Ventspils pilsētas svētkos, kas norisināsies no šī gada 1. līdz 4. augustam, pilsētas pašvaldība piešķirs nu jau par tradīciju kļuvušo domes Lielo balvu un Balvu, kuru pretendentu pieteikšana joprojām turpinās.

Pilsētas dome aicina ventspilniekus līdz 21. jūnijam izteikt ierosinājumus par to, kuri cilvēki, amatieru vai profesionālie kolektīvi, kā arī juridiskās personas būtu pelnījuši apbalvojumus.

Lielo balvu piešķir par izciliem un nozīmīgiem sasniegumiem, kas nesuši Ventspils vārdu Latvijā un pasaulē, kā arī par būtiskiem nopelniem Ventspils pilsētas attīstībā, saimnieciskajā, kultūras un sabiedriskajā darbībā vai citās pilsētai nozīmīgās jomās.

Savukārt Ventspils pilsētas domes Balvu piešķir par augstu profesionālu un godprātīgu darbu kādā atsevišķā nozarē, uzņēmējdarbībā, pilsētas vides un vizuālā tēla veidošanā un citās pilsētai nozīmīgās jomās.

Ventspilnieki savu viedokli var izteikt komentāros pie šīs ziņas vai aizpildot anketu, kas publicēta laikrakstā ”Ventas Balss”, un iemetot to domes pastkastēs vai nogādājot to uz domes Vispārējo nodaļu Jūras ielā 36, 23. vai 41. kabinetā, vai uz Iedzīvotāju informācijas centru Tārgales ielā 4.

Speciāli šim nolūkam pilsētā ir izvietotas pastkastes ar aptaujas anketām. Tās atrodas veikalos “TOP” Tārgales ielā 63, Talsu ielā 6 un Poruka ielā 16, tirdzniecības centrā „Tobago” Lielajā prospektā 3/5, Olimpiskajā centrā “Ventspils” Sporta ielā 7/9, Galvenajā bibliotēkā Akmeņu ielā 2 un Pārventas bibliotēkā Tārgales ielā 4. Savu viedokli varat izteikt arī Ventspils pilsētas portālā ventspils.lv, pievienojot komentāru pie ziņas.

Lielās balvas un Balvas pasniegšanas tradīcija tika aizsākta 2000. gadā. Kandidātus šiem apbalvojumiem aicināts izvirzīt ikviens – iedzīvotāji, iestādes, organizācijas vai uzņēmumi.

Lasi vēl