Čempionu līgas otrā apļa ievadā "Ventspils" basketbolisti neizmantoja iespēju pietuvoties apakšgrupas četriniekam, viesos nespējot izrādīt pretestību "Anwil", piedzīvojot zaudējumu 71:84. 

Mājiniekiem spēlēt nevarēja visās Čempionu līgas labākais piespēlētājs Kamils Lašinskis, bet arī “Ventspils” nebija iespējas likt pretī iespējami spēcīgāko sastāvu. Jau kādu laiku nespēlē Roberts Freimanis, kapteinis Māris Gulbis pat nebija devies līdzi uz spēli, bet Rihards Lomažs spēlei pieteikts bija, bet laukuma neizgāja.

Droši vien ventspilnieku sniegumu pirmajā ceturtdaļā var raksturot ar jebkuru epitetu, kuram nav pozitīvas nozīmes, jo tieši tā “Ventspils” šajās desmit minūtēs spēlēja. Steiga, neizprotami lēmumi, nesaprašanās aizsardzībā, kas galu galā beidzās ar astoņām kļūdām, vien deviņiem iemestiem punktiem un 14 punktu deficītu 9:25. Otro mača nogriezni Roberta Štelmahera komanda sāka daudz apņēmīgāk, kas ļāva pietuvoties līdz desmit punktiem (17:27) un likt mājiniekiem pieprasīt minūtes pārtraukumu.

Pēc īsa brīža to pašu gan nācās darīt Štelmaheram, jo vecais “Ventspils” bija atpakaļ un tablo rādīja 17:34... Par laimi, arī šo vājuma brīdi izdevās pārvarēt, pašiem samest septiņus punktus pēc kārtas un intrigu no rokām neizlaist. Puslaika beigās pēc Ārona Džonsona un Jāņa Bērziņa tālmetieniem komandas šķīra vien astoņi punkti (33:41), tomēr pēdējais vārds šajās 20 minūtēs piederēja mājiniekiem – 33:43.

Diemžēl, tā vietā, lai turpināt deldēt mīnusus, otrā puslaika sākumā sakāpa uz visiem tiem pašiem grābekļiem, kuri traucēja pirmajā puslaikā, ātri nonākot zaudētājos 33:50, bet pēc tam arī 38:54. Veiksme aizsardzībā un atkal Džonsona un Bērziņa tālmetieni ļāva pievilkt līdz desmit punktiem, bet iespējas tikt arī tuvā gan izmantotas netika. Lai gan "Anwil" jau bija piezīmju norma, trīs uzbrukumi pēc kārtas beidzās ar ne tiem labākajiem tālmetieniem, kas nebija precīzi. Mājinieki savu sausuma periodu uzbrukumā pārvarēja ar iespaidīgu izrāvienu, puslaiku noslēdzot ar jaunu pārsvara rekordu 63:44....

Pēdējā ceturtdaļā “Ventspils” centās vismaz sadeldēt rezultāta starpību, kas arī izdevās, taču līdz intrigas sarūpēšana bija tālu. Veiksmīgi no tālās distances šajās desmit minūtēs uzbrukuma Ingus Jakovičs, kurš arī kļuva par rezultatīvāko ventspilnieku ar 21 punkti, bet komanda piedzīvoja zaudējumu 71:84. Viesi šajā mačā pieļāva 18 kļūdas (mājinieki vien 7), kas atspoguļojās arī citā rādītājā – par 20 mazā izmesti metieni nekā “Anwil”. Tāpēc, lai arī poļi no spēles grozu apdraudēja sliktāk, summā viņi realizēja vairāk metienu, tā arī nodrošinot uzvaru, kas komandai bij ceturtā astoņos mačos, bet “Ventspils” kontā tādas joprojām ir trīs.

19. decembrī "Ventspils" savā laukumā uzņems apakšgrupas līderus "Murcia". 

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    karlito 13.12.2018, 12:26:16

    Bēdīgi,..kaut kāda lazarete visas sezonas garumā...

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: