāca 23:15, tomēr ceturtdaļa noslēdzās ar Naita agresīvu un precīzu caurgājienu, kas ļāva “MHP Riesen” divus punktus atgūt.

Otrās ceturtdaļas sākumā mājinieki realizēja divus tālmetienus, kamēr ventspilnieki atbildēja ar mazāk vērtīgiem uzbrukumiem, un plusi dila. Trešais trīnītis Vācijas komanda ļāva tikt punkta attālumā (27:26), un drīz vien minūtes pārtraukumu jau pieprasīja Roberts Štelmahers. Ceturtais tālmetiens šajā ceturtdaļā mājiniekiem ļāva tika jau pie divu punktu pārsvara (31:29), bet visiem nākamajā uzbrukumā sanāca savākt pat četrus punktus. Džonsons iemeta vienu soda metienu un arī savāca atlēkušo bumbu pēc neveiksmīgā otrā metiena, bet pēc brīža Jakovičs trāpīja tālmetienu.

Arī nākamie pieci punkti krita mājinieku grozā, 39 sekundes līdz puslaika beigām panākot 38:31, tomēr atkal pēdējās sekundēs trāpīja Naits. Džonsons bija tuvu tam, lai iemestu no savas laukuma puses, tomēr bumba atsitās pret stīpu un grozā nekrita – pēc 20 minūtēm +5.

Puslaiks tika uzsākts ar Gulbja tālmetienu, bet mājinieki atbildēja ar skaistu Ovena Klāsena triecienu no gaisa. Ceturtdaļas turpinājumā divas reizes pēc kārtas tālmetienus trāpīja Arledžs, panākot 47:37, tomēr ar savu trīspunktu ātri atbildēja arī Naits. Ceturtdaļas vidū pēc Lomaža ļoti tāla metiena “Ventspils” tika pie jauna plusu rekorda 54:43, bet svarīgi bija šādu ritmu saglabāt arī spēles turpinājumā.

Mājinieki turpināja ļoti agresīvi spēlēt aizsardzībā, laiku pa laikam iedzenot viesu sprukās, taču reizē arī pelnot daudz piezīmju. Jau trešajā ceturtdaļā ceturto piezīmi saņēma Naits, un “Ventspilij” bija iespējas attālināties, taču nedaudz pietrūka precizitāte soda metienos. Arī šī ceturtdaļa beidzās ar precīzu metienu mājinieku izpildījumā, bet “Ventspilij” bija jau septiņu punktu pārsvars 65:58.

Ceturtās ceturtdaļas ievadā “MHP Riesen” ātri atspēlēja piecus punktus, bet īstajā brīdī nāca divi Jakoviča tālmetieni, ļaujot panākt +6. Mājinieku uzbrukumu ar trakiem, bet precīziem metieniem vilka miniatūrais Džordans Kroufords, kas ļāva vāciešiem turēties viena metiena attālumā. Abu komandu treneri ātri apmainījās minūtes pārtraukumiem, bet otrais to darīja Petriks, jo tablo sešas minūtes līdz pamatlaika beigām rādīja 75:68 “Ventspils” labā.

Ar pieciem punktiem pēc kārtas Vācijas klubs atkal tika viena metiena attālumā (78:75), bet jau nākamajā uzbrukumā pie savas piektās piezīmes un tad arī tehniskās tika Naits. Viņš Jakoviču kavēja tālmetiena laikā, “Ventspils” aizsargs sameta visus trīs tālmetienus, bet soda kvīti par tehnisko piezīmi izrakstīja Lomazš – 82:75.

Sākoties pēdējām divām minūtēm viesiem jau bija 12 punktu pārsvars, mājinieki vēl pamēģināja laimi ar tālmetienu, kas nebija precīzs, bet otrā galā Jakovičs sameta vēl trīs sodus par pārkāpumu aiz trīnīšu līnijas. Spēles liktenis bija izšķirts, tomēr mača beigās ventspilnieki vēl vairākas reizes stājās uz soda metienu līnijas, un Ārledžam ar soda metieniem jau pēc spēles laika beigām bija iespēja uz tablo iedegt pat trīsciparu skaitli, tomēr trāpīja tikai vienu – 99:81.

Rezultatīvākais ar 21 punktu bija Jakovičs, ļoti produktīvu maču aizvadīja arī Lomažs - 19 punkit, 9 bumbas pie groziem, 6 piespēles, bet pēc ilgāka pārtraukuma ar bagātu punktu ražu izcēlās arī Arledžs - 17 punkti, 8 atlēkušās bumbas.

A apakšgrupas tabula

V Komanda U Z +/- P
1. UCAM Murcia 11 1 +94 23
2. Banvit 8 4 +80 20
3. Sidigas Avellino 7 5 0 19
4. Nizhny Novgorod 5 7 +5 17
5. Ventspils 5 7 -30 17
6. Le Mans 5 7 -31 17
7. Anwil 4 8 -41 16
8. MHP Riesen 3 9 -77 15

 

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • -2
    keda 22.01.2019, 23:55:24

    Šis bija tiešām kaut kas! Tā turpināt, un cerams pēdējā grupas spēlē pie pilnām (mūsdienu izpratnē) tribīnēm tiešām nodrošināsim 4nieku :) BKV!

  • 0
    karlito 23.01.2019, 11:31:44

    Malači..Jācīnās tālāk,varbūt izdosies !!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: