Ar Ventspils novada komandas uzvaru Olimpiskā centra Ventspils ledus hallē noslēdzies Ventspils Atklātās hokeja līgas (VAHL) 2017./2018. gada sezonas pirmais aplis.

Mačā ar Kurekss pirmajā periodā rezultātu atklāja novadnieks Aleksejs Vekoviščevs, un šāds rezultāts turējās līdz otrās trešdaļas sākumam, kad Mārtiņš Feifers panāca izlīdzinājumu. Izšķirošie notikumi risinājās trešā perioda sākumā, kad novadnieki 14 sekunžu (!) laikā iemeta divas ripas. Vispirms pirmo vārtu autors Vekoviščevs asistēja Sandim Frīdenbergam, bet vēl pēc mirkļa Jānis Golubovičs guva arī Ventspils novada komandas trešos vārtus – 3:1.

Trīs minūtes vēlāk Kureksam vienus vārtus atguva Jāņa cīņu biedrs Venta 2002 rindās Oskars Grigulis, turklāt vēl bija pietiekoši daudz laika, lai noorganizētu vēl vienu precīzu metienu, tomēr rezultāts vairs nemainījās.

Līgā šogad spēlē piecas komandas: HK Marbella, SK Dundaga, HK Patrioti, Ventspils novads un Kurekss. Regulārajā čempionātā tās izspēlēs divu riņķu turnīru, pēc kura sekos izslēgšanas spēles. Turnīra tabulā līderi ar 4 uzvarām 4 spēlēs un 12 punktiem ir Ventspils novada komanda, otrajā vietā ar 9 punktiem atrodas Marbella, bet trešajā vietā ar 6 punktiem ir Kurekss. Ceturtajā vietā ir Dundaga ar 3 punktiem, bet piektie ir patrioti – 0 punkti.

Ventspils Amatieru hokeja līgas (VAHL) katrā spēlē tiks noskaidrots uzvarētājs, nepieļaujot neizšķirtus. Spēle norit 3x13min., nepieciešamības gadījumā tiek izpildīti pēcspēles soda metieni.

Līgas rezultatīvāko spēlētāju TOP5:

1. Tomašs Saušs 12 punkti (7+5) - HK Marbella.
2. Jānis Rutkis 7 punkti (3+4) - HK
Marbella.
3. Oskars Grigulis 7 punkti (3+4) -
Kurekss
4. Oskars Valters 7 punkti (1+6) - HK Marbella.
5. vietu ar 6 punktiem dala Edgars Gricinskis, Kaspars Rudzītis (Dundaga), Edgars Valters (HK
Marbella) un Jānis Golubovičs (Ventspils novads).

Svētdien, 21.janvārī ar divām spēlēm tiks sākts VAHL otrais aplis: plkst. 18.45 tiksies Dundaga un Patrioti, bet 20.15 spēlēs Marbella un Kurekss.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    Elvijs Ziemelis 16.01.2018, 15:08:49

    Ventspils ATKLĀTĀ hokeja līga nevis Amatieru. Paldies jau iepriekš par to, ka izlabosiet.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: