No 22. līdz 29. aprīlim Vārves pagasta Vanagos notiek Zemessardzes 4. Kurzemes brigādes organizētā zemessargu pamatapmācības nometne, kurā piedalās vairāk nekā 100 zemessargu.

Nometnē zemessargi apgūs lauka kaujas iemaņas, kaujas šaušanas pamatprincipus, gūs ieskatu topogrāfijā un medicīnā. Zemessargi varēs uzlabot fizisko sagatavotību un apgūt militārās pamatiemaņas. Nometnēs no 27. līdz 29. aprīlim notiks arī Zemessardzes 4. Kurzemes brigādes sakarnieku apmācība un paplašinātais pirmās medicīniskās palīdzības apmācību kurss.

Apmācības procesu nodrošinās Zemessardzes 4. Kurzemes brigādes instruktori. Jau ziņots, ka šogad Zemessardzes dienestā uzņemto zemessargu apmācība notiek, izmantojot nometnes modeli, kur zemessargi militārās pamatiemaņas apgūst nepārtrauktā laika posmā.

Zemessardzē uzņem Latvijas Republikas pilsoņus, kuri sasnieguši 18 gadu vecumu, bet nav vecāki par 55 gadiem un vēlas dienēt Zemessardzē. Lai iestātos Zemessardzē, jāsazinās ar dzīvesvietai tuvāko Zemessardzes bataljonu un jāsaņem tālākos norādījumus. Informācija par prasībām uzņemšanai Zemessardzē ir atrodama Zemessardzes mājas lapas zs.mil.lv, kur atrodama arī Zemessardzes bataljonu kontaktinformācija.

Zemessardzes 4. Kurzemes brigādes teritorijā atrodas pieci bataljoni – Zemessardzes 44. kājnieku bataljons Liepājā, Zemessardzes 45. kaujas nodrošinājuma bataljons Kuldīgā, Zemessardzes 46. kājnieku bataljons Ventspilī, Zemessardzes 51. kājnieku bataljons Dobelē un Zemessardzes 52. kaujas atbalsta bataljons Jelgavā.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • 0
    Pornieks 19.04.2018, 11:09:00

    https://youtu.be/9nXvTak7xco

  • -4
    snaiperis999 19.04.2018, 11:15:33

    Nometne notiks vai nometnē kaut kas notiks?

  • 0
    Pornieks 26.04.2018, 09:47:16

    Labi nu, bet šis pats jautājums, visi baigi kulturālie prusaki, pat Ādžene izliek plakātu par virsnieku zaļumballi muzejā.
    Tagad tev ir laika, tīri dabiskas simpātijas, varbūt pat iemaņas atsevišķās disciplīnās.
    Taču tā pati kristietība māca savus baušļus, es varbūt esmu turklāt veģetārietis, kādas nosacītas invaliditātes gadās.
    Ir izredzes iesaistīties saimniecības rotā?

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: